pondělí 30. listopadu 2015

MEMORIES | Listopad 2015


Letos je všechno nějaké jiné, protože ačkoli se moc těším, nějak se nedaří.
Ze života máme chaos, čeká mne stěhování, které budu muset sama nějak zvládnout
a navíc se den co den snažím nemyslet na nemoc, se kterou velmi těžko bojuje můj tatínek.
Člověk, který celý život sportoval, bavil ostatní svým humorem, je teď k nepoznání.
Nemoc ho zlomila fyzicky a hlavně psychicky. A já? "Modlím se, až když je zle."

Jinak posledních pár týdnů jsem si dopřávala tolik sladkého, že jsem se rozhodla se dnešního rána probudit a udělat stopku. A docela se mi to dařilo, než jsem se pustila do čtení knížky, kde se snad v každé druhé kapitole pečou sušenky :-D Banánové, čokoládové, burákové, apod. Slintala jsem asi 200 stránek a před chvíli konečně dočetla. Problém ale nepřešel. Chuť na sušenky je pořád. Takže jsem dnes jedny citronové upekla a k tomu udělala kotel špaget s masovou směsí a donesla tátovi. Měl původně na oběd přijít on ke mně, ale ráno mu nebylo nejlíp, to jsem poznala už po hlase, že byl pod práškama a tak jsem samozřejmě šla já za ním. Nestačila jsem se divit, jak do něj můj oběd padal. A usmívala jsem se, když mi řekl: "Kdyby mi někdo takto denně podstrojoval, to by bylo, aby se to tělo neuzdravilo." Tati klidně :-)

Zde je pár vzpomínkových fotek z celého měsíce. 

Vaše K.























Odkazy:
Přečetla jsem:
Výjimečná | Cashore Kristin
Důvěřuj mi | Lynn, J.
Deník malého poseroutky: #1 | Jeff Kinney
Rekviem (Delirium, #3) | Lauren Oliver

Tracklist:
Justin Bieber - What Do You Mean?
Carly Rae Jepsen - I Really Like You
Lipo - Vím, že jsi tam někde

Vzpomínky:
Madonna přijela do Prahy

11 komentářů:

  1. Také jsem se s kokosy takhle zlobila :D pak jsem někde vyčetla, že ho po získání kokosové vody stačí dát do +- 200°C vyhřáté trouby a on po chvíli praskne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně teda nepraskl ani po 3/4 hodině ve vyhřáté troubě. Povolil trochu, to ano, ale nalomil se jenom v horní části a žádným nožem, sekáčkem to nešlo. Teď mám dva další, když to nepůjde, chytnu se asi kladiva. :D

      Vymazat
    2. ja ho vždy na záhrade hodím o schody a tada :D raz sme mali ale ten thajský mladý a ten veru nešiel.. ten sme dokonca vrtackou prevrtavali :D

      Vymazat
  2. Jako bych se viděla :-) Já kombinuju nůž a kladivo, to je kokosová jistota!

    OdpovědětVymazat
  3. Devcata, ja na nej vzala vrtacku a sekacek na maso ;) taky to musel byt super pohled, ale zvitezila jsem..a pak prisel muj muz domu a chytre poradil,... ze se to prece dela macetou :) tak priste :) ;)

    OdpovědětVymazat
  4. manžel právě prohlásil že v některých zemích to zvládnou děti i zubama- prý to povídal Kolbaba v rádiu-tak povolám ratolesti a je po problému

    OdpovědětVymazat
  5. Trouba byla nejlepší varianta :) http://www.jaksetodela.cz/video/2754/jak-oloupat-kokos-loupani-kokosu

    OdpovědětVymazat
  6. Kokos miluju. Nevím, kdy přesně to začalo, ale poslední dobou mám tendence si ho dávat skoro do všeho. Na snídani, do nutely, do strouhané mrkve, do veškerých dortů, zákusků a buchet, které peču :D Nejoblíbenější sladkosti z obchodu jsou pro mě ty kokosové a veškerou tělovou kosmetiku musím mít s touto vůní. Nevím, co se to se mnou děje :D

    Přeju krásný den:)
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  7. děkuji moc všem za vaše zkušenosti s kokosem :D Pobavili jste mne. Já bych troubu asi řešila jako úplně poslední možnost jak kokos otevřít, přeci jen se s troubou prodraží :) Nicméně si stále získává popularitu obyčejné praštění o zem koukám :D je to rychlé :D

    OdpovědětVymazat
  8. my to myslím sekali velkým sekáčkem na maso.. ale třískání o zem je mi taky povědomé :oD nicméně většinou se spokojím s kupovaným strouhaným :oP

    OdpovědětVymazat
  9. Taky dáváme kokos do trouby :-) Skořápka sama pukne.

    OdpovědětVymazat