pátek 29. dubna 2016

Kuře na másle

https://3.bp.blogspot.com/-hmNRCPuZVqk/VyOn8DDtIOI/AAAAAAAAzA4/t9hRObaTtNQW2_lgi1P9ZaM_uJEm534kwCLcB/s1600/P4260030.JPG

Tohle se jisto jistě zařadí mezi naše další oblíbená domácí jídla. Nechala jsem se inspirovat video návodem od Tasty. Nevím jak vy, ale já se poslední dobou do video návodů naprosto zamilovala a koukám na ně prakticky denně. Je úžasné vidět, jak někomu pod rukama během minutového videa vznikne na oko lahodný pokrm :-)


U nás se oblizovali všichni. Přitom - až na výjimky - není potřeba nijak zvláštních ingrediencí. Zde je postup a seznam věcí, které jsem k tomuto jídlu využila já.

0,5 kg kuřecího masa
sůl, pepř
sladká mletá paprika
mletá kurkuma
4 plátky másla (každý asi 3-4 mm silný)
1 cibule
mletý kmín
kajenský pepř
čerstvý zázvor
3 stroužky česneku
mletá skořice
200 ml rajčatového protlaku 
1 šálek vody
kelímek 33% smetany
čerstvá petrželka
rýže


Postup:
Kuře nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a kurkumou. 
Na pánvi zahřejeme 2 plátky másla a kuřecí kousky na něm z obou stran osmažíme.
Vyndáme z pánve a dáme stranou.

Rozpustíme zbylé 2 plátky másla na pánvi, přidáme cibulku na drobno nakrájenou, rozdrcený česnek,
větší lžičku nastrouhaného zázvoru, mletou červenou papriku opět, mletý kmín, kajenský pepř, sůl a asi lžičku (rovnou) skořice. (Koření výše uvedené jsem dávala od oka.)

Směs zamíchejte a chvíli posmažte.
Nyní přidejte rajčatový protlak, zamíchejte.
Přilijte vodu a smetanu. Pořádně zamíchejte a přiveďte k varu.
Nyní přidejte kuřecí kousky zpět do pánve k omáčce a pod pokličkou 10-15 minut vařte.

Dle chuti ještě osolte. Podávejte s jasmínovou rýží. 


Omáčka je krásně hustá, chuťově s rýží fenomenální. V receptu se ještě používalo koření garam masala, já jej vynechala. Nesehnala jsem. Také se používalo chilli, já vzhledem k dětem nedávala. Ačkoli omáčka v sobě měla pálivější kajenský pepř a zázvor, byla omáčka naprosto decentní.

Dobrou chuť. K. 
Vaše názory:

0 komentářů:

Okomentovat