
Tak takto u nás jíme guláš my. Někdy jen s chlebem, někdy klasicky s knedlíkem,
který bych se taky moc ráda naučila už konečně dělat pěkně po domácku :-)
Nechte si chutnat ♥
K.
2012-2023
Miluji pohodu, klid, ticho, svůj koutek, čas pro sebe, hygge, knihy, psy, jaro a podzim, život v horách. Věčně nestíhám číst, cvičit jógu, shlédnout film, nalakovat si nehty nebo se jít někam provětrat ven a přijít na jiné myšlenky. Jsem ta, co potřebuje hudbu do uší, tanec sama v pokoji, vaření, pečení a následně i jedlíky kolem sebe, co to všechno zkonzumují. Jsem ta, co potřebuje všechno krásné vyfotit, protože kreslit neumí. Jsem ta, co nemá trpělivost a všechno chce mít hned. Naštěstí jsem už dorostla do věku, kdy je mi spousta věcí jedno a tak mě toho už moc v životě netrápí. S hlupáky neargumentuji, drzouny ignoruji, šikovnost, píli a hezkou povahu umím ohodnotit. Jsem schopná neznámé ženě v obchodě pochválit její šaty nebo účes. Dobrých slov není nikdy dost. Dělá mi radost další spousta věcí, ale na prvním místě je vždy moje rodina. Jsou mojí oporou a důvodem, proč dýchám! Jsou mi vším.
Mňam to je báječný recept :) Určitě ráda vyzkouším :)
OdpovědětVymazatDěláme stejný a nejraději ho mám s čerstvým chlebem ♥
OdpovědětVymazatJá dělám domácí knedlíky v hrnečcích. Prostě si připravíš těsto, dáš ho do hrníčku a ty pak vložíš do hrnce (aby voda sahala k okraji hrnečků) a vaříš. Za chvilku máš hotovo a knedlík má pak hezký tvar a není z toho takový bordel :D Je to fajn rychlá varianta a navíc může být každý jiný ;)
OdpovědětVymazatmůj blog :)
Ahojky Lauro, také budu zkoušet v hrnečcích, kdysi bylo v časopise Food snad 8 verzí na různé knedlíky, tak se do toho vrhnu brzy :) Snad dopadnou dobře :D pa.
VymazatJá dělám guláš v troubě a je naprosto luxusní. V práci jsem recept rozdala asi 5 kolegyním a všechny jsou nadšené:
OdpovědětVymazat1 kg vepřové plece/kližky, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření, 3 lžičky sladké papriky, feferonka, 1 l vývaru z masoxu, majoránka, jíška
Sádlo, cibule a česnek do zlatova, přidat koření, maso orestovat, zalít litrem vývaru. Dát do zapékací mísy, přiklopit alobalem, péct na 200-220°C 1,5 hodiny. Přidat majoránku a jíšku.
Moc dekuji za uzasny recept. Gulas sem delala nekolikrat ale nikdy sem nedokazala dosahnout te spravne chuti ;) dneska uvareny a cela rodina se olizuje az za usimma :) pridala sem jen jeste jeden masox a je perfektni. Dekuji a hned si jej pisu do seznamu receptu 😍
OdpovědětVymazat