Baby klobouček s korálky


Inspiraci na tento klobouček jsem našla u mé oblíbené Olivie z Hopeful HoneyBohužel jsem nevychytala velikost, tak to dopadá, když se někomu nechce přeměřovat a zkoušet, protože jsem si vždycky vzpomněla až tehdy, když malá spinkala ☺


Poměrně brzy jsem pochopila, že háčkuji klobouček na opravdové mrně a celkový výsledek odpovídá zhruba 2-4 měsíčnímu miminku. I tak jsem ale čepičku dokončila a prostě ji někomu daruji nebo prodám někdy na jaře, protože teď už ji asi žádná hlavička nestihne vynosit.


Použila jsem naprosto skvělý materiál pro háčkování a to YarnArt Jeans v jemném lila odstínu. Není to vidět, ale v čepičce jsou malé lesknoucí se na slunci korálky, což při focení nebylo možné zrealizovat, tak mi to budete muset prostě věřit :-)  Původně jsem chtěla světle šedé, ale nesehnala jsem je u nás, bílé byly zase jak pěst na oko, tyhle mi přišly decentní a milé. Nedávala jsem jich ani tolik, jak Olivie na svém výrobku, jen opravdu sem tam. 


Strašně moc se mi líbil vzor, který si ukládám a budu používat i na další čepičky pro mou Elišku. Vypadá to naprosto skvěle. A jelikož mi z příze zůstala přesně polovina, plánuji, že udělám ještě jednu stejnou ☺ 

Napište mi, zda se vám líbí.
Teď se jdu vrhnout na malé botičky pro miminko ☺

S láskou
 

10 komentářů:

  1. ten vzorek je úžasný, dá se u něj vystačit se znalostí krátkých a dlouhých sloupků? :o))) barva úžasná a dokonce i korálky jsou na fotce trochu vidět, když o nich člověk ví ;o) do takové krásné čapky stojí za to pořídit další miminko :oD

    OdpovědětVymazat
  2. Kristi, nějaké novinky u vás? :-)
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. holky nic :D nic nepřivolávejte :D zrovna teď je období, kdy si mě furt přítel dobírá... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná! Já budu rodit na začátku května, tak pokud to bude holčička ... :D Ale to zjistím až v květnu, já jsem totiž kinder surprice :D

    OdpovědětVymazat
  5. Kristi, krásná čepička, jsi šikulka ;-) Myslíš, že jí může zvládnout naprostý začátečník jako já? :-) Motivace by byla (čekáme holčičku) ale s tou šikovností je to horší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, určitě by jsi to zvládla. Mám v plánu příspěvek o háčkování pro začátečníky, protože pokud jsem se naučila já, dokáže to už kdokoli. Upřímně fakt ano. já měla vždycky problém s ručními pracemi, výtvarka i pracovní činnosti pro mne byly ve škole muka , protože všichni byli zákonitě lepší než já :) Ale tohle chce jen párkrát zkusit a půjde to. Já to schválně zkusím ještě tento týden dokončit a sama uvidíš, že stojí za to zkusit to. A že brzy sama budeš háčkovat nejen čepičky ;)

      Vymazat
    2. Kristi, děkuju za podporu. :-) Ten článek bude super, už se moc těším. Jediné, co mi jde opravdu dobře, je párat. :-D Motivace tvořit pro děti je opravu silná :-) Všechny nápady a inspirace, co tady prezentuješ, mám chuť hned zkusit. :-) Ať se Ti daří ;-)

      Vymazat
  6. Tak první pokus mám za sebou, ale velikosti tak na panenku. :-) Jaký háček si na tuhle čepičku použila (pokud si to ještě pamatuješ)? Děkuji za odpověď. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Pamatuju si, ze jsem poprve dopadla uplne stejne. Cepicku dostl medvidek, druhou uz Eliška :) pouzivam hacek 3,5 a chce to k tomu i vhodnou prizi. S tenkou to jde pomalu a pomalu nabývá, i kdyz vysledek byva skvělý... Napriklad u Alize přízí to tak je a je potreba o hacek 3. Jinak moc dobře se dela u 3,5 s Kacenkou, YarnArt Jeans ma nadherne barvy nebo i Katerina Plus tusim. Tyhle 4 jsou moje nejoblíbenější. Nekdy na ne vemu i hacek 4. Jinak na netu je nekde tabulka na čepičky, jak velke musi byt kolo a jak dlouha cepicka u kazdeho veku. Mam ji v pc, ale bohuzel se do nej nedostanu, je Ko :D zkus si najit na netu "tabulka pro hackovani cepicek", podle toho se muzes odrazit a pujde to pekne, i ja ji do ted pouzivam :)

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuju za odpověď a přeju krásné a pohodové Velikonoce :-)

    OdpovědětVymazat