Knižní foto výzva #2

Týden utekl jako voda a nafotila jsem do knižního foto projektu další knížky na daná témata, jak jsou k nalezení na pořadatelském blogu pod tímto tagem :-) Musím říct, že se mi fotila strašně špatně, neměla jsem nápady, jak kterou fotku pojmout, ale nějak jsem to dala dohromady. Takže tento týden byly za úkol nafotit knihy na tato témata:


8. KNIHA, PRO KTEROU MÁM SLABOST


Takových knih, které pro mne něco znamenají, mám spoustu. Ale jestli mám pro něco opravdu slabost, jsou to veršované romány anglicky píšících autorů. Jednou z nich je i Tricks, v nichž se popisuje osud pěti dospívajících dětí, které jsou díky zázemí a přístupu rodičů nuceni podstoupit trnitou cestu, která je všechny svede až k prostituci. Bravurně napsané, moc se těším na pokračovaní.


Tady je náhled, jak vypadá Tricks "uvnitř". Zde je jen jedna z básniček, která předchází každé kapitole střídavě psané z pohledu pěti děti.

9. NOSTALGIE


Na tuto knihu, ať si kdo chce co chce říká, mám neskutečné vzpomínky. Respektive na dobu, kdy jsem tohle četla. Byla to doba, kdy jsem poznala svého budoucího muže :-) Tato obálka knihy Nový měsíc už se netiskne, jen ta "s okem", ne s vlkem. Proto i z toho důvodu pro mne tolik znamená. 

10. SÉRIE


Sérií mám doma spoustu, ale jestli u mne má nějaká opravdu zvláštní místo, je to trilogie Levá ruka Boží. Miluji Thomase Cala, hlavního hrdinu. Miluji toho autora, který do příběhu vnáší vlastní zkušenosti z doby, kdy žil na koleji přísně katolické školy. Jak sám říká, jediné, co se na jeho koleji nedělo, bylo to, že by se tam zabíjelo. I bez toho je až příliš děsivé, co se ještě ve 20. století dělo za zvěrstva "ve jménu Boha".

11. PRÁVĚ ČTU


Co k tomu víc dodat :-) Knihu mám rozečtenou, mám v ní spoustu poznámek, lístečků a hodně se mi líbí. Je prima vědět, že Jillian není jen žena s teniskami a činkami v ruce, ale že její moc, jak ovlivňovat životy lidí, sahá mnohem dál než jen na podložce ke cvičení. Zbožňuju ji, je pro mne neskutečnou ikonou a troufám si říct, že tady dlouho nikdo takový nebude. Věděli jste, že ji brzy vyjde další kniha? Hot Mom, Healthy Baby :-)

12. NEDOCENĚNÁ KNIHA


Nevím, zda jsem vybrala zrovna nejlepší, protože jsem při výběru myslela spíše na téma "nedoceněný autor". Stephenie Meyer proplakala hodně slz a několikrát si přála, aby mohla vzít všechno zpátky a nechat si své příběhy o Belle a Edwardovi v šuplíku. Kdyby jen věděla, kolik lidí díky její upíří sérii začalo číst :-) Já jsem jednou z nich. Hostitel je také z jejího pera a je to naprosto luxusní kniha ze světa fantasy s kapkou sci-fi. Kniha byla také zfilmovaná, ale je to slabý odvar toho, jak se celý příběh odehrává na stránkách.

13. KNIHOVNIČKA


Svoji knihovničku neustále předělávám a čančám :-) Dnes vznikla nová verze dvou poliček. Mohla bych si s knihami doslova hrát pořád a neomrzelo by mne to. Níže ještě dvě fotky stejné police, jen pokaždé trošku jinak.



14. PŘEČTENO VE ŠKOLE


Přiznám se, že jsem školní povinné četbě nevěnovala ani den. Nesnášela jsem to. Ale když v té době vycházely knihy Lenky Lanczové jako po másle, ty jsem četla moc ráda. Trvalo mi tohle nadšení asi dva roky. Pak jsem nějak vyrostla a už mne to nebavilo :-) Schody do nebe považuji od ní za jednu z nejlepších - v té době. Jako jedinou ji mám v původním vydání.

Líbilo se vám? Jaké knihy byste na daná témata vybrali ze své knihovny vy? :-)
Na další sedmičku témat se můžete těšit zase za týden. 

K. ♥


13 komentářů:

  1. Nejlepsi clanky u Tebe na blogu jsou ty o knihach, mohla bych je cist porad dokola:) tu serii Leva ruka bozi si jdu hned objednat, vypada to skvele! Tricks zni taky dobre, ale ja a verse, to nejde bohuzel dohromady. Treba k tomu jednou dospeju:) no a uplne nejlepsi je to Tvoje hrani si s knihami, uplne vidim, jak to tam porad prerovnavas a cancas:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Anetko :) Já šla ráda mrknout na obsah tvé kabel(k)y :D

      Vymazat
  2. Já jednou za rok navštěvuji tady v Rotterdamu knižní burzu. A každý rok nevěřím svým očím. Tolik lidiček co mají stejné hobby jako já a dokonce i mládež! A jakoby náhodou je ta burza v týdnu, kdy mám narozky, takže je jasný, jak vypadají asi moje dárky, že? Já mám nejraději thrillery a fantasy, ale ted už zkouším i romány. Jelikož tu žiju už 12 let, tak je pro mne čtení holandských knih jeden ze způsobů, jak si zlepšit Holandštinu. Ale mám i e-reader a jednou za čas si dám i něco českýho :-) Moje nejoblíbenější zůstane asi Narnia a její kroniky, i když Harry Potter měl taky něco do sebe. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a je holandština těžká na naučení? hrozně se mi zvukově líbí, koupila jsem si i učebnici pro samouky, ale nějak se jí bojím pořádně otevřít :oD

      Vymazat
  3. Hostitele jsem si koupila hned po vydaní. Nemohla jsem se do něj za žádnou cenu začíst. Snad půl roku na něj sedal prach a potom to přišlo. Přečetla jsem ho za 3 dny a donutila jsem tu knížku přečíst i kamaráda. Je úžasná a film je proti ní nuda (to obsazení nic moc, ale soundtrack je super.. :) Doporučuju!

    OdpovědětVymazat
  4. Hlava XII, Děti z Bullerbynu (hihi, pořád si je čtu), série všechny Ransomovky (ráda čtu dětské, no), Čtyřhodinové tělo, nědoceněná... asi učebnice a skripta :oD, v knihovničce je neskutečný binec, radši nevidět, seznam přečtené literatury jsem měla ve škole snad na 20 stránek, všichni spolužáci na mě koukali jak na cvoka :oP ale jinak teď nejvíc čtu krtečka, traktůrek, vláček, medvídka a knížky o Kamilce, kterou holčičky milují a vydrží u ní někdy i tři minuty zticha :o)))

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezký příspěvek. Musím si od Ellen Hopkins něco přečíst. Všude na ni slyším jen samou chválu. :-) A jsem ráda, že nezavrhuješ Stmívání. Já mám na tyto knihy taky velmi krásné vzpomínky. Pamatuji se, že v jisté době tomu všichni propadli, ale po čase o Stmívání začali mluvit docela jinak, jakoby zapomněli, že dřív měli ten příběh rádi, nebo to alespoň nechtěli přiznat. Já to ovšem ráda přiznám i teď. :-) K Lence Lanczové jsem se dostala později a nečetla jsem od ní moc knih, ale ty, co jsem přečetla, mám ráda. Čas něhy byla první a zůstala i mou nejoblíbenější... Dokonce jsem uvažovala, že bych si od ní ráda něco přečetla i teď. Pro takové milé zavzpomínání... :-)
    Jinak si teď uvědomuji, že jak jsi mi na blogu doporučovala Levou ruku boží, zaměnila jsem tu knihu s Levou rukou temnoty od Ursuly Le Guin, o které si ale nejsem jistá, jestli vůbec v čestině vyšla. No, tak každopádně teď vím, že si musím přečíst obě... :-)

    Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc pěkně napsané a je to tak :) Někteří už zapomněli. Já tedy ne. Dokonce ani nemíním měnit hodnocení, které jsem kdysi této sérii dávala :) někteří to po čase dělají, já nikdy, prostě jsem to tak tehdy prožívala a mělo to své kouzlo. :) Levá ruka temnoty je tedy kniha, na kterou se zase podívám já :)

      Vymazat
  6. Dnes mé čtenářské srdce zajásalo :-) Díky za pěkný článek Nikki!
    Nový měsic (a celá Sága Twillight) bude pro mne už navždy srdcovka ♥, četla jsem to již asi 4x :-)
    Kniha Hostitel - překrásná kniha, moc se mi líbila. Podle mého je opravdu nedoceněná!
    A kniha Bez hranic od Jill leží právě rozečtená na mém nočním stolku :-)
    Krásné léto! Lena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé , to je moc milé, kolikrát jsem se trefila do tvého vkusu :)

      Vymazat
  7. Kristi, čtu úplně jiné knihy než Ty, ale vždy si ráda přečtu Tvůj článek o tom, co čteš. Alespoň získám přehled i o knihách, které se mi pravděpodobně nikdy nedostanou do ruky. A moc se mi líbí Tvá knihovna, je vidět, že máš knihy opravdu ráda. Třeba jednou přijde fotovýzva "knihy mého dětství" a konečně budeme mít nějaké společné přečtené knihy. Užívejte si léto :-)
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Ta knihovna je moc krásná. Já moc knížky nekupuju, většinu si půjčuju z knihovny nebo od někoho, tak doma nějaké to příjemné místečko plné knížek co mám ráda trošku chybí. Ale zase si říkám, že nejdůležitější je stejně ta radost ze čtení a ne hromadění knížek. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Hostitel je má nejoblíbenější kniha ze všech... zatím mě žádná tak nestrhla.. četla jsem ji asi 5x :D

    OdpovědětVymazat