Dopis Elišce #2


Drahá Eliško,

je to opět nějaká doba, co jsem ti nenapsala žádný dopis, tak bych to měla napravit. Za chvíli ti budou dva roky a já se nestačím divit, kde ty měsíce jsou. Kdy jsi mi stihla tak vyrůst. Kdy se na tobě stala ta změna, že jsi se z miminka přeměnila v krásnou malou slečnu. Kam až jsme pokročily... když se ke mně přivineš a naprosto se mi odevzdáš tím svým tělíčkem do mé obří náruče. Kdy se mě dlaní jen tak zlehka dotýkáš, jako bys zkoumala každičký ohyb, na která narazíš.

Máš ten nejkrásnější úsměv a smích na světě. Když se směješ, tak může být člověk naprosto v tom největším smutku a ty mu prostě ten úsměv na tváři vytvoříš. Strašně ráda tancuješ. Hážeš u toho ručičkama, div mě nevyliskáš, taky hodně miluješ hudbu z pohádek Já padouch 2 a Ledové království a já přísahám, že když tyhle dvě pohádky poslouchám den co den třeba 380x za sebou, mohla bych je oddabovat i o půlnoci, když mě vzbudíš.


Jsem ráda, že spolu neválčíme, když si máš jít čistit zoubky. V některých ohledech jsi lepší než byl tvůj bráška. Ale jen v některých :-) Neexistuje, aby tě někdo krmil. Bráška to míval naopak. Má to své výhody i nevýhody. Než ty se sama napapáš, zvládnu spoustu věcí. Ovšem když skončíš s jídlem, je to na hadr a jar na půlku pokoje :-D Chybama se člověk učí, já vím, lásko.
"Miluji", jak se mi neustále vrtáš v telefonu. Jak mi mizí natočená videa a fotky, jak mi měníš nastavení a já pak nevím, jak to vrátit zpátky, jak mám v mobilu už asi po desáté vyfocenou plochu a já dosud nepřišla na to, jak jsi to udělala, ze všeho nejvíc si vážím toho, jakým stylem mi můj vlastní mobil vracíš. To se vždycky napřáhneš a hodíš mi ho po hlavě (když nedávám pozor).


Nebudu zastírat, že mne nemrzí, že jsem ti už párkrát musela dát na zadeček. Víš, jsi strašlivě tvrdohlavá, musí být věci po tvým a já si tak říkám, po kom tyto vlastnosti máš. Tatínek tvrdí, že po mně. Já tvrdím, že po něm. Oba dva si za tím neoblomně stojíme. Jak jinak. ☺

A konečně jsem se dočkala toho, co mi u tebe nejvíce chybělo. Mazlení :-) Strašně nerada ses mazlila, ale poslední týdny za mnou sama přijdeš, obejmeš mě, položíš hlavičku na mé rameno a dýcháš mi na krk. Pak mi chytneš hlavu tak, abys mi mohla dát pusinku a strefila se :-) Jsi tak báječná, nevyměnila bych tě za nic na světě. Ani za sto chlapů, jako je tvůj tatínek. A že je to skvělej chlap :-)

Jsi úžasná a moje. I když jsi tedy velký čertík a nejeden člověk, co tě viděl, musel říci, že ti šibalství kouká z očí. A všichni říkají, jak je to roztomilé a že máš světu o sobě dávat vědět. Jo, to vykládejme sousedům, kteří si už na tebe přišli stěžovat a to nemáš ani dva roky :-) Jsi dobrá!

Tvoje nejoblíbenější slova: dej, ne, kou kou (čas na koupání), tapa (papa), tejsek (pejsek), tejsek (vlaštovka), tejsek (slepička), tejsek (mega obří hafan)...


Miluji tě ♥


Tvoje maminka.

7 komentářů:

  1. tejsek :D :D :D je opravdu nádherná a kouzelná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Slzím dojetím a směju se nahlas zároveň... naše holky by si rozumněly.dobrou noc!S.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek, Kristi. Nejvíce mě pobavila ta část o tvrdohlavosti, myslím, že tvrdohlavé geny z obou stran vám ještě dají pěkně zabrat :-). A zoologické okénko je také vtipné.
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. 😁 tak to mne pobavilo s těma sousedama!Jinak mám skoro tříletou dcerku a občas mi přišlo,že jsi psala o té mé,obzvlášť to s tím,že lidé říkají,že jí kouká šibalství z očí a že je strašně tvrdohlavá😁 no ta má to má samozřejmě také po tatínkovi!😃 Mám ještě 5ti letou a obě to jsou moje kočičky a je krásné je pozorovat,jak si jsou podobné a přitom každá jiná...Jinak krásně napsané 😉

    OdpovědětVymazat
  5. tejsek, tejsek :D :D

    krásný :).. víc to nepotřebuje komentářů :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mateřská láska je to největší štěstí na světě. Já už jsem takhle zamilovaná přes 13 měsíců a je to prostě to nejvíc :) Jenom kdyby ty děti tak rychle nerostly :(

    OdpovědětVymazat