Oříškové makronky


Pokud nejste fanoušky cukroví nebo neradi pečete hodně dopředu a nesnášíte čekání, než se cukroví rozleží nebo změkne, mám zde pro vás typ na jedno ne příliš hříšné, které můžete baštit, jakmile vychladne. Jsou zapotřebí pouze tři ingredience a výsledek je přímo skvělý!


Stačí si připravit:

3 bílky
120 g namletých oříšků
50 g kokosového cukru

Bílky ušlehejte do tuha, smíchejte opatrně s namletými oříšky a cukrem.
Lžičkou nabírejte a vkládejte malé kopečky na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte v předehřáté troubě na 150 °C. 
Při pečení nechejte troubu mírně otevřenou.
Hotovo je zhruba za 15 minut (dle výkonu trouby se čas může měnit).
Nechte zcela vychladnout.



Oříšky můžete použít skutečně jakékoli. Na obrázcích výše jsem použila arašídovou mouku, což jsou vlastně namleté arašídy. Níže jsem pak použila mandle, které těmto makronkám dodají také svoji jedinečnou chuť :-)


Můžete také experimentovat a přidat další ingredience, kterými můžete oříšky z části nahradit: kousky kvalitní čokolády, semínka, skořici, apod.

Ať vám chutná! Pozor, jsou děsně jedlé :-)

Share on Google Plus

♡ Kristina Cechova

    Komentáře čtenářů
    Facebook komentáře

2 komentářů :

  1. Musí být výborné a vypadají hrozně jednoduše :) vánoční cukroví už mám letos napečené, ale i mimo vánoční sezónu bych makronky mohla vyzkoušet :) no, možná na silvestra :)

    OdpovědětVymazat