Propadlý pudinkový koláč


Tento koláč jsem objevila na internetu. Vlastně, vždycky, když najdu něco, co bych si chtěla vyzkoušet, tak si uložím. K mému překvapení, jsem tento recept z různých míst měla uložený celkem třikrát a musím říct, že i když mne uchvátil už na první pohled, chuťově je úplně zabijácký a nekompromisně dobrý. Nic tak skvělého jsem dlouho neměla. Je velmi vláčný, sladký akorát a upustila jsem i od zakysané smetany, kterou se má potřít koláč, protože takto mi to přišlo naprosto dokonalé a nechtěla jsem to "kazit". 

Moje první várka je dělána z poloviční verze, kterou tady také napíšu, takže pokud budete chtít větší a mít více kousků i pro zbytek rodiny, dávku zdvojnásobte. 

Ingredience:

3 vejce
125 g moučkového cukru
50 ml horké vody
50 ml oleje
150 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
špetka soli

jahody nebo jiné ovoce (lesní plody například)
uvařený jeden jahodový pudink

Uvařte si pudink a dejte jej vychladnout, průběžně promíchejte. 
Žloutky dejte do robota a šlehejte s polovinou cukru do pěny.
Postupně přidejte vodu, olej, mouku, prášek do pečiva, sníh z bílků a špetka soli.
Nakonec i druhou polovinu cukru.
2/3 těsta nalijte na plech, do zbylé 1/3 dejte kakao a smíchejte.
Pak na světlé těsto toto tmavé lžící cik cak navrstvěte.
Lžící také náhodně na těsto navrstvíme pudink a přidáme i jahody.
Já měla jahody mražené, předem jsem nerozmrazovala a dala je přímo na těsto.
Dopadlo to skvěle :)

Pečte 30 minut na 160 C.

Dobrou chuť ♥




4 komentáře:

  1. Ahoj Kristinko, jdu koupi ingredience a koláč upeču, vypadá nádherně. Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Tento koláč je u nás jedním z nejoblíbenějších! Ale právě ta kysaná smetana a navrch posypáno skořicí - to je ten základ, to dokonalé spojení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já si dost nedokážu představit ten pudink a smetanu, mám pocit, že se z toho musí člověk po**** :D Ale měla jsem ji doma připravenou. Každopádně mne nenapadlo, to posypat skořicí, všude jsem to viděla jen s čokoládou, což mne s tou skořicí láká daleko víc, takže díky za tip. Se skořicí tomu dám šanci :) (Já ten špek neshodím s takovou :D :D :D )

      Vymazat