pondělí 29. srpna 2016

Cuketový chlebíček



Na tento recept jsem narazila ne mém oblíbeném portále yummly.com a hned jsem se podle fotek do receptu zamilovala. Ovšem, jak to často bývá, občas se dá pěkně spálit, když podle někoho něco děláte a já jsem taková, že jakmile se mi něco od někoho nepodaří, už na jejich stránku nechodím. To je důvod, proč si také zakládám na tom, abyste i vy i mne našli vždy jen to, co mi naprosto sedlo, velmi chutnalo a dopadlo skvěle. Jakmile mám k nějakému receptu nějakou výhradu, nejsem schopna jej sem dát a podělit se s vámi.



Za tímto receptem stojí dvojice z blogu The Clean Eating Couple, takže je jasné, že suroviny v receptu jsou všechny zdravé a pokud to jen jde, co nejméně podlehly zpracování. Ani jsem netušila, že by tento chlebíček dopadl tak skvěle.

Bylo to poprvé, co jsem zkoušela cokoli ukuchtit z cukety, jelikož jsem si k tomuto druhu zeleniny vypěstovala od malička jistý respekt. Ale tolik lidí o ní básní, že jsem se konečně rozhodla jí dát šanci, minimálně v nějaké pečené dobrotě.



Chlebíček je už během pečení krásně voňavý, finální vychladlé dílo je měkoučké jak peřinka, nadýchané, jemné, sladké tak akorát, s jemnou chutí zázvoru a kousky kvalitní hořké čokolády jsou už jen pomyslnou tečkou a naprosto skvěle chuť chlebíčku doplňuje a troufla bych si říct, že mu propůjčuje jakýsi honosnější ráz.



Budete potřebovat:

Suché ingredience
1/2 šálku celozrnné mouky
1 šálek ovesné mouky
1 rovná lžička skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
špetka soli
2 rovné lžičky prášku do pečiva
-----
Mokré ingredience
1 lžíce oleje
1 vejce
1/4 šálku kvalitního medu
1/2 šálku mandlového mléka
1 šálek nastrouhané cukety
30 g na malé kousky nakrájené kvalitní čokolády
(se sacharidy pod 35g na 100g čokolády)



Postup:

Předehřejte troubu na 180 stupňů.
Všechny suché ingredience vsypte do mísy a smíchejte.
Nyní přidejte všechny mokré ingredience, z cukety vymačkejte přebytečnou vodu.
Nasekejte na kousky hořkou čokoládu a přidejte. Vše pečlivě smíchejte.
Vymažte nádobu na biskupský chlebíček, vysypte moukou a dejte do trouby.
Pečeme 40 minut. Nechte vychladnout a vyklopte.


Jsem zvědavá, jak vám bude chutnat.
Občas mi na moje zdravé vaření doma nikdo není zvědavý,
ale po tomhle se mohl synek utlouct.

Moc si přeji, aby vám chutnalo stejně, jako nám :)

Vaše názory:

3 komentáře:

  1. Ten se ti povedl, určitě bude moc dobrý :)
    Brzo ho taky zkusím, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super Kristi, vypadá parádně :) je sezóna cuket, takže jasná volba na víkendové pečení - díky díky díky ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Dělala jsem před chvílí....dala obyč mléko a ehm....půlka je pryč :D jen to mlasklo ;-)

    OdpovědětVymazat