Květákové kari (low-carb, vegan)


Něco velmi podobného jsem již kdysi dělala, šlo o květákové rizoto podle Zuzky Light, ale přeci jen se v této verzi objevují ingredience, které v té předešlé nebyly a tak se chuťově obě jídla ve výsledku liší. Mají stejné pouze to, že jde o low-carb pochutinu :-)

Na 2 porce budete potřebovat:

1/4 květáku
1/4 velké cibule
2 stroužky česneku
šálek kokosového mléka
2-3 rovné lžičky kari
sůl
olej
střední rajče
nať z jarní cibulky (na ozdobu)


Na lžíci oleje osmažte cibuli, česnek.
Po chvíli přidejte kari a na malé kousky nakrájený květák.
Promíchejte. 
Přilijte kokosové mléko, nakrájené rajče, osolte, promíchejte, přiveďte k varu.
Až začne mléko bublat, stáhněte plamen na minimum a pod pokličkou vařte,
dokud nebude květák na skus měkký. Nerozvařte jej.
Dochuťte případně solí a servírujte posypané natí.

Dobrou chuť :-) 

6 komentářů:

  1. Už několikrát jsem vařila podle tvých receptů a pokaždé to byla mňamka :) Tohle taky vyzkouším, jen sem trosku nevrlá z toho kokosového mléka, nikdy jsem ho do jídla nepřidávala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím přesně, jak se cítíš :D Taky jsem měla obavy, říkala jsem si, květák a kokos dohromady? Je to úžasná kombinace ale, proto jsem se k ní vrátila v tomto receptu. Klidně vyzkoušej nejdříve s masem, nahoře je link k receptu od Zuzky Light, to byla taky mňamka :)

      Vymazat
  2. Ahoj, díky za inspiraci na oběd:) Přidala jsem maso - vepřové nudličky a místo rajčete (neměla jsem) jsem dala papriku a bylo to luxusní jídlo...no snědla bych klidně i tu druhou půlku:)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Kristi, vyzkoušeno a musím poděkovat za nenápadný, ale výborný recept. I muž si pochvaloval a to jsme hlavně masoužrouti! Ukládám a brzy se k němu vrátím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že je to skvělý :))) jsem ráda, že chutnalo i muži :)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.