Vaflovaná jablka s jahodami


Přicházím za vámi s prima nápadem, jak si vylepšit talíř se svačinkou. Nejdříve bych se ale chtěla ujistit, že spojení slov "vaflovaná jablíčka" dávají smysl. Jelikož se jedná o vaflovač, který tuto proceduru dělá, troufám si říct, že jablka z něj jsou vaflovaná... nechtěla jsem o tomto receptu psát, že jde o jablkové vafle, protože to by si zase někdo mohl splést s těstem, které všichni známe a používáme do vaflovače, a na internetu slovo "vaflovaný" skutečně existuje, i když ne u pokrmu. Nicméně, textura slova "vaflovaný" odpovídá tomu, co vám vzejde, když vytáhnete plátky jablka z vaflovače :-)


Nakrájejte si asi 1 cm silné plátky jablek. Povrch pečících plátů ve vaflovači potřete klasicky decentně tukem, jinak se jablka přichytí a při otevření vaflovače potrhají. Vložte do přístroje plátky jablek a 1-2 minuty opékejte. Poté vyjměte, servírujte s jahodami, s borůvkami, jogurtem... nebo jen zasypte decentně moučkovým cukrem smíchaným se skořicí. Výborná hřejivá svačinka je na světě a chutná jako koláč :-)

Dobrou chuť!!!


4 komentáře:

  1. Poslední dobou mi ovoce vůbec nejede. Tohle je bomba nápad, jak do sebe nějaký ten kousek dostat. Zítřejší snídaně je jasná. Děkuji za recept! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. ja tak delam ananas a rikam mu "grilovany", ale "vaflovany" zni fakt leeepe :) ;)

    OdpovědětVymazat
  3. úplně tam vidím ten ananas.. ale i jablko stačí :o) a navrchu šlehačku nebo zakysanou smetanu.. ňami ňami

    OdpovědětVymazat
  4. Aaa to vypadá zase dokonale! ♥

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat