Banánovo-kokosové sušenky



Mlsat se dá i super zdravě a i když jsem měla obavy, jak tahle kombinace dopadne, výsledek mne mile překvapil a příští dávku rozhodně zdvojnásobím.

Sušenky jsou vhodné do jakéhokoli jídelníčku, ale na své si přijdou vyznavači veganské stravy a palea. Jediné dvě ingredience, které totiž budete potřebovat, je strouhaný kokos a banán.

Sušenek jsem z této várky udělala 12, ale měla jsem je tenčí. Pokud je chcete udělat silnější, budete jich mít z jedné dávky určitě méně. Proto neuvádím množství, které z jedné dávky vytřískáte.


V míse smíchejte důkladně na kaši rozmačkaný banán.
Přisypte 3/4 šálku strouhaného kokosu.
Vytvořte hmotu, těsto a na plech s pečícím papírem tvořte sušenky.
Já si vždy udělala kuličku a tu pak dlaní rozplácla na plech a dotvořila podobu sušenky.
Jde to pěkně :-) 
Pečte na 175C, dokud nezačnou kraje hnědnout.
Sušenky se z pečícího papíru dají krásně odlepit a budou ze spodní strany pěkně opečené.
Pro ukázku jsem nafotila :-)

Přeji dobrou chuť! K.


18 komentářů:

  1. Jéé, takový super jednoduchý recept, bohužel, ne pro mě. Miluji čerstvé banány, ale jakmile jsou banány v něčem- palačinky sušenky, tak to silně nedávám. Možná recept zkusím s rozmixovaným jablíčkem. Sušenky vypadají moc krásně. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super recept, Kristino. Hned po ránu mě zaujal a rozhodně vyzkouším :-) Iva

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, je to trochu od tématu, ale ty učíš, že? Chodíš na obědy do kantýny ve škole či si donášíš obědy z domova? Jinak ten recept musím také vyzkoušet :) !! Děkuji za odpověď. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky,ne neucim.jsem třetím rokem na mateřské dovolené. Takže varim doma. Když jsem učila, brala jsem si jídlo z domu nebo si kupovala něco ve městě ;)

      Vymazat
  4. Vypadají moc chutně, ale tak mě napadá, nejsou suché? :)

    OdpovědětVymazat
  5. genialne jednoduche :) uz vim, co o vikendu upecu, diky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kristi, moc díky za inspiraci :) už jsem je vyzkoušela a výborný (přesně takový jednoduchý a zdravý "sladkosti" mám ráda) - dokonce i přítel si pochutnal, polovinu mi snědl na posezení :)) (a to na takový zdravý věci vůbec není :D) takže příště minimálně zdvojnásobím dávku :) užij si víkend, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, děkuji :) Také už jen z dvojnásobné dávky :D Užívejte víkend ♥

      Vymazat
  7. Také jsem pekla a super! :)
    Děkuji Nikky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moje paleo srdce poskočilo a radostí zaplesalo nad receptem, neprodleně jsem na ně obětovala svůj poslední banán, ochutnala ... a o zbytek se postaral můj zcela nepaleo manžel. Ani mu nevadilo, že mu kokos leze do zubů :D:D:D
    Jsou vynikající!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to mám radost, že ti udělaly radost :) no a pokud pochválí chlap, tak toho je si třeba obzvláště vážit :D ten můj taky nic moc takového nesní, ale vždy nakonec mlaská, jak prasátko :D

      Vymazat
  9. Zkusila jsem tento recept o víkendu a moc mi sušenky zachutnaly :) jen jsem s nimi měla trošku problém při pečení. Prostředek byl ještě matlavý a okraje už hnědé. Asi jsem měla málo rozpálenou troubu ze začátku. Brzy je udělám znova, ale máš tady tolik lákavých receptů, že nevím kdy se na ně dostane řada :D

    OdpovědětVymazat
  10. Jak dlouho vydrží? Když bych je chtěla jako Vánoční dárek...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dlouho ne podle mne. Je to "jen" banán. :( Podle mne max dva tři dny. ale ty tři je strop.

      Vymazat