Moje tělo: online koučink - den 10 (Chutě při nemoci a při menstruaci.)


Krásný den všem, mám zde pro vás další video na téma, které se občas vyskytuje a to je otázka stravování během nemoci a během menstruace. V obou případech jde naše vůle a režim často
stranou a já se přiznám, že nejsem výjimkou :) Takže jsem se rozhodla věnovat pár slov tomu,
jak se na to dívám já.

Možná vás zaskočí, že nejsem v těchto dnech příliš striktní, ale musím říct, že jsem z toho neustálého "mít všechno pod kontrolou" vyrostla. Miluji život. Miluji zdravé stravování. Ale jsou dny, kdy je mi to u p*****. Jsou dny, kdy je mi od pohledu špatně z každého zdravého jídla, jen se na něj podívám.  A vyhrávají obyčejné rohlíky se šunkou. Nebo povidlový koláč.

Ačkoli bych mohla radit, jak to dělat správně a necpat se nesmysly ve dnech, kdy tělo potřebuje spíše výživu, sama sobě jsem si právě v těchto dnech velmi špatným koučem. Anebo jsem prostě stále ještě normálním člověkem :)

Takže pokud máte při vyčerpaném organismu více disciplíny než já, jste skvělí. Pokud ne a máte také nutkání sahat po nekvalitních potravinách, snažte se to dělat alespoň decentně, ať si nepokazíte veškeré snahy, kterých se vám prozatím podařilo dosáhnout.



Tip do jídelníčku "trpících" :)

Přesto si pojďme říct, jaké potraviny jíst a nejíst v případě různých oslabení organismu:


Mějte krásný a úspěšný den ♡

6 komentářů:

  1. Ahoj Kristi, výzva je prima. 3 dny se dají vydržet a přitom si člověk dokáže uvědomit, že to jde i bez uzobávání (což je můj největší problém!). Mám radost - 1.den jsem vydržela! :-)Díky za Tvé motivace. Pěkný den. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, Dáši. Též si myslím, že tři dny se dají lépe vydržet :) Ono krátkodobé úkoly jsou lépe splnitelné :) měj hezký den!

      Vymazat
  2. Kristínko, já bych se chtěla zeptat, jak je to s drůbežími játry? Měla jsem je dnes k večeři :-) přeji pěkný večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já příznivec jater nejsem :D V první řadě mi nechutnají, ale v druhé řadě, tím, že je v nich koncentrace veškerých škodlivin (u zvířat antibiotika apod), tak to pro mne není nic echt. Jenže na druhou stranu jsou hooodně výživná :) Takže tu volbu nechám vyloženě na tobě a doporučím si přečíst třeba tento článek, já jsem příliš zaujatá játry :D https://aktin.cz/2753-steak-versus-jatra

      Vymazat
  3. Ty jo, v tomto videu mi úplně mluvíš z duše. Když jsem nemocná, mám vždycky chuť na pizzu, colu, chipsy, rohlík se šunkou atd. a při pohledu třeba na bulgur se zeleninou nebo ovesnou kaši (jinak oblíbená jídla) se mi obrací žaludek. A říkala jsem si, že jsem fakt divná, ale teď mě uklidnilo, že v tom nejsem sama, díky ☺
    Katka

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Kristi. Díky za další video. Zrovna teď jsem byla pár dní nemocná a musím říct, že tentokrát ty chutě nebyly tak strašné. Jindy ale během nemoci přesně jak píšeš chipsy, instantní polévka, sladké věci...Včera jsem zkusila lehoučký pilates, dnes low impact cardio v lehkém tempu. Tak snad zítra bych mohla začít plnit třídenní výzvu;-)

    OdpovědětVymazat