Miluji horkou čokoládu. Je pro mne typickým symbolem podzimu a chladnějších dní. Zrovna teď mám docela zmrzlé ruce a jedna taková kráska by se hodila. Díky nízko-sacharidové stravě jsem se naučila trošku manipulovat s určitými ingrediencemi a tak jsem si řekla, že pro to letošní podzimní počasí vyzkouším něco nového. A vznikla low-carb horká čokoláda.
A aby se té čokoládě v mém hrníčku líbilo a nebyla jí zima a nevychladla mi brzy, musela jsem ji uháčkovat i svetřík :) Pak jsem ho pocintala šlehačkou a "vynadala" šálku, že je jak čuně!
Co budete na horkou čokošku potřebovat?
vodu
neslazené kakao
kokosový olej
smetanu ke šlehání
skořici
vaše oblíbené sladidlo *
* sladidlo může být jakékoli - stevia, erythritol, xylitol a jiné.
Já jsem dávala obyčejný cukr moučka. Nezalekněte se :)
Do celého nápoje ho přijde jen půl lžičky, což jsou asi 3 g.
Do hrníčku dáme lžičku kakaa a lžičku oleje.
Zalijeme vroucí vodou a zamícháme.
Ušleháme šlehačku a asi tři lžíce rozprostřeme po povrchu.
Zasypeme skořicí a přidáme půl lžičky sladidla.
Jemně vmícháme do tekutiny :)
Já se nechala hodně inspirovat neprůstřelnou kávou. Tohle je taková jiná neprůstřelná variace,
kterou můžete kdykoli během chladnějšího období. Ale pozor. I když je to low-carb, neznamená to, že je to bez kalorií :) Myslete na to, až vám jeden šálek bude málo.
