Matcha čokoláda s pomelem a kokosem


Není nad vlastní domácí čokoládu. S vlastními přísadami. Tak, jak ji nikde jinde neseženete a jak vám bude vždycky chutnat. Přitom stačí tak málo. Jak jsem zjistila. Stačí si koupit čokoládu, čím kvalitnější, tím samozřejmě lepší, rozpustit, nalít do nádoby, naházet do čokolády kousky ovoce, oříšků a nechat v lednici ztuhnout.

Tenhle fígl určitě nemám z hlavy, naopak. Všimla jsem si, jak poslední dobou hodně mých oblíbených blogerů experimentuje s čokoládami, ať už vlastní výrobou samotných čokolád, tak i co se týče obsahu. Já si udělala tuhle z matcha čaje, s kousky sušeného pomela a kokosovými chipsy. Dopadla naprosto fantasticky. Jsem si jistá, že takovou čokoládou ohromíte nejednu návštěvu :)


Jak na to:

Na vodní páře rozpusťte bílou čokoládu. Vybírejte kvalitní. Já měla veganskou rýžovou s příchutí vanilky. Čokoládu nalijte do nádobky, která může do lednice nebo do mrazáku. Dále budete potřebovat matcha čaj, ten jsem si koupila tady v malém sáčku, stačila jen lžička a čokoláda se krásně obarvila. Samozřejmě záleží na množství, klidně můžete přidat :) Vmíchejte tedy do čokolády, dokud bílá nezezelená. Přidejte nakrájené kousky sušeného pomela a zasypte kokosovými čipsy. Ty jsou mimochodem luxusní jen tak během dne, nasypte do dlaně a chřoupejte :) mňam. 


Takto jsem si udělala čokoládu já. Samozřejmě, že lze pomelo nahradit jiným sušeným ovocem, sháněla jsem původně mrazem sušené maliny a jahody, ale neúspěšně. Nicméně, pomelo byla výborná kombinace. Příště zkusím přidat i oříšky. To bude taky bomba :)

4 komentáře:

  1. to je krasna barvicka zkusim s malym Kristinko

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá hodně vydařeně! Už mám dlouho chuť vyzkoušet domácí čokoládu, ale stále mě brzdí výběr formičky, nevím, v čem ji udělat. Snad něco doma najdu :D

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat