MEMORIES | Prosinec 2015

Tak zase na novém místě. Za veškerým stěhováním je tolik emocí, že to ani nelze popsat, vyslovit... některé věci ani nechcete rozebírat, protože máte pak pocit, že vám to zkracuje život přímo v tom momentu. Jsme opět zpátky tam, odkud jsme se stěhovali, jen v jiném bytě. Další kapitola uzavřena a byt, ve kterém jsem byla vlastně sama a nešťastná, přestože byl nádherný, je konečně zase v rukou majitele. Strašně se mi ulevilo. A pohled na narvané krabice a prázdný byt mne naplňují nadějí, že bude zase všechno fajn. Z okna znovu uvidím hory a ne parkoviště, mé děti si zase budou moci venku hrát na poli a na spoustě travnaté plochy a ne na dvorku s popelnicemi. Neměla jsem odcházet. Neměla jsem na to kývnout. 

Blogy se to za poslední týden naplnilo dárečky a "chlubením" se, co přinesl Ježíšek. U nás to letos bylo velmi skromné, dárky dostaly jen děti, protože stěhování do zdevastovaného bytu nás stálo hodně peněz, tedy renovace. Vánočním dárkem pro nás byla krásná knihovna, kterou jsme si navrhli a nechali udělat.  Den před Štědrým dnem stála a my si užívali onen pocit skládání knih do poliček. Pocit, který pochopí jen knihomol :)

Seděla jsem na židli v kuchyni, ruce měla položené na stole a na nich ležela moje hlava. Přemítala jsem o životě, o tom, co všechno se za poslední měsíce nedařilo, a nemohla přijít na to, co vlastně bylo pozitivní. Jediná dobrá věc, která nás potkala, byla ta, že jsou mé děti zdravé a že jsme se přestěhovali - i když za jakou cenu. Nebydleli bychom, kdyby ten starý nemocný pán, který tu byl před námi, nezemřel.

Nicméně, jak jsem tak přemítala, vzpomněla jsem si na jedno video (na tohle), vzala nůžky do rukou a šla se ostříhat. Bylo mi naprosto jedno, jak to dopadne. Občas prostě jen potřebujete něco udělat...



Výhled dnes z balkónu... prostě nádhera nejnádhernější. Fotku jsem nijak neupravovala, neboť bych to nejspíš úplně zkazila :-)

Mezi svátky jsme si zajeli do Opavy do knihkupectví Knihcentrum. Moc to tam zbožňujeme.
Bylo těžké odtamtud odjet jen se dvěma knihami :))

Nejkrásnější vůně je tehdy, když vám celý byt provoní jablka a skořice. Teď je to nejlepší období. Celý byt voní tak, že mi to dává silný pocit, že jsem doma.

Roztodivné rohlíčky. Naše velmi oblíbené a jednoduché kakaové cukroví.




Přečetla jsem:
Americký Sniper | Chris Kyle
Nakresli mi vítr | Eva Urbaníková

Odkazy:
Roztodivné rohlíčky

* * * 

Tomorrow is the first blank
page of a 365-page book.
Write a good one!
- Brad Paisley

Žádné komentáře:

Okomentovat