neděle 18. října 2015

Bulky s čokoládovými puntíky


Nevypadají krásně? A jsou také chutné, jen se nesmí přepéct, což se mi trošku podařilo, ale na chuti jim to neubralo. Byly na povrchu křupavější, ale dopadly prima a synek si chodil ulamovat celé odpoledne. Tyhle bulky jsou skvělé pro děti, například na ranní snídani s máslem a džemem. Nejsou sladké, ale pokud byste tyhle krásky chtěli jíst jen tak, doporučuji těsto trošku přisladit, chutnají pak jak fontíky :-) (Kdo tedy fontíky zná ♥)

Na bulky je potřeba:

500 g polohrubé mouky
30 g droždí
2 lžičky krupicového cukru
250 ml polotučného mléka
50 g másla
2 vejce
2 lžíce čokoládových lupínků nebo nakrájenou čokoládu na kousky
rozinky (libovolné)
1 lžička soli

1. Z droždí, cukru, poloviny mléka a dvou lžic mouky nechte vzejít kvásek.
2. Zbytek mouky dejte do mísy, také zbytek mléka, změklé máslo, vejce, rozinky, sůl, čokoládu (nechte si trochu bokem na posyp) a nezapomeňte na kvásek.
3. Těsto propracujte a nechte na teplém místě kynout hodinu.
4. Z vykynutého těsta dělejte bochánky, které na povrchu nakrojíte nožem do tvaru X. 
5. Dejte na pečící papír, potřete vajíčkem a znovu posypte čokoládovými lupínky nebo kousky.
6. Nechte ještě chvíli kynout a pečte při 190C vprostřed trouby maximálně 20 minut. 
7. Nenechávejte bulky v troubě "dojít". Jinak ztvrdnou. 



Přeji dobrou chuť :-) A ještě doplním, že jsem se tímto
receptem inspirovala z časopisu Food (říjen, 2013).


Vaše názory:

4 komentáře:

  1. Vypadají skvěle, někdy určitě upeču :)

    OdpovědětVymazat
  2. áááchjo, zase dobroty, neměla bych, ale asi upeču :o)))

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to báječně :) Mohla bych se jenom zeptat na ten kvásek? Nikdy jsem to nedělala a nevím, jak dlouho to nechat pracovat :)

    OdpovědětVymazat