Domácí kuřecí nugety

pátek, září 18, 2015

"Maminko, když jsem byl u táty na prázdninách, tak on mi z Mekáče přivezl takové malé řízečky, nugetky, ty byly moc dobré. Uděláš mi taky?" A výzva byla tu! Připravit prckovi nugety tak, aby byly zdravější, přitom se co nejvíce podobaly těm z Mekáče, jak on říká, ale hlavně, aby byly minimálně ještě lepší. 

Hledala jsem po internetu co se dalo, až jsem nakonec dala dohromady pár nápadů z více receptů a udělala nugetky podle svého. Pochopila jsem, že hlavní věcí je v tomto dobře nakořenit směs, ve které se budou nugety obalovat a pak taky maso namlít. Takže jsem si vypůjčila mlýnek a šla do boje :-) Dopadly fantasticky, prcek snědl kromě dvou kousků naprosto všechno sám, což je úsměvné, jelikož zrovna ten den jsem si říkala, že tomu jídlu poslední dny moc nedá. Nechtěl ani přílohu, prostě nugetky. "Maminko ty jsou úplně hrozně dobré, moc mi to chutná," oblizoval si prstíky :-)


Připravila jsem si 400 g kuřecího masa, namlela jej a lehce osolila. 


Do misky, kde jsem obalovala nugetky, jsem si dala:
6 velkých lžic strouhanky (můžete i celozrnnou)
2 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
špetku pepře
1 rovnou lžíci polévkových bylinek (směs petrželky, libečku atd.)
1 rovnou lžičku sušeného granulovaného česneku

Směs na obalování promíchejte a připravte si olej na malý talířek. Jen trošku na povrch, ne do misky, kde olej bude plavat.
Rukama vytvářejte malé kulaté řízečky, nugetky, obalte ve směsi ze strouhanky, položte z obou stran na talířek do oleje a znovu obalte nugetky. Takto si připravte všechny a pak na rozpálené pánvi s olejem smažte z obou stran. Tím, že je maso pomleté, rychle se propeče a za chvíli můžete podávat :)
Pokud nemáte mlýnek, z masa si nakrájejte malé kousky a obalujte - postup zůstává stejný. Kuchařinky ale budou souhlasit, že pomleté kuřecí maso je v tomto případě delikátnější, chuť kuřete výraznější a celkově jsou nugety jemnější :-)

Dobrou chuť!

K. 


7 komentářů:

  1. Vůbec by mě nenapadlo obalovat bez vajíčka. :D
    Vypadá to moc dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá pekfektně! :-D Myslím si, že by to doma mělo úspěch, takže ukládám :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Kristi, moc hezká a hlavně zdravější alternativa těch "mekáčových" nuget. Měla jsem je jednou a byla to divná hmota, i když ta sladkokyselá omáčka, která k nim byla podávaná, byla dobrá :-)
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Super nápad :-) Já dělám taky nugetky, ale trošku jinak. Kuřecí nebo krůtí maso klasicky nakrájím na kousky, namočím do rozšlehaného bílku a obalím v drcených mandlích. Pak to vyskládám na plech a krásně se to do křupava upeče. Určitě zkus :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.