Moje nová kuchyně



Když jsme se před třemi měsíci stěhovali do nového nájemního bytu, strašně jsem se těšila. Šli jsme totiž po necelém roce tam, kde se nám líbilo nejvíc. Do stejného domu, jen vchod vedlejší. Dispozičně stejné prostory a hlavně klidná lokalita, pole na venčení pejska hned u baráku, spousta trávy a prostoru pro děti na hraní a výhled na hory. Bylo to perfektní. Co už bylo perfektní méně byl byt. Byl po starém pánovi, který se sotva hýbal. Byl zničený, starý, prakticky vše - kromě oken - původní. Nedělalo nám problém si byt zkrášlit a udělat celkově po svém, od podlah, přes barvu stěn až po nábytek. Co byla ale hrůza a z čeho mne fakt málem odváželi, byla kuchyně. Byla přímo v katastrofálním stavu a když mi správce sdělil, kolik žádají za kauci na byt, stála jsem si za tím, že byt beru, ale kuchyně musí být nová. Přeci jen, když někomu svěřujete tolik peněz, měla by částka odpovídat minimálně hodnotě ceny vybavení bytu. Zde nic nebylo, jen byt, který se musel opravit a kuchyňská linka na vyhození. Naštěstí je majitel a lidé, co se s ním o jeho nemovitosti starají fakt skvělej a prakticky okamžitě souhlasil. Měli jsme jen počkat do jara. Jaro ještě není, ale nezapomněli na nás a linku nám tento týden dali dohromady :-)


Původní kuchyně z roku 1974. Retro kousek :-D



Vnitřek jsem raději nefotila. Desky byly obalené starou tapetou, která se na všech možných místech dávno trhala a dřevo postupně hnilo a od hrnců mělo na sobě nepopsatelně odporné fleky. Než jsem do linky cokoli dávala, prošla celá desinfekcí :-D


Myslím, že to mluví za vše :-) Ještě původní baterie. A linku jsem kolem dokola ještě natírala bílým lakem, ať to aspoň na tu chvíli jakž takž vypadá.


Přítel to "s láskou" vymlátil a připravil prostor pro první práce. 


Vyčištěný prostor do šachty, předělaná elektřina, stěna zbavená nefunkčních nesmyslů, nalepené lino, lišty pro závěs skříněk a odmontovaný sporák. To jsem se dozvěděla až nakonec, že kromě linky budu mít i nový sporák :-)


První skříňky na místě, sporák se sklokeramikou zapojen ... nová baterie a digestoř. 


Spodek hotov...


Vršek také připraven, chybí už jen odpad pod dřez :-) Jeeej :)

 
Tři dny a moje kuchyně je na místě a je nádherná a skvělá... taky aby ne, po tom, co tam bylo předtím, je luxusní snad úplně všechno :-D Hned jsme vyzkoušeli a prvním jídlem bylo pečené kuře s bramborovou kaší ♥  Konečně mne to tam začne zase bavit :-)

Jakmile mám v bytě rodinu, krásnou funkční kuchyni a výhled na mé milované hory, nepotřebuji už absolutně nic :) (Obrazně řečeno.)

Kristina

18 komentářů:

  1. Je krásná! A už teď se těším na báječné recepty! Ať se ti krásně vaří! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Strašně moc ti to přeju, linka vypadá fakt nádherně ♥ ♥ Přeji Ti spoustu podařený (i nepodařených, abys z těch podařených měla radost) receptů :)

    OdpovědětVymazat
  3. Máte výhled na hory?:) Máš někde fotku?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám :) Je na FB, snad ti to půjde otevřít :) https://www.facebook.com/kristinacechovacz/photos/pb.810510138972173.-2207520000.1457709215./1016843968338788/?type=3&theater

      Vymazat
  4. Retro kuchyň s těma typickýma úchytkama a těma pidi-šuplíčkama (nahoře příbory, dole nože) mi připomněla moje dětství. Všichni jsme ji měli. Takže jsem si u kamarádky na návštěvě mohla sama dojít do kuchyně pro malou lžičku, což by dnes asi nešlo.
    Nová kuchyň je super. Ať se Ti v ní dobře vaří a ať jste pořád ta krásná rodina, jak vás přes net vnímám já.
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. super, nadhera, at se Ti hezky vari:) .. ja pronajimam byty a moji "novi" si porucili satni skrin! davali jsme ji s muzem dohromady z prkenek cele tri dny! uz jsem si rikala, ze vratim VS diplom :) ... v navodu bylo spousta chyb, uplne obracene namalovane panty dveri, proste hruza...ale nakonec se to povedlo...:) no jo, co by clovek neudelal pro podnajemniky :) :) ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkné :) a hodně úložného prostoru. Já mám malinkou kuchyň, ale až se budeme stěhovat do domečku tak tam budu mít obrovskou. :-)
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá velice pěkně :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  8. Může se zeptat? Když jste předtím s přítelem bydleli v tom obrovském bytě, který sis pokud si vzpomínám vychvalovala, co se změnilo, že jste se zase přestěhovali zpět? Možná mi to jen uniklo v jiných článcích... Jinak kuchyně je parádní, to považuju za základ domácnosti :D

    OdpovědětVymazat
  9. Milá Kris, kuchyn je krásná, trochu závidím, já jsem kuchyň "podědila" taky a je už taky trochu retro, hlavně původní spotřebiče... Můj foodblog rozhodně nevzniká v moderní a poslední technikou vybavené kuchyni :-) Užij si víkend, má milá! S.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to je ta nejlepší proměna :D. Linka je krásná, ale mimochodem se mi ohromně líbí ta vínová stěna v pozadí ve spojení s dřevěnými parketami, působí to moc útulně a nová kuchyňská linka tam krásně zapadá. :)

    OdpovědětVymazat
  11. No paráda. Gratuluju. Užívejte si to! Je to pěkné a praktické jsou i ty skříňky až ke stropu s dostatkem úložného prostoru. Já zoufale toužím po vlastní kuchyni podle našich představ a potřeb. Naše současná v podnájmu není tak špatná, ale dobrá taky ne. Už se nemůžu dočkat! Když se nic nepo..., tak snad za dva měsíce taky budou na mém blogu nějaké fotečky. Hlavně ať se všechno stihne do porodu. Nás čeká kompletní rekonstrukce celého vybydleného bytu. Musí to být krásný pocit, přejíždět rukou po nové lince, naskládat si tam své věci a pustit se s nadšením do vaření, tak ať vám to dobře slouží!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Tu původní máme na chatě, ale už to asi dlouho nevydrží(-me)...😊
    Tvoje nová vypadá dobře, užij si ji!

    OdpovědětVymazat
  13. pravda, je tam vidět rozdíl.. :oD je moc hezká, zvlášť ta šedivá stěna vzadu, ta se mi líbí :o)

    OdpovědětVymazat