Kuře s rajčatovo-máslovou omáčkou


Už dlouho jsem nenarazila na nějaký fajný recept, kterým bych se zavděčila celému rodinnému osazenstvu. Až jsem narazila na tuhle jednoduchou a přitom skvěle vypadající baštu na blogu Pinch of Yum, kde mne naprosto uchvátily fotky a já si říkala, že to snad ani není možný, aby z česneku, rajčat a másla mohlo vzejít něco tak luxusního. Po ochutnání mi došlo, že nejde jen o zrakový vjem, ale že tohle je přesně něco i pro naše jazýčky doma ☺

Pokud jste i vy skeptičtí, naprosto to chápu, i já byla, ale pustila jsem se do toho a absolutně jsem nelitovala. Přitom budete potřebovat jen opravdu pár základních ingrediencí, které koupíte i v malém krámku.

Na cca 3 porce:

1/2 kg kuřecích prsou
sůl, pepř
5-6 středních rajčat
3 stroužky česneku
bazalkové koření (dělá Avokádo)
50 g másla
olej
těstoviny (špagety, penne, tagliatelle,...)

A to je opravdu všechno, co budete potřebovat. Postup je také velmi snadný.

1. Uvařte oblíbené těstoviny podle návodu.
2. Kuřecí maso naklepejte, aby se rychleji propeklo. (Já klepala přes mikrotenový sáček, abych prsa neporušila a neudělala do něj nechtěně díry.) Osolte a opepřete.
3. Do hluboké pánve dejte olej a kuřecí maso z obou stran osmažte dozlatova, nejdříve raději pozvolna, aby se nám hned nespálilo, maso musí být tímto smažením hotové, dál už připravovat nebudeme. 
4. Hotová kuřecí prsa vyjměte a nechte zbylý olej s pánvičkou bokem trochu vychladnout. 
5. Mezitím si nakrájejte na kousky rajčata a připravte česnek.
6. Pánev znovu zahřejte, vložte rajčata, rozdrcený česnek a vařte, dokud se z rajčátek nezačne uvolňovat a následně trošku vypařovat šťáva, vložte máslo a vařte do omáčkového stavu. Přidejte kuřecí maso na prohřátí (viz obrázek níže) a ještě chvíli vařte, dokud šťávu trošku nevyprchá :-)


7. Nyní zasypejte bazalkou, asi jednu lžíci koření a promíchejte.
8. Servírujte s těstovinami, které můžete v omáčce "vykoupat" :-)

Úplně na závěr ještě můžete přidat buďto čerstvou bazalku nebo ji použit jako koření na posypání. Ačkoli se bude zdát, že rajčata budou planá a bez chuti, má to v kombinaci s máslem neskutečný šmak a moje děti, které rajčata nejí, si nesmírně pochutnaly.

Jídlo je prakticky ze samých zdravých ingrediencí, žádné polotovary nebo omáčky ze sklenic. Uvidíte, že vám bude chutnat a zavděčíte se i náročnému chlapskému jazýčku :-)

Dobrou chuť.

K.



8 komentářů:

  1. Už jednou jsem zkoušela recept podle tvého blogu, no myslím, že tohle zkusím taky a nejspíš si to i zapíšu do své kuchařky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Oh bože, to je dobrota! :) Děkuji za super recept! Těžko hledám něco, co by bylo z tak málo ingrediencí a tak dobré. Píšu si do svého receptáře

    OdpovědětVymazat
  3. Už dlouho vařím něco podobného, jen bez těch kuřecích prsou :) A trošku jsem to pozměnila tím, že do omáčky dávám spařená a oloupaná rajčata, nemám tam totiž ráda ty šlupky :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to úplně božsky! PS: Před nějakým rokem, dvěma, jsem tě sledovala na tvém starém blogu, který už asi bohužel nemáš, myslela jsem , že jsi úplně skončila s blogováním ale teď jsem našla tento tvůj blog a jsem fakt nadšená! Chtěla bych ti moc poděkovat, protože díky tobě, jsem začala cvičit a jíst zdravě a strašně mě motivovalo tvoje video na youtube s tvou proměnou! Díky, že jsi <3
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat