Neplněné tvarohové knedlíky s mákem


Jestli mám něco ráda, tak knedlíky na sladko. Kynuté, bramborové. tvarohové... mňam. Ale dokonale si mne získaly i tyhle neplněné ještě za tepla obalené v máku. Na závěr můžete knedlíky posypat moučkovým cukrem. Já měla doma cukr kokosový, který mi chutí připomíná karamel, tak jsem jej použila =) 

Na 14 malých knedlíčků budete potřebovat:

250 g netučného tvarohu ve vaničce
1 žloutek
100 g polohrubé mouky
2 lžičky cukru.

Z těchto surovin vytvořte těsto a nechte na 5-10 minut odpočinout. Dejte vařit kastrůlek s vodou a jakmile v něm začne voda vřít, vhazujte malé kulaté knedlíčky. Velikostně ne větší jak ping-pongový míček. Zkrátka jen tak do pusy =)

Zhruba po 5 minutách vaření by mělo být hotovo. Vodu slijte a knedlíčky okamžitě obalujte v mističce, kam jste si nasypali mletý mák. Dejte na talířek a posypte cukrem. K dokonalosti můžete přelít knedlíky rozpuštěným máslem. 

Dobrou chuť.

K.


6 komentářů:

  1. Kokosový cukr jsem si úplně zamilovala, je skvělý! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Kokosový cukr jsem ještě neměla, ale pořídím a recept vyzkouším, úplně se mi sbíhají sliny :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, ahoj.
    Moc děkuji za recept. Knedlíčky jsem právě poobědvala, jsou výborné a moc syté. Neměla jsem bohužel k dispozici kokosový cukr, tak jsem dosladila datlovým sirupem. Rozhodně budu dělat častěji, mám moc ráda sladké, jednoduché a zdravé recepty. Plánuji vyzkoušet Tvoje knedlíčky udělat větší a naplnit ovocem nebo na slano, jako variantu ke kynutému knedlíku, který fakt nemusím.
    Doporučuji udělat knedlíčky i z polenty a zasypat mákem, tím se můžu ujíst. I u těch polentových můžeš udělat i slanou verzi.
    A pokud si můžu dovolit odkaz, třeba Tě zaujmou i tyhle škubánky/knedlíky jako mě. Ještě jsem je ale nezkoušela. http://www.rawsuperfood.cz/rawsuperfood/5-RAW-recepty/284-Skubanky-s-makem
    Moc děkuji za Tvůj blog, sleduji ho už dlouho, ještě od té doby, kdy jsi měla stránky na blogspotu. Vždycky si ráda přečtu Tvoje články a vařím/peču podle Tvých recepů. Za naprosto TOP recept považuji kakaovou buchtu s tvarohem. Doma je oblíbená, peču ji už hrozně dlouho, když přijedu k mamce, v lednici jsou už nachystané dvě vaničky tvarohu. Mamka nedávno přinesla kousek buchty ochutnat i do práce a všichni po ní chtěli recept :-).
    Měj se krásně, budu se těšit na další recepty! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Robim podobné, len namiesto vlociek davam pohankovu alebo spaldovu krupicu (cca 80g). Su skvelé 😊. My ich milujeme s jahodovou omáčkou.

    OdpovědětVymazat