BLOG
Bloguji
U mě doma
Happy Monday
Baby deník
Nevlezlo se
JÍDLO
Z mého stolu
Všechny recepty
Vaření s FOOD
Vaření s Yummly
Biosfera.cz
CVIČENÍ
Články
Fitness deník
Recenze a tréninky
Jóga
Moje proměny
FASHION & BEAUTY
Notino.cz
Laky
Kosmetika
Oblečení
VOLNÝ ČAS
Knižní koutek
Knižní výzva
Recenze knih
DIY
Háčkování
V PŘEDVÁNOČNÍM ČASE MÁM PRO VÁS SPOUSTU SOUTĚŽÍ. KDE?
Na blogu soutěžíme o tři balíčky od HQH System
Na mém blogu můžete soutěžit ve Velké oříškové soutěži o 5 kg oříšků a semínek
Na FB stránce Anetky Run-Heart se soutěží o mou knihu Moje tělo: koučink
Na FB stránce Správná podprsenka se také soutěží o mou knihu Moje tělo koučink.

PŘEJI VŠEM HODNĚ ŠTĚSTÍ A KRÁSNÝ ADVENT :-)

pátek 19. února 2016

Celozrnný zázvorový chlebíček s vločkami


Tak jsem opět podlehla a vydala se po stopách starších čísel časopisu FOOD a ze zářijového vydání z roku 2014 se nechala inspirovat tímto chlebíčkem. Upřímně, měla jsem z něj strach. Ale jelikož dopadl naprosto fantasticky, nemůžu jinak, než se s vámi o něj podělit. 

Chlebíček silně připomíná chuť perníku, já oproti původní verzi výrazně doporučuji ubrat na cukru, ne medu, ale cukru, protože na můj vkus byl chlebík docela přeslazený, což jsem tušila už na počátku a dobře mi tak :) To však neubralo nijak na celkovém výsledku. Přestože se dělal celý z celozrnné mouky, byl neskutečně vláčný, hebký a měkoučký jak nebíčko a vydržel na snídani tři dny. Prakticky beze změny v chuti či konzistenci. 


Původní ingredience z receptu jsou zde.

150 g celozrnné hladké mouky
50 g jemných ovesných vloček
2 lžičky prášku do pečiva
175 g třtinového cukru (doporučuji osobně jen 100 g a řádně tmavého)
2 rovné lžičky mletého zázvoru
1 rovná lžička skořice
75 g másla
1 vejce
3 rovné lžíce medu
220 ml horké vody

Postup: 

Troubu jsem si předehřála na 175C.
V míse jsem si smíchala všechny sypké ingredience a smíchala.
Pak jsem přidala vejce, máslo, cukr a rukama zpracovala.
Nakonec jsem dala také vodu a med.
Do vymazané formy na chlebíček jsem těsto vylila a pekla zhruba 35-40 minut.
Chlebíček pak vytáhneme a necháme ZCELA VYCHLADNOUT.
Je to velmi důležité, těsto teplého chlebíčku se bude srážet, stejně jako
u jakéhokoli jiného chleba. Zkrátka vydržte, stojí to za to :-)


Přeji všem dobrou chuť. 

A nenechte se zmást fotkou. Čerstvý zázvor je zde jen jako dekorace :-D
Dejte mletý z pytlíku ;-)

Kousla jsem do něj. Nevydržela jsem to ani při focení :D 

Vaše názory:

4 komentáře:

  1. Fotky jsou krásnější a krásnější! Taky bych to chtěla umět takhle naaranžovat :D :)

    Ivet - TheRightMe

    OdpovědětVymazat
  2. Wow! Ten vypadá báječně! Určitě zkusím..vyzkouším to s pohankovou moukou :-)Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S pohankovou moukou bude určitě naprosto báječný :) Miluju její chuť a nádech :)

      Vymazat
    2. Jinak mi to připomnělo chlebíček, který už jsem dělala x krát a je dokonalý též...kdybys chtěla pro inspiraci ;) http://zdravabezlepkarna.cz/seznam-receptu/#!/cokoladovo-fazolovy-chlebicek

      Vymazat