Teriyaki kuře

https://2.bp.blogspot.com/-25fkh6yIbUM/V1RJVe_lHtI/AAAAAAAAzmI/kZLZB4vG4hUBEvNbCa7M0bv-3VSFJ9b_ACLcB/s1600/P6040016.JPG

Teriyaki kuře z jednoho hrnce se zeleninou je další z jídel, které si zasloužilo místo na mém stole. Kdo má rád chuť japonských jídel či omáček, komu tedy nevadí sladko-kyselý pokrm, je na správné adrese, protože tohle byla naprostá lahoda. Takže pojďme mrknout na další recept z řady těch, které jsem testovala a malinko upravila k obrazu svému a podmínkám.

Budete potřebovat:
olej
400 g vepřového / kuřecího masa
sůl, pepř
3 stroužky česneku
2 lžičky nastrouhaného zázvoru
2 šálky vody
100 g neuvařené rýže
2 lžíce sojové omáčky
2 lžičky octa
velká lžíce medu
rovná lžíce mleté sladké papriky
šálek květáku / brokolice
2 menší mrkve nakrájené na kolečka
1/2 červené větší papriky


Postup:
Na oleji osmažte kousky masa, osolte a opepřete. 
Přidejte drcený česnek i nastrouhaný zázvor. Chvíli osmažte a zalijte vodou. 
Přidejte rýži a přiveďte k varu.
Plamen stáhneme, promícháme a 15 minut pod pokličkou dusíme. Občas promícháme.
Do změklé rýže a masa přidáme papriku, květák a mrkve.
Smícháme. Vlijte sojovou omáčku, ocet i med. 
Celé prohřejte ještě asi dalších 5 minut.
Ozdobte petrželkou nebo natí z jarní cibulky :)

Přeji dobrou chuť.

Zde je původní recept, kde používali kuřecí kousky. Já jsem zapomněla kuře rozmrazit, tudíž jsem rychle sáhla po něčem, co jsem měla po ruce a tím bylo vepřové masko. Oproti původnímu receptu jsem ubrala medu i rýže, dala jsem pouze 100 g na celou pánev. Také jsem zaměnila brokolici za květák, jelikož nebyl k sehnání, na chuti to však neubralo :) V receptu se používá také pikantní srirachi omáčka, tu jsem zcela vynechala a jen zasypala sladkou mletou paprikou. :-) 


Share on Google Plus

♡ Kristina Cechova

    Komentáře čtenářů
    Facebook komentáře

0 komentářů :

Okomentovat