Kuřecí salát s hroznovým vínem a pekanovými oříšky


Našla jsem na stránce Add a Pinch velmi lákavý recept na kuřecí salát a nezbývalo mi, než dle komentářů zhodnotit, zda je skutečně tak skvělý, jak se píše. Přišel mi naprosto primitivní na přípravu a tak jsem doufala, že se na tom nebude moci dát nic zkazit :-)

Pokud vám nevadí studené obědy, věřte, že vás tento maximálně zasytí a nadchne. Můžete si ho připravit den předem a máte výbornou a lahodnou misku nebo krabičku, plnou vitamínů a bílkovin. 

Budete potřebovat:

200-250 g kuřecího prsa
pekanové oříšky
nať z cibulky
tmavé hroznové víno
sušené ovoce
trochu kvalitní majonézy


Kuře si uvařte v osolené vodě, nechte vychladnout a pak jej natrhejte nebo nakrájejte na kostky. V míse jej smíchejte s nakrájenou natí, nasekanými ořechy, s hroznovým vínem nakrájeným na půlky, sušené ovoce nakrájejte také, já měla ananas, v původním receptu jsou třešně, ale nesehnala jsem je. Určitě dobře poslouží i goji, brusinky a řekla bych něco kyselejšího pro zvýraznění chutě. Ten ananas tam spíše zapadl. Takže takový tip, co nepoužívat :-)
Přidejte majonézu, já našla malou krabičku od Boneca, která je aboslutně bez éček, přidaných barviv a jiných hnusáren. Navíc je opravdu moc lahodná a dobrá. Majolku přidejte kolik chcete. Ostatně jako všechno ostatní, vše záleží na tom, kolik čeho v salátu chcete. Já příště určitě přidám více hroznového vína :-)


Salát smíchejte, já to míchám rukama, přijde mi to rychlejší a praktičtější. 
Můžete a nemusíte nechat salát trošku vychladit, pak můžete baštit. je samozřejmě fajn si jej v lednici schovat do druhého dne v misce a odnést do práce jako hlavní jídlo. Je opravdu velmi sytý a dobrý. A jsem si jistá, že vám kolegové budou nakukovat pod ruku, co báječného to vlastně jíte :-)

Dobrou chuť.

K.


2 komentáře:

  1. Moc mi chutnal tvůj recept na kuřecí salát s ořechy a jablkem, tak určitě vyzkouším i tento :) Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju tyto saláty, super tip s tím sušeným ovocem, to by mě nenapadlo :)..no a zase se blíží vedra, takže není nad studený oběd :) ...já teda kuřecí prsa ve vodě nikdy nevařím, raději si ho griluji na kontaktním grilu (nebo když dělám porci pro sebe tak na waflovači, kde mám výměnné plotýnky - toust/wafle/gril)..... případně dělám prsa v CrockPotu (což je zázrak, mám ho asi půl roku a nevím, jak jsem bez něho mohla žít :) )...

    OdpovědětVymazat