BLOG
Bloguji
U mě doma
Happy Monday
Baby deník
Nevlezlo se
JÍDLO
Z mého stolu
Všechny recepty
Vaření s FOOD
Vaření s Yummly
Biosfera.cz
CVIČENÍ
Články
Fitness deník
Recenze a tréninky
Jóga
Moje proměny
FASHION & BEAUTY
Notino.cz
Laky
Kosmetika
Oblečení
VOLNÝ ČAS
Knižní koutek
Knižní výzva
Recenze knih
DIY
Háčkování
V PŘEDVÁNOČNÍM ČASE MÁM PRO VÁS SPOUSTU SOUTĚŽÍ. KDE?
Na blogu soutěžíme o tři balíčky od HQH System
Na mém blogu můžete soutěžit ve Velké oříškové soutěži o 5 kg oříšků a semínek
Na FB stránce Anetky Run-Heart se soutěží o mou knihu Moje tělo: koučink
Na FB stránce Správná podprsenka se také soutěží o mou knihu Moje tělo koučink.

PŘEJI VŠEM HODNĚ ŠTĚSTÍ A KRÁSNÝ ADVENT :-)

čtvrtek 11. srpna 2016

Vaření se Zuzkou Light: Violetky (low-carb)


Violetky nejsou originálním názvem receptu od Zuzky, ale naprosto přesně vystihují v našem jazyce, jaké tyto chutné krásky jsou. Jemné, hedvábné, fialkové a ohromně delikatesní. Můj povodní plán bylo nechat si pár kousků aspoň na další dny, ale to nebylo možné vydržet. Zbaštila jsem celou porci za celý den. Prakticky jsem je snídala, obědvala, svačila i večeřela ツ


Původní ingredience od Zuzky jsem moc neměnila, dá se říct, že se dá tento recept udělat od oka a není nutné přesně dodržovat množství. Sepsala jsem, jak jsem si je připravila já a dám pár tipů, jak je možné třeba něco změnit nebo co udělala v receptu Zuzka.


Nejdříve si připravíme směs, něco jako džem, do této směsi.

"Ovocná směs"
1/2 šálku drobného ovoce (já měla mražené lesní plody, směs malin, 
ostružin, červeného a černého rybízu)
1 lžička kokosového cukru
1 vrchovatá lžíce kokosového krému (když koupíte kokosové mléko
a necháte jej v lednici, vrstva, která se utvoří nahoře, je krém, který potřebujeme)

Vše smíchejte do hladkého krému.

"Těsto"
Ovocnou směs v misce smíchejte s těmito ingrediencemi.
1 šálek arašídové mouky (tu jsem měla já, máte-li mandlovou či stejné množství
jiných oříšků na jemno nasekaných, dejte ty)
1 velkou lžíci kokosového oleje
špetku soli
1 lžíci kokosového cukru

Vše opět do hladka metličkou vyšlehejte, vemte si malý plecháček, já použila ten na biskupský
chlebíček, a těsto, ta fialková směs, která vznikla, lžící rozprostřete po dně vaší nádoby.

"Kakaová poleva"
Lžící utřete povrch těsta do hladka a pak na něj dáme krém z těchto surovin.
2 velké lžíce kokosového krému (Zuzka použila kokosové máslo)
1 rovnou lžíci oleje
2 rovné lžíce kakaa
1 lžička kokosového cukru

Pořádně utřete a dejte na celý povrch violetky. Dejte na 20-30 minut do mrazáku
a pak uchovávejte v lednici. Není potřeba ničím vystýlat, já jsem snadno nakrájela
a také vidličkou pěkně ze stran dostala violetky z nádoby ven.

Nechte si chutnat, moc doporučuji, Zuzka mne ještě žádným pokrmem nezklamala 💗






Vaše názory:

2 komentáře:

  1. To je takové foodporn, že to snad budu muset i vyzkoušet... Kecám, určitě to vyzkouším! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to hodně luxusně, ale nechápu jak ti jde, či šlo vydržet cca 100g sacharidů na den.. Ja vždycky toho sežeru:)))

    OdpovědětVymazat