BLOG
Bloguji
U mě doma
Happy Monday
Baby deník
Nevlezlo se
JÍDLO
Z mého stolu
Všechny recepty
Vaření s FOOD
Vaření s Yummly
Biosfera.cz
CVIČENÍ
Články
Fitness deník
Recenze a tréninky
Jóga
Moje proměny
FASHION & BEAUTY
Notino.cz
Laky
Kosmetika
Oblečení
VOLNÝ ČAS
Knižní koutek
Knižní výzva
Recenze knih
DIY
Háčkování
V PŘEDVÁNOČNÍM ČASE MÁM PRO VÁS SPOUSTU SOUTĚŽÍ. KDE?
Na blogu soutěžíme o tři balíčky od HQH System
Na mém blogu můžete soutěžit ve Velké oříškové soutěži o 5 kg oříšků a semínek
Na FB stránce Anetky Run-Heart se soutěží o mou knihu Moje tělo: koučink
Na FB stránce Správná podprsenka se také soutěží o mou knihu Moje tělo koučink.

PŘEJI VŠEM HODNĚ ŠTĚSTÍ A KRÁSNÝ ADVENT :-)

pondělí 11. července 2016

Nejlepší brokolicový salát



Tohle byl skutečně ten nejlepší brokolicový salát, který jsem kdy dělala a možná i nejlepší salát vůbec. Poctivě jsem si ho rozdělila na několik porcí, což jsem nakonec vůbec nemusela dělat, protože jsem ho snědla úplně celej během pár hodin. Byl naprosto vynikající a rozhodně jsem ho nedělala naposledy.

Sami vidíte, že to jen hýří barvičkami. Představte si tak o 100% lepší celkovou chuť :-)



Na salát budete potřebovat:
250 g brokolicových růžiček
1 jablko
25 g slunečnicových semínek
1 větší mrkev
50 g šunky
50 g červené cibule
5 ředkviček

Všechny ingredience si nakrájíme - jablko, šunku a ředkvičky na kostičky. Cibuli na drobno. Mrkev nahrubo nastrouháme a brokolici necháme jen ty malé růžičky. Vše smícháme v míse a připravíme si zálivku.

Na zálivku:
20 g medu
lžíce octu
50 g kvalitní majonézy

Všechny ingredience metličkou nebo vidličkou smícháme a přelijeme tím salát. Pořádně promícháme, necháme trošku vychladit a podáváme.


Salát je nepředstavitelně žravý, tak připravte ostatní, že se nerozdělíte :)

Dobrou chuť!!! 

Vaše názory:

13 komentářů:

  1. Kristi, ta brokolice je syrová? Asi hloupý dotaz, ale uvědomuju si, že jsem asi nikdy brokolici syrovou nejedla :-)

    OdpovědětVymazat
  2. A všechno je to syrový? Nebo si třeba brokolici předvařila maličko?

    OdpovědětVymazat
  3. Och! To vypadá skvěle! Miluji brokolici... Nejčastěji ji dělám pečenou v troubě se solí a olivovým olejem, takže toto bude příjemná změna :)

    OdpovědětVymazat
  4. mmmm brokolici miluju <3 ale cibuli nesnasim, jeste ze to jde udelat i bez ni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky cibuli nesnáším, ale zrovna ta červená mne mile překvapila, je slaďučká a fakt dobrá, ani ji tam nejde poznat :)

      Vymazat
  5. To vypadá skvěle, já miluji brokolici a můžu ji na všechny způsoby :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Dělám podobnou verzi, kdy brokolici povařím v mikrovlnce. Taky složení trošku pozměňuji. Nikdy dřív mi brokolice tak nechutnala!

    OdpovědětVymazat
  7. Když mamka viděla, jak plácám brokolici a jabka do jedný mísy, tak se tak podivila.. ale pak naznala, že fakt dobrý. Právě baštím a fakt opravdu famozní :)

    OdpovědětVymazat
  8. Už druhé jídlo se mi od Vás, Kristíno, povedlo. Sice jsem brokolici maličko předvařila, protože jsem úplně neveřila tomu, že ji syrovou "skousnu", ale příště to zkusím, jak je v receptu. Výborná večeře! Krásně vypadá i chutná. A včerjší tuňákové burgry....hmmm, lahoda i pro přítele, věrného odpůrce zdravé stravy:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že opět mile překvapilo :) příště určitě zkuste syrovou, krásně to křupe a opravdu je tam chuťově parádní :)
      JInak mám taky přítele absolutního odpůrce zdravých jídel :D Ale zatím si z 90% vždycky pomlaskával a chválil a přidával si :D

      Vymazat