Hawaii ananasové řezy


Můj táta měl rád cokoli jsem upekla. Měl rád nevyzkoušené věci, cokoli, co jsem mu přinesla na stůl do sebe naházel :) Těchto řezů se již nedočkal. Prakticky pokaždé, když peču, myslím na něj, protože si vzpomenu na ty jeho boule, co se mu až za ušila dělaly. 

Tento koláč se v zahraničí dělá často na svatby. Má krásnou bílou peřinku, takže vypadá jak s krajkou. Je plný ananasové a kokosové vůně a chuti. Není nikterak štíhlé linii prospěšný, ale to mi nevadí. Kdo si umí uhlídat porce a nebaští tohle každý den po kusech, pak nemá důvod k obavám.

Co budete potřebovat:

světlé těsto, jehož recept můžete použít z jakékoli buchty (ne s droždím)
1 hustě uvařený kokosový puding
1 plechovku ananasu v mírně sladkém nálevu
1 šlehačka ke šlehání (můžete použít se ztužovačem)
1 šálek kokosových flíčků
1/2 šálku pekanových nebo vlašských ořechů na hrubo nasekaných

Upečte si vaše oblíbené těsto, abyste z toho měli krásnou nadýchanou buchtu.
Jakmile ji vytáhnete z trouby, druhým koncem vařečky udělejte do koláče spoustu děr.
Nyní přijde na řadu pudink, který by měl být hustý a ne řídký. Raději použijte při jeho vaření
méně mléka. Vychladlý pudink smíchejte s rozmixovanými ananasovými kousky (bez nálevu).
Do ještě stále horkého koláče teď tuto směs nalijte, do děr a na povrch. Nebojte se :)
Nyní dejte do lednice a nechte kompletně vychladnout.
Poté koláč vytáhněte, kokosové flíčky a ořechy na sucho opražte na pánvi. Pozor, ať
je nespálíte. U mne se tak málem stalo :D Nechte vychladnout.
Vychlazenou šlehačku ušlehejte do tuha. Můžete přidat i ztužovač. 
Koláč touto šlehačkou potřete a posypejte opraženým kokosem a ořechy. 
Uchovávejte v chladu :)

Dobrou chuť.
Share on Google Plus

♡ Kristina Cechova

    Komentáře čtenářů
    Facebook komentáře

0 komentářů :

Okomentovat