Coolinářka: testováno na rodině | ... a u nás doma taky.


Moje oblíbená foodblogerka vydává u Fragmentu zaslouženou knihu pod názvem svého blogu Coolinářka, s dovětkem Testováno na rodině. Hned v úvodu bych chtěla dát na vyrozuměnou, že jsem knihu dostala přímo od autorky. Neposílala mi ji na recenzi, ale zkrátka jako dáreček. Sleduji Svaťku už skoro od jejích počátků, kdy své krásné výtvory na talíři prezentovala pouze na svém FB kanále, neměla ještě ani blog. Chtěla jsem vám kuchařku představit pár fotkami v jednom z příspěvků, ale rozepsala jsem se natolik, že jsem se rozhodla její kuchařce věnovat prostor v samostatném článku 😊



Abych byla upřímná, Svaťka mne napoprvé nedostala ani tak svými recepty (jakože mám od ní pár odzkoušeno a vždy dopadly výtečně), jako spíše svým talentem nafotit obyčejná jídla neobyčejně. No vážně. Když jsem v jejích počátcích viděla fotku nudlí s mákem, říkala jsem si, že ta holka vážně umí. Jako vážně, kdo jídlo fotí, tak ví, že některé chody jsou opravdu naprosto nefotogenické, ale to pro Svaťku není vůbec problém.  A když se mi dostala její kniha do ruky, zjistila jsem, že o svůj talent nafotit jakákoli jídla vůbec nepřišla. Jsem očarovaná jak jejím talentem, tak i citem pro výběr nádobí, dekorací... no, sen každé kuchařky 😉

Batátová polévka od Coolinářky

Když jsem se u Svaťky dočetla na FB, že bude vydávat kuchařku, byla jsem moc pyšná. Protože to je jedna z těch maminek/kuchařek, které si to zaslouží. Navíc s tím svým milým usměvavým kukučem a krásnou blonďatou holčičkou nešlo nezískat si srdce nových a nových fanoušků.

A pak se na FB objevil přebal knihy a byla to trefa do černého. Jestli kuchařkám něco sluší, tak jsou to právě takové tmavé obálky, což je docela i typické pro Svaťku, protože své fotky i takto vesměs ladí. Pak se kniha dostala do prodeje a mne málem vypadly oči z důlku. Ta cena? Fakt bude ta plnobarvená kuchařka stát něco málo přes dvě stovky?



Pak mi Svaťka napsala, že mi ji pošle a já ji teď držím v ruce a píšu menší recenzi, o které ona neví 😉 I když, teď už vlastně ano.

Tak tedy, kniha obsahuje 80 receptů, všechny s celostránkovými fotkami. Recepty jsou laděny a rozděleny do 4 ročních období, což je prima. Po celý rok si v kuchařce najdete své oblíbence. Já se mrkla okamžitě na podzimní období a vyzkoušela hned dva recepty. Batátová polévka se pyšní na jedné z fotek výše a i přes prvotní respekt, jak to bude chutnat, protože batátům moc nefandím, jsme celej hrnec snědli s přítelem za jediný večer 😋 Druhý recept byl tento úžasný banánový koláč z ovesných vloček a vlašských ořechů přelitý slaným karamelem... mám k tomu vůbec něco dodávat?



Suma sumárum, je to po dlouhé době kuchařka, ze které jsem neskutečně nadšená. Už jsem to psala i Svaťce, že jsem touto publikací listovala s úctou a posvátností.

Pokud ještě nevíte, co si dát na seznam vánočních dárků pro někoho, kdo rád jednoduše a přitom kvalitně vaří, musím právě tuto kuchařku doporučit všemi deseti.

Svaťko, děkuji moc za tento skvost. Moc ti přeji, ať se kniha prodává a má úspěch.

S láskou,






3 komentáře:

  1. Kuchařka vypadá nádherně a asi ji budu nutně potřebovat :) Už jsem pár receptů podle Coolinářky dělala dřív a vždy měly úspěch.

    OdpovědětVymazat
  2. Kristi, děkuji za tip. Kuchařka vypadá opravdu skvěle a stejně jako Sky Skyler výše - TAKY JI POTŘEBUJU :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Kristino, knížka se mi také moc líbí. Svatavu obdivuju, je to silná a inspirativní žena, která umí tolik věcí a ještě tak dokonale :)

    OdpovědětVymazat