Italské "opilé" nudle

https://3.bp.blogspot.com/-ZKhpdq2E7eE/VxzVdmk0jkI/AAAAAAAAy2c/ZvuRRi4QhRAeg0A832rvayF_CN-2a6-zACLcB/s1600/P4200013.JPG

Tento recept jsem měla strašně dlouho uložený. Přiznám se, že mne nalákal hlavně video recept, než samotné ingredience. A i když je pokrm plný zeleniny, zavděčila jsem se s ním i svému příteli, který zeleninu spíše nepreferuje.

Postup je velmi snadný a rychle to odsýpá pod rukama. Za chvíli je jídlo na stole. 

Předvařte si dlouhé široké nudle, protože je na závěr budeme do pokrmu vmíchávat. 

Ingredience:
olej
0,5 kg mletého masa (osolte, opepřete, přidejte mletou papriku a udělejte malinké kuličky)
1 cibule
sůl, pepř
2 lžičky italských bylinek (prodává Vitana i Kotányi)
2 papriky (žlutá a červená)
4 stroužky česneku
2 střední rajčata
1/2 hrnku vývaru
čerstvá nať z petržele
široké těstoviny

Postup: 
Malé kuličky masa osmažte na dvou lžících oleje. Pak vyndejte a dejte na talíř. 
Ve výpeku necháme zkaramelizovat cibuli nakrájenou na proužky.
Osolte, opepřete. Přidejte italské bylinky. Zamíchejte.
Přidejte na proužky nakrájené papriky. Vařte téměř do změknutí.
Přidejte česnek a nakrájená rajčata na malé kostky.
Chvíli míchejte a vařte. Pak přidejte vývar, kuličky z mletého masa a 10 minut vařte.
Nebo dokud není voda z 2/3 "vypařená".
Nakonec vmíchejte čerstvou petrželovou nať a vmíchejte opatrně těstoviny. 

Přeji dobrou chuť.  K.




Share on Google Plus

♡ Kristina Cechova

    Komentáře čtenářů
    Facebook komentáře

0 komentářů :

Okomentovat