Domácí kuřecí nugety


"Maminko, když jsem byl u táty na prázdninách, tak on mi z Mekáče přivezl takové malé řízečky, nugetky, ty byly moc dobré. Uděláš mi taky?" A výzva byla tu! Připravit prckovi nugety tak, aby byly zdravější, přitom se co nejvíce podobaly těm z Mekáče, jak on říká, ale hlavně, aby byly minimálně ještě lepší. 

Hledala jsem po internetu co se dalo, až jsem nakonec dala dohromady pár nápadů z více receptů a udělala nugetky podle svého. Pochopila jsem, že hlavní věcí je v tomto dobře nakořenit směs, ve které se budou nugety obalovat a pak taky maso namlít. Takže jsem si vypůjčila mlýnek a šla do boje :-) Maso můžete umlít také v mixéru, pokud máte čepele na mletí (mám Nutribullet 600 a fungovalo to perfektně.) Dopadly fantasticky. Prcek snědl kromě dvou kousků naprosto všechno sám :)


Připravila jsem si 400 g kuřecího masa, namlela jej a lehce osolila. 


Do misky, kde jsem obalovala nugetky, jsem si dala:
6 velkých lžic strouhanky (můžete i celozrnnou)
2 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
špetku pepře
1 rovnou lžíci polévkových bylinek (směs petrželky, libečku atd.)
1 rovnou lžičku sušeného granulovaného česneku

Směs na obalování promíchejte a připravte si olej na malý talířek. Jen trošku na povrch, ne do misky, kde olej bude plavat.
Rukama vytvářejte malé kulaté řízečky, nugetky, obalte ve směsi ze strouhanky, položte z obou stran na talířek do oleje a znovu obalte nugetky. Takto si připravte všechny a pak na rozpálené pánvi s olejem smažte z obou stran. Tím, že je maso pomleté, rychle se propeče a za chvíli můžete podávat :)

Dobrou chuť!

K. 


7 komentářů:

  1. Vůbec by mě nenapadlo obalovat bez vajíčka. :D
    Vypadá to moc dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá pekfektně! :-D Myslím si, že by to doma mělo úspěch, takže ukládám :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ach, mňam. Hneď som nejako vyhladla :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kristi, moc hezká a hlavně zdravější alternativa těch "mekáčových" nuget. Měla jsem je jednou a byla to divná hmota, i když ta sladkokyselá omáčka, která k nim byla podávaná, byla dobrá :-)
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Super nápad :-) Já dělám taky nugetky, ale trošku jinak. Kuřecí nebo krůtí maso klasicky nakrájím na kousky, namočím do rozšlehaného bílku a obalím v drcených mandlích. Pak to vyskládám na plech a krásně se to do křupava upeče. Určitě zkus :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat