Roztodivné rohlíčky


Pokud hledáte nenáročné cukroví, jehož těsto uděláte za tři minuty a po upečení jej můžete ihned jíst, pak vyzkoušejte tyto rohlíčky. Recept jsem našla ve své staré kuchařce, kam jsem si nalepila stránku z časopisu Apetit, tuším z roku 2007, a rozhodla se je vyzkoušet. 

Těsta je z ingrediencí poněkud málo, naplnila jsem jen jeden malý plech, což bylo asi 25 kousků, ale na zkoušku to stačilo a připravujeme se na dvojitou dávku :-) Rohlíčky jsou skvělé i jako rychlovka, když nic nestíháte, když potřebujete na poslední chvíli zachránit Vánoce, ale musím říct, že jsou výtečné i jen tak - jako drobnost - pro návštěvu k čaji ☺

Vytvořte rukama těsto z:
80 g hladké mouky
30 g moučkového cukru
60 g másla
2 lžičky kakaa
lžička rumu/likéru (nemusí být, já vynechala)

Tvořte malé rohlíčky a pečte na 180°C zhruba 9-10 minut. 
Vytáhněte z trouby a nechte chvíli odpočinout.
Pak obalujte v moučkovém cukru s vanilkou ☺

Ať vám chutná!!!

K.



6 komentářů:

  1. pěkné, zas něco trochu jinačího než vánoční klasika :o) ale musím si je nechat na jindy, další druh cukroví už si přidat nesmím, to by mě mužíček uškrtil, pořád nadává, že peču moc :oD

    OdpovědětVymazat
  2. rohlicky chutnaji bajecne, rozplyvaji se na jazyku. jenom bych se chtela zeptat jakou konzistenci ma testo? zkousela jsem rohlicky pect, ale testo se mi drobilo, tak jsem 2x pridala trochu masla, ale porad se mi lamalo, takze jsem vytvorila vetsi rohliky, ale porad premyslim, kde je zakopany pes, abych je priste mela perfektni. :) dekuji za recept a preji pohodove Vanoce! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, já měla těsto také drobivější, ale ne zas tolik, rohlíčky se daly pěkně udělat a po upečení držely :) Ony jsou i po upečení trošku křehké, ale zase by se neměly lámat pomalu při dotyku. Já s nimi prakticky v misce s cukrem házela a zůstaly kompaktní. Ono i v původním receptu bylo psáno, že se s nimi musí zacházet s něhou a opatrně, takže asi takové mají skutečně být :)

      Vymazat
  3. Mňaam, už sa veľmi teším na vianočné pečenie :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem vyzkoušela a jsou opravdu luxusní. Přidala jsem navíc jen oříšky. Díky za super recept!

    OdpovědětVymazat