MEMORIES | Září 2015







Jsou chvíle, kdy život prostě dokonalý není. Někdy prostě přichází okamžiky, kdy vás stíhá jedna rána za druhou. Jde o věci, které mi nedělají dobře a na které se dívám jako na škody v životě, které jsem nenapáchala, ale které se mne týkají každým coulem. Někdy si prostě nevyberete a odněkud z vesmíru vám něco dává takové lekce, že to jen ztěží stíháte. 

Dnes, víc než kdy dřív, se učím své problémy a zátěže v životě minimalizovat, třídit a světe div se, jde to. Problémy tím nezmizí, ale jak jsem četla na stránce First Class, být na dně je pocit, ne fakt. Každý z nás se dříve nebo později podívá zpětně na problémy, kterými procházel a vlastně mu s odstupem času už tak závažné nepřijdou. Vždyť už to mají i děti v pohádkách:"Je zvláštní jak z té dálky, se všechno menší zdá." 

Dnes jsem šla vyvenčit Mikiho a zatímco on pobíhal kolem, tak jsem jen stála na místě se zvednutou hlavou a dýchala tu vůni přírody. Stála jsem uprostřed mokré trávy a doslova jsem cítila, jak s každým nádechem do mne proudí obrovský kus energie a smýval ze mne všechny balvany. A po jednom takovém nádechu jsem zavřela oči a řekla nahlas: "To je mazec." To si nikde nekoupíš. A usmívala se :-)

Miluju život. Fakt ho miluju. I přes všechno, co mne teď štve. Sedím tu, křoupu koblihu a upíjím svůj čaj. Nejsme dokonalí. Nikdo z nás. Tudíž ani život nemůže být. Užívám si, co mohu. Ze všeho dostat maximum dobrého. Vytřídit, z čeho se mi křiví úsměv a z čeho mi duše puká blahem. Nemyslet. Jen děti objímat, drbat psa za uchem a dýchat...

K.








Tohle je Vánoční hvězda. Takhle krásně mi od posledních Vánoc vyrostla :-)




 









Odkazy:
Viděla jsem:
Pohádkář
The Hunger Games: Catching Fire
Zmizelá
Jak vycvičit draka

Přečetla jsem:
Zakázaná přitažlivost (Bavettovi, #3) | Kateřina Petrusová




Kdykoli máš sklon si stěžovat a naříkat na to,
co prožíváš, uvědom si, že většina lidí,
kteří žijí v bídě na tomto světě,
by chtěla mít Tvé problémy. 
- First Class

* * * 

"Promiň," řekne se. Jenže zradit důvěru je víc
než jen důvod k lítosti. Je to hlavně důvod ke změně.
Mění to především toho, kdo byl zrazen.
Mění ho to natolik, že těžko znovu věří.
Nedokáže zapomenout.
Ostatně jak by mohla hlava zapomenout,
když problém je v srdci?
- First Class


25 komentářů:

  1. Skvělé fotky! Ta horká čokoláda se šlehačkou vypadá dokonale..

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovědětVymazat
  2. krásný andílek, oči jak talíře, ta přece ani neumí zlobit ;o))) jsem se vždycky divila, že jsou lidi odvaření z modrookých dětí, když hnědoočka jsou tak čokoládově sladká, ale co mám holku modrookou, tak chápu :oD je to největší prevít ze všech třech, ale stačí vykulit tu modrou nádheru a člověk by jí odpustil všechno na světě :oP furt si říkám, že nesmím dělat rozdíly, a už vůbec né kvůli barvě očí, ale je to fakt děsně těžký :oD
    držím palce na zkoušky, ale je mi jasný, že to dáš levou zadní :o) a moc se mi líbí, jak ti puntíkatý hrnek ladí s puntíkatýma nehtama, to je doopravdicky vymakaná kombinace ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, ty sis těch puntíků všimla :D To je milé, děkuji :))

      Vymazat
  3. To je tak milé ranní překvapení... Když jsem si otevřela Blogger, abych šla napsat nový příspěvek, zahlédla jsem mezi novými příspěvky oblíbených blogů tento a v něm našla tak milý komentář k mému blogu. Děkuji Ti za hezká slova, Kristy, moc mě to potěšilo... :-) Jinak moc pěkný příspěvek. Mě tyhle random fotky baví ze všeho nejvíc. Přeji Ti krásný podzim... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám moc ráda tyhle tvé články :-) Čokoláda vypadá úžasně, taky bych jedním šálkem nepohrdla :-D A když jsem nachlazená taky hned sahám po zázvoru, i když tu chuť moc nemusím. Opravdu pomáhá. A vietnamci jsou milí, u nás ve večerce je takovej jeden ťunťa a tam když jde člověk nakupovat, tak má kvůli němu hned lepší den, jak je hrozně příjemnej! :-)
    A jinak držím palce při závěrečkách!
    Ký :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ký, už se na ně těším :D Chci to mít za sebou co nejdřív, tak snad to dám na první pokus :) Papa

      Vymazat
  5. Wow, ta čokoláda vypadá úplně fantasticky!! hned bych si ji taky dala :) můžu se zeptat, kde jsi ji kupovala?? :) jinak hodně štěstí při zkouškách!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, kupuji ji u nás v krámku, takový retro krámek, ale na netu jsem našla jen tady http://www.ladaco.cz/horka-cokolada-kakao/horka-cokolada-marshmellow/ a pak jiné příchutě přímo do výrobce, ten tu marshmallow nemá :( ale podívej i na ostatní :) http://www.manufacture35.cz/shop/hledej.php?klic=%E8okol%E1da&akt_str=1

      Vymazat
    2. Jeee, děkuji za stránky :) ani jsem nevěděla, že se to vyrábí a prodává ve městě, kde bydlím :D brzy se tam musím vydat :)

      Vymazat
  6. Můžu se zeptat, jak to děláš pak s těmi knihami?:)) Já si ji koupím přečtu a zjistím že už ji asi podruhý číst nebudu a mám chuť ji prodat. To je všechny skladuješ?:) Díky za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky :) Tak knihy si některé nechávám, některé skutečně prodávám, protože jsem typ člověka, co nerad něco skladuje takže si nechávám jen kousky nepřečtené nebo srdcové záležitosti :) jinak takové průměrné, co byly fajn, ale nebudu se k nim vracet, nebo nemám k nim žádný vztah, prodávám v bazárku :)

      Vymazat
  7. Kristi díky za milé pohlazení na duši! Máš dar nádherně popsat úplně obyčejné věci. Dík

    OdpovědětVymazat
  8. Prosim ta,ako robis tu horku cokoladu? Vyzera to uzasne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělám ji s mlékem podle návodu na sáčku, viz fotka, jinou čokoládu nekupuji. Nebo také si dělám doma vlastní :) http://www.kristinacechova.cz/2014/12/kremova-horka-cokolada.html

      Vymazat
  9. Ahoj Kristíno, děkuji ti za pozitivně naladěný článek. Přeji ti ať autoškolu zdárně dokončíš a ať máš potom jenom radost z klidné jízdy. Jinak já má teď rozečtenou knížku od Jillian Ovládněte svůj metabolismus a musím říct, že je to na mě trochu složité, ale jinak souhlasím se vším co píše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, kniha je opravdu velmi náročná, ale je v ní všechno :) Kdo to přečte, nepotřebuje už žádné jiné rady :) A děkuji :)

      Vymazat
  10. Kristinko máte můj obdiv. Vím, že jste kdysi někde psala,že máte strach z aut. Teď si děláte autoškolu a bude z Vás skvělá řidička. Já tu autoškolu mám 14 let a strach z aut mám taky. Tedy naše Mondeo jsem párkrát řídit zkusila, ale s nervózním manželem od toho zase upustila.Takže na řidičáku jen otírám prach.:-( Přeji spousty šťastných kilometrů. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Stále to platí, mám strach z aut. Vždy, když jsem šla na jízdu a stoupala po těch schodech na parkoviště, říkala jsem si, co to proboha vyvádím, že chci řídit takoej přístroj :) Jako bych k němu nepatřila. ALe postupem času jsem zase zjistila, že stačí jen nastartovat a už to ze mne trochu opadne a je to fajn. Myslím, že není na škodu se bát. Já mám navíc vážně ohromný pud sebezáchovy, vidím nebezpečí všude a kdykoli, což mi i přítel potvrdil, že to je u mne fakt silný :) Jsem za to ráda, aspoň jsem pořád připravená :) Moc děkuji, snad mé kilometry budou všechny šťastné.

      Vymazat
  11. No myslim si, ze si budu muset koupit take horkou cokoladu a k tomu slehacku, na vikendove vecery to bude uzasne. :)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  12. Kristi, moc příjemný článek a Eliška je opravdu krásná. Hezký podzim :-)
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Toulám se teď po tvém blogu a pročítám příspěvky a musím říct, že se mi moc líbí. Opět musím pochválit fotografie, nádhera :)

    OdpovědětVymazat