Ovesné lívance s kakaem a chia
Tyto
lívance jsem objevila na jedné španělské FB stránce a ohromně se mi
líbily. Byly krásně nafocené a zamlouvalo se mi složení. Nedopadly v mém
případě tak krásně, ale nakonec to dohnala chuť kakaového těsta, které
připomínalo koláč a v kombinaci s banány a medem to byla neskutečně
lahodná a sytá snídaně.
Během
pečení díky kypřícímu prášku do pečiva více než zdvojnásobí svoji
tloušťku, takže to chce na pánev opravdu tenčí vrstvu, což šlo u takto
hustého těsto dost těžko. Ale nestěžuji si :-)
Na tři porce budete potřebovat:
3 vejce
1/3 šálku jemných ovesných vloček
1 lžíce chia semínek
1 rovná lžíce neslazeného kakaa
1 rovná lžička prášku do pečiva
sladidlo
špetka soli
Tip: já si vločky před použitím prohnětala v dlaních, abych je měla spíše jako mouku.
Na slazení jsem použila tekuté sladidlo Sweetiva.
Sůl můžete zcela vynechat nebo jen velmi opatrně!
Všechny ingredience smíchejte v misce a nechte asi 3 minuty odležet.
Mezitím dáme čas chia semínkům, aby nabobtnaly a vločkám, aby změkly.
Pak opět pořádně prošlehejte metličkou.
Na pánvi rozpalte lžíci oleje dle vlastního výběru.
Vlijte směs na lívance naběračkou a pečte z obou stran
Na talíři nakrájejte nebo srolujte.
Podávejte s banánem a medem či vámi oblíbeným sirupem.
Dobrou chuť :-)
K.
0 Comments