Tréninkový kalendář | Leden, 2016


Loni jsem si žádná předsevzetí nedávala, prvně vůbec, a také to podle toho dopadlo. Nejsem asi člověk, co nemá žádné cíle, protože se pak nemám čeho chytit. Loni jsem si akorát slíbila odcvičit měsíc online jóga kurzu a tím to také skončilo. Letos jsem si dala těch předsevzetí několik a ihned mne to více baví, motivuje a ... co vám mám říkat, vytváření plánů a met je moje. Ráda si odškrtávám v deníčku to, co jsem už splnila nebo s čím jsem spokojená. V lednu bylo mým největším cílem dokopat se po 4 měsících pauzy znovu do cvičení a postupně znovu přetransformovat tělo k obrazu svému. Někdo by to mohl brát jako sebetrýznění, ale mě to prostě baví.

Ten vstup a první krok ke cvičení byl slabší. Měl pomalý rozjezd. Hrozně mě štvalo, že mé přání odcvičit si další z online kurzů s Adriene Mishler nevyšlo podle plánu, ale tento nový kurz mne pocitově strašně zdržoval a prakticky hned na počátku jsem měla pocit, že tentokrát to neklapne, že na to nejsem naladěná a bylo mi jasné, že to nemůžu cvičit jen proto, že jsem si to tak v momentě nadšení řekla.

1/1 ---
2/1 AM Yoga Camp #1
3/1 ZL Bunny Slope #8
4/1 AM Yoga Camp #3
5/1 ---
6/1 AM Yoga Camp #5
7/1 AM Yoga Camp #6, ZL Zwow #5 + 10min běh

Vydržela jsem to asi týden a přišla na řadu Zuzka Light. Je jasný, že jsem koketovala s lehčími tréninky, pro začínající. A světe div se nebo ne, ihned jsem se do toho zamilovala a tělo mi dávalo najevo, že chce víc přesně tohoto a že v tom určitě mám pokračovat. Úplně jsem propadla kettlebellům a těšila se na každý trénink s touto činkou. Zaplatila jsem si opět po čase členství v ZGYM a vrhla se na Zuzčinu Beginner sérii, kde se střídaly jak silové tréninky, tak kardio tréninky, tréninky s kettlebellem a do toho se jednou týdně vkládala i jóga - její Arm Ballance Challenge je úplně mega skvělá power jóga série, která vás má dovést až ke stojce. Mne o to ani tak nejde jako spíše o to, že tyhle asi půlhodinové lekce jsou fakt naprosto skvěle sestavené a líbí se mi.

Zuzčiny tréninky jsem doplňovala i tréninky jógy s Lesley Fightmaster, která je úplně bohovská a strašně milá a momentálně mne baví fakticky moc, a navíc díky ní si splňuji i svoje přání věnovat józe svůj čas i přes tréninky se Zuzkou. Nechci se jich vzdát jen na cvičení jednou týdně. Vyzkoušejte. Je opravdu parádní!

8/1 AM Yoga Camp #7, ZL Kettlebell All Levels #6
9/1 ZL Kettlebell All Levels #3
10/1 ZL Power Yoga #10
11/1 ZL Cardio Beginners #5
12/1 ZL Strength Beginners #1
13/1 ---
14/1 ZL Cardio Beginners #1 + LF Beginners Yoga #1
15/1 ZL Kettlebell All Levels #4
16/1 ZL Strength Beginners #1 + LF Beginners Yoga #2
17/1 ZL Arm Ballance Challenge #1 + 20min Interval Run
18/1 ZL Beginner Strength #2
19/1 ZL Kettlebell All Levels #2
20/1 ZL Cardio Beginners #2 + LF Beginners Yoga #3
21/1 ZL Arm Ballance Challenge #2
22/1 ZL Beginner Strength #3 + LF Beginners Yoga #4
23/1 ---
24/1 ZL Cardio Beginners #3 + LF Beginners Yoga #5
25/1 ZL Kettlebell All Levels #3
26/1 ZL Kettlebell All Levels #4
27/1 ZL Cardio Beginners #4
28/1 ZL Beginner Strength #5

A pak jsem měla ještě jedno přání a metu. Začít chodit na tréninky do fitness centra. Fitko se u nás jmenuje Bizon Fitness, které si můj přítel přejmenoval :-D Říkal mi: "Jdeš do buvola?" :-D Ok, takže jsem se chtěla zaměřit také na průpravu jinou a svěřit se do rukou trenéra. Upřímně, měla jsem to v plánu už na počátku měsíce, když jsem ale zjistila, v jakém stavu je moje kondice, udělala jsem tomu stopku a vyhecovala se, že se dám nejdříve trošku do kupy, ať mezi holkama ve skupince neudělám sama sobě ostudu. Kupodivu to dopadlo úplně skvěle, sice jsem cítila mezery, ale nebylo se také ani za co stydět. Odcházela jsem mokrá takovým způsobem, že jsem tílko mohla ždímat. Kondiční trénink se skládal z 20 minut spinningu, ze kterého se mi protáčely panenky, protože kolo fakt není můj kámoš, ale víte co? Fakticky moc se mi to líbilo, trenérka valila a já neměla ani čas se rozkoukat a nožky díky různé zátěži a metodám šlapání dostaly fakt zabrat.
Pak jsme pokračovaly na žíněnkách, kde se už cvičilo to, co mi bylo blízké... s kettlebellem ♥ Boží. Strašně jsem si to užila. Ten trenér za zadkem je prostě znát a já se naučila zase úplně nové cviky, které potrápily můj zadeček... cítila jsem ho hned druhý den ☺

29/1 Kondiční trénink (skupinová lekce)
30/1 ZL Arm Ballance Challenge #3
31/1 ZL Arm Ballance Challenge #4

Sestavení tréninků takto, jak je vidíte, mi strašně vyhovovalo. Tělo se po nich krásně měnilo a nebyla to jen nějaká moje představa.

1. Přítel sám si všiml, že doslova po pár dnech cvičení se mi den ode dne mění tělo.
2. Kalhoty jsou mi (přes pas i stehna) podstatně volnější, to prostě poznáš!!! ☺

Ironií tomu všemu je, že jsem za měsíc zhubla 2 kg a ty za poslední týden z nějakých důvodů zase nabrala zpátky, takže moje váha je prakticky beze změn (ne prakticky, ale prostě je to tak :D ) a pěkně jsem tu kozu hranatou poslala k šípku... doslova jsem ji poslala do řiti. Přítel když to slyšel, tak se smál :D "Ty mrcho jedna, co to je? Co mi to tady ukazuješ za debilní čísla, když mám jasný důkaz, že to šlo dolů!!! Tam mi ukaž kolik mám svalů, kolik šlo dolů tuků a ne tady jakési kraviny. Na to se můžu vys*at :D "
Strčila jsem ji zpátky za skříň a odmítám s ní mluvit!!! A co na to přítel? "Lásko, lidi nebude zajímat, kolik vážíš, to se na čele nenosí, ale kouknou se na to, jak vypadáš .... takhle..." (A ukázal rukama křivky ženského těla. A má sakra pravdu! Jako bychom to my ženský nevěděly samy ☺)

Takže! Žádné srovnávací fotky ze začátku ledna nemám, nedělala jsem spíše záměrně, protože mým hlavním cílem bylo znovu si osvojit zapomenuté zvyky - cvičení a doma dělanou stravu. To se mi podařilo a tělo se mi odvděčuje. (Je mi jedno, že váha ne :D ) Cvičení mě začalo zase po dlouhé pauze strašně bavit a to, že jsem za měsíc překonala dva časy v trénincích se Zuzkou a že jsem se historicky neztrapnila ve fitku, o něčem svědčí.

Příští měsíc mám v plánu kromě Zuzčiných tréninků pokračovat s jógou, ale také více vyběhnout ven. Protože se mi to moc líbilo (podívej na mě, na holku ušatou, co nesnášela běhání :D)

Jak probíhal leden u vás?
Co se vám podařilo?
Co byste ještě chtěli zlepšit?
Baví vás to? ☺


K.

18 komentářů:

  1. Ahoj Nikky, já se taky chystám na Zuzku, Jill už mě nějak přestala bavit, odcvičím ji, ale už nemám takové zapálení jako dřív.
    Leden u mě nestál za nic, po zákroku a vyndání stehů, kdy jsem mohla konečně cvičit, jsem si dala 3x orbitrek a švihadlo a už jsme týden marod, tak doufám, že už mě bacily opouštějí.

    Skvělý článek a jde vidět, je z něj cítit energie, jak si to užíváš a to je hlavní. A přítel má pravdu (s tou váhou)! Taky to vím, že není důležitá, přesto na ni stále lezu :D

    Měj se hezky, krásné dny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, přeji moc zdravíčka, chápu, že ono ty nemoci člověka brzdí a není z toho nadšenej... já se bojím nějaké chřipky nebo jen bolesti v krku jak čert :D
      Jill mne teď také nebaví, ale ono to zase přijde, je to jak na houpačce, střídá se to :) Zkus Zuzku, v ZGYM je ta začátečnická série těžší než na YT to Bunny SLope, co tam má. Hodně štěstí!

      Vymazat
    2. Díky za tip! Včera už jsem projížděla YT a dívala se, co by se tak dalo.
      No dnes jsem zašla raději k doktorovi, CRP v pořádku, takže virového původu, tak snad to brzo odezní.
      Brzdí to, máš pravdu!
      Tak aspoň si pohrávám s jídelníčkem! A díky za tvou rubriku "z mého stolu" je mi velkou inspirací :)

      Krásné dny :)

      Vymazat
  2. Ahoj, já jsem se po druhém porodu pustila do začátečnického 30 day shred a jsem ráda, že zvládám cvičit pokročilé cviky. Těším se, že se dám zase dokupy. Osobní trenér mě taky láká...tak uvidíme, až si našetřím asi pár kaček, neboť to leze celkem do peněz. Domácí cvičení je v tomto ohledu skvělé no :-) Díky za fajn článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To půjde rychle, uvidíš, tělo si to pamatuje, pokud předtím pravidleně cvičilo. Neříkám, že to bude snadné, ale půjde to lépe :)

      Vymazat
  3. Jeee to mam radost, ze se Ti to behani zacina libit, kdo by to byl rekl!!! :) A ZGYM me strasne laka, asi to konecne zkusim :) Taky ted frcim na kettlebellu, zarazuju ho spolecne s TRX do kazdyho treninku a strasne me to bavi :) Akorat mi minulej tyden prisel novej 14 kg a s nim je to obcas trochu peklo :D Tak at to jde :) Vypadas SKVELE!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Anetko.
      14 kg? Mazec, já se zatím peru s 8 kg :D to už musí být jinej level s takovou náloží. Tak ať se ti daří :)

      Vymazat
  4. téda, luxusní břišáky :o))) já minulý týden jednou cvičila T25 a dneska jsem doběhla autobus, to je tak asi všechen pohyb poslední dobou... přibrala jsem víc, než bych měla a chtěla, ale pořád ještě si říkám, že mám čas se usměrnit, než ze mě bude hrošice :oD kettlebell taky miluju, teď si na něj netroufnu, ale už se těším, až si s ním zase mávnu :o))) mimochodem ten 20kg na obrázku je doufám jenom ilustrační :oO

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně ilustrační :D já si před rokem a půl kupovala 10 Kg a po měsíci ho prodávala a koupila 8 kg, vůbec mi s tou váhou nešlo cvičit.. :) takže se držím při zemi a ta osmikilovka je zatím tak akorát, někdy ji i měním za 5 kg činku, chce to čas, veškerá síla je v čudu :D a ty se drž mamko , já měla pocit, že přibírám i ze vzduchu :D DOSlova!!!

      Vymazat
    2. u mě je ten vzduch cukroví :oD nejvíc mě deptá, jak se mi ta troška pracně vydobytých svalů tiše a nenápadně (a rychle) změnila na tuk :oP ale já se polepším.. snad :o)

      Vymazat
  5. Moc ti to sluší sleduji tě už od uplného začátku a je to mazec :)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za pozitivní článek :-). Já měla perfektní půlku prosince a začátek ledna - kdy mě cvičení bavilo, užívala jsem si na plno a dokonce viděla výsledky, ale od půlky ledna mi došly síly - cvičila jsem dál, ale nebylo to ono ... Asi kvůli stresu se školou a prací atd.
    No ale jdu do toho znova a snad líp rozložím síly a energii .... Budu se těšit na další článek :).

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj. Tenhle článek mě moc povzbudil. Chodím sice 2x týdně na hodinový trénink, ale pořád mám pocit, že bych chtěla ještě něco přidat doma. Yoga Camp mi tentokrat také vydržel jen aasi týden. A stále uvažuji, že si zaplatím členství u Zuzky a zkusím to s ní. Asi si dám předsevzetí, že během února odcvičím nějaké její volné tréninky a za odměnu si pak dovolím i členství :) Díky moc a měj se jak nejlépe to jde. Darie: PS: koupila jsem si tričko na cvičení, na kterém je napsáno: When nothing is sure, everything is possible :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Niki, dlhšie ťa čítam a vdaka aj tebe a tvojim radám už druhý rok, sa snažím a cvičím. Cítim sa lepšie a to je hlavné.Ty si si zostavovala treningy a plán sama, alebo si išla ako to doporučovala Zuzka? Stále ma láka to vyskúšať,aspoň teda na mesiac :).Len teda neviem že ako to funguje, treba sa asi prihlásiť , a dá sa to vyskúšať na mesiac?A potom sa to da zrušiť? Alebo ked sa prihlásim, je to potom na dlhšie? Zuzka vyzera super, a obdivujem ake cviky robí,ale rada by som vyskúšala. Cvičila som Jill, aj T25 a páčili sa mi obidvoje, ale rada skúšam aj niečo nové :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, Zuzka tam ma na každý týden plán, můžeš ho sledovat a jet podle něj. Ale nemusíš. Já jedu plán začátečnický, trvá 11 týdnů, ale kratim to :) prostě pridavam postupně, az se dostanu k cislu 11 a pak pojedu starší tréninky , které v zgym má, nebo podle plánu.
      Členství je vždy na měsíc, ale pokud ho budeš chtít jen na měsíc , musíš ho odhlasit, je tam na to tlačítko pak, krásné přehledné to ma. :) jinak se automaticky deset dolaru odečte na další měsíc.

      Vymazat
  9. Ahoj Kristínka v prvom rade chcem pochváliť článok. Veľmi dobré cviky, ktoré cvičievam aj ja. Ja som si dala vypracovať tréning po ktorom nemôžem ani chodiť :D :D :D je to riadna makačka, ale stojí to za to. Mne dosť pomohol fitness denník. Zapisujem si tam kedy idem cvičiť, čo idem cvičiť atď. Mám napísané svoje ciele a pomaly ale isto sa blížim k svojmu cieľu :P

    OdpovědětVymazat