Žampionová omáčka


Ráda bych se - kromě atraktivnějších jídel - s vámi podělila i o prostá jídla, jakou je například tato omáčka. Je velmi jednoduchá, takže ji doporučuji všem, kteří začínají vařit. Ale také pro ty, kteří chtějí inspirovat a možná si v nějakém spěchu vzpomenou, že existuje tato omáčka, která je za moment hotové a nijak pracná. Navíc je vážně moc chutná. Milujeme ji s jasmínovou rýží.

Budete potřebovat:
olej, sůl
1 drobně nakrájenou cibuli
3 lžíce hladké mouky
500 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
konzerva sterilovaných žampiónů
3 lžíce sladké mleté papriky
500 ml vývaru

Postup:
Na oleji osmažíme cibuli,
Zpěníme s hladkou moukou, přidáme maso a osolíme.
Žampióny zcedíme a vhodíme k masu.
Přisypejte mletou papriku a promíchejte. 
Po chvíli vlijte vývar a nechte provařit do změknutí masa.
Podávejte s rýží a sušenou petrželovou natí.

Dobrou chuť ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat