BLOG
Bloguji
U mě doma
Happy Monday
Baby deník
Nevlezlo se
JÍDLO
Z mého stolu
Všechny recepty
Vaření s FOOD
Vaření s Yummly
Biosfera.cz
CVIČENÍ
Články
Fitness deník
Recenze a tréninky
Jóga
Moje proměny
FASHION & BEAUTY
Notino.cz
Laky
Kosmetika
Oblečení
VOLNÝ ČAS
Knižní koutek
Knižní výzva
Recenze knih
DIY
Háčkování
V PŘEDVÁNOČNÍM ČASE MÁM PRO VÁS SPOUSTU SOUTĚŽÍ. KDE?
Na blogu soutěžíme o tři balíčky od HQH System
Na mém blogu můžete soutěžit ve Velké oříškové soutěži o 5 kg oříšků a semínek
Na FB stránce Anetky Run-Heart se soutěží o mou knihu Moje tělo: koučink
Na FB stránce Správná podprsenka se také soutěží o mou knihu Moje tělo koučink.

PŘEJI VŠEM HODNĚ ŠTĚSTÍ A KRÁSNÝ ADVENT :-)

sobota 7. listopadu 2015

Z deníčku: Vánoce se blíží... Můj boj s kokosem. (48 dní)


Máte rádi kokos? 
Já ho miluju. Kdyby mne včera někdo natáčel, jak se dobývám dovnitř, pobavila bych.
Nejdříve jsem bravurně koncem lžičky do jednoho ze tří "otvorů" udělala dírku
a vylila asi dvě polévkové lžíce kokosové vody. Prý je jedna z těch tří vždycky 
nejměkčí a jde to samo. A taky že jo. No ale jak dál :-)

Vzala jsem malý nůž a do té dírky ho strčila. Trošku to pokřupalo, ale více jsem se 
skořápkou nehnula. Vzala jsem chytře tedy větší nůž. Zarazila jej dovnitř a snažila se ořech 
rozdělat. Nastal hlavní problém. Nůž se zasekl a jelikož mi docházely síly po tom zápase 
se skořápkou, nešlo s tím nic dělat. Říkám si, co teď. Nenapadlo mne vzít ani kladivo, ani 
paličku na maso. Takže jsem chytře v devět hodin večer započala s kokosovým ořechem 
mlátit o zem. Chytla jsem obouruč ten velký nůž a švihala a švihala... Ano, musel 
to být krásný pohled a kupodivu jsem rozesmála i sama sebe ☺

Ale víte co? Skořápka povolila a bylo dokonáno ☺

Přeji krásný, leč - alespoň u nás - uplakaný den všem. 


Vaše názory:

11 komentářů:

  1. Také jsem se s kokosy takhle zlobila :D pak jsem někde vyčetla, že ho po získání kokosové vody stačí dát do +- 200°C vyhřáté trouby a on po chvíli praskne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně teda nepraskl ani po 3/4 hodině ve vyhřáté troubě. Povolil trochu, to ano, ale nalomil se jenom v horní části a žádným nožem, sekáčkem to nešlo. Teď mám dva další, když to nepůjde, chytnu se asi kladiva. :D

      Vymazat
    2. ja ho vždy na záhrade hodím o schody a tada :D raz sme mali ale ten thajský mladý a ten veru nešiel.. ten sme dokonca vrtackou prevrtavali :D

      Vymazat
  2. Jako bych se viděla :-) Já kombinuju nůž a kladivo, to je kokosová jistota!

    OdpovědětVymazat
  3. Devcata, ja na nej vzala vrtacku a sekacek na maso ;) taky to musel byt super pohled, ale zvitezila jsem..a pak prisel muj muz domu a chytre poradil,... ze se to prece dela macetou :) tak priste :) ;)

    OdpovědětVymazat
  4. manžel právě prohlásil že v některých zemích to zvládnou děti i zubama- prý to povídal Kolbaba v rádiu-tak povolám ratolesti a je po problému

    OdpovědětVymazat
  5. Trouba byla nejlepší varianta :) http://www.jaksetodela.cz/video/2754/jak-oloupat-kokos-loupani-kokosu

    OdpovědětVymazat
  6. Kokos miluju. Nevím, kdy přesně to začalo, ale poslední dobou mám tendence si ho dávat skoro do všeho. Na snídani, do nutely, do strouhané mrkve, do veškerých dortů, zákusků a buchet, které peču :D Nejoblíbenější sladkosti z obchodu jsou pro mě ty kokosové a veškerou tělovou kosmetiku musím mít s touto vůní. Nevím, co se to se mnou děje :D

    Přeju krásný den:)
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  7. děkuji moc všem za vaše zkušenosti s kokosem :D Pobavili jste mne. Já bych troubu asi řešila jako úplně poslední možnost jak kokos otevřít, přeci jen se s troubou prodraží :) Nicméně si stále získává popularitu obyčejné praštění o zem koukám :D je to rychlé :D

    OdpovědětVymazat
  8. my to myslím sekali velkým sekáčkem na maso.. ale třískání o zem je mi taky povědomé :oD nicméně většinou se spokojím s kupovaným strouhaným :oP

    OdpovědětVymazat
  9. Taky dáváme kokos do trouby :-) Skořápka sama pukne.

    OdpovědětVymazat