Tvořím (malůvky) do roku 2010


Dnes jsem měla doma "hledací" náladu. Prodírala jsem se starými sešity, složkami a mezi tím vším jsem objevila tyhle moje kresby. Asi šest let nazpět jsem měla období plné zmatku. Spousta změn v mém životě a nějak jsem hledala způsob, jak se odreagovat. Je to zvláštní, protože jsem nikdy ke kreslení netíhla a jen v tento jediný moment ve svém životě jsem sáhla po tužce a papíru. Předtím nikdy a poté nikdy. Zajímavé. 

Každopádně, chtěla jsem si je i elektronicky nějak pro sebe uchovat a jelikož tvoří součást mé osoby, tak si je zde na blog také nahrát, přeci jen je to můj deníček krom všeho :-)

Všechny obrázky jsem kreslila podle předloh. Fotek, které se mi líbily na internetu. Žádné obkreslování - heh :)








8 komentářů:

  1. Mě kreslení pomáhá poprat se se vším, co život přináší. Ať už je to intuitivní/automatická kresba, omalovánky, kresba podle předlohy... je úžasné kolik toho z nešeho nitra vyjde najevo, jak moc velká terpie to je. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. I kreslit umí...
    Kreslím po letech posledních pár týdnů, hlavně proto, abych si uvolnila zápěstí. Zatím. Plány mám větší :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kristi, pro mě zajímavý článek, kreslit absolutně neumím, "zamrzla" jsem někde ve 2. třídě. Moje 4-letá neteř posledně říkala: "Této, to nemůže být pejsek" :-D. Opravdu zajímavá terapie, já se třeba ze svých splínu "vypisuju" nebo "vyšlapuju" na kole.
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. hezkýýýý! já umím nakreslit prasátko peppu, ale jen s čumákem doleva.. postavu, obličej, nebo realistické zvíře ani omylem :o)

    OdpovědětVymazat
  5. Kristý nebylo to období smutku? Já vůbec malovat neumím ale občas si říkám, že bych si něco zkusila jen jako terapii..............už jsem si koupila pastelky a mám krásný jogový deníček tak si tam zatím jen píšu. hezký den Martina z Plzně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, kupodivu to nebylo období smutku, ale zmatku. Nehoráznýho :)

      Vymazat
    2. A určitě se do kreslení pusť :) Já si to také nedokázala představit a vidíš, nezůstala jsem u jednoho obrázku :)

      Vymazat
  6. asi zkusím má to něco do sebe.ale já umím prasátko a sluníčko jenom

    OdpovědětVymazat