Moje tělo: online koučink - den 19 (Naučte se odpočívat, zakažte si přestávat.)



Vítejte u dalšího dne koučinku, dnes opět trochu zvolníme, protože bych ráda docílila také toho, abyste si uvědomili, že hubnutí není jen samej dril a přísná pravidla. Kdepak. Čas od času není vůbec špatné si udělat den volnější, odpočinout si ode všeho, zvolnit, nabrat sílu nejen fyzickou, ale i duševní. Hodně lidí má pocit, že když jeden dva dny vynechají cvičení nebo počítání kalorií nebo hlídání svého jídla, nemá smysl dál pokračovat a to, co do dnešního dne dokázali, prostě vzdají. Utnou to.

Když na vás padnou tyto pocity, když jste unavení, vyčerpaní, nenacházíte smysl v tom, proč to děláte, i když možná víte přesně, proč to děláte, ale přepadnou vás - jako každého jiného člověka na této planetě - chvilky, kdy zkrátka nemáte náladu řešit to, proč jste začali a nemáte na to vnitřní sílu, tak zkrátka zvolněte. Jediný člověk, který vám v tom brání nebo který vám to může dovolit, jste vy sami.

Pokud se vás tohle týká, nebo bude kdykoli jindy
 týkat, naučte se odpočinout si. Dovolte si to.
Odnaučte se přestávat. Zakažte si to.


Já mám také dny, kdy už to nezvládám a melu z posledního.

Kéž bych vás mohla pozvat na kousek jablečného koláče, který jsem pro vás dnes upekla.
Je sice nevzhledný, ale šíleně dobrý :)






3 komentáře:

  1. Ahoj Kristi, moc děkuji za dnešní bezva téma:) Jsem teď plná optimismu a i když zatím necvičím, tak i to hlídání stravy přineslo své ovoce a cítím se líp, i se mi zdá, že mi trochu "splasklo" bříško:)) Ale znám i ten stav, kdy se mi "nic" nechce, nejradši bych se na vše vykašlala..takže díky za další povzbuzení i v tomhle ohledu, je fajn vědět, že v tom nejsem sama, že i ostatní prožívají podobné "vzestupy a pády":))
    Koláč vypadá moc krásně, určitě vyzkouším, jablka a skořice, to je mňamka! Musím ti zároveň pochválit tvoje recepty, předevčírem jsem si dělala francouzský toast podle tebe, jen z večerního chlebíku místo toastového chleba a nečekala jsem, že by to mohlo být taaak dobré:)) A jak o tom píšu, mám na něj zase chuť:D
    Pěkný večer, těším se opět na zítra!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj. díky za toto video. Jsi jedinečná, protože zůstáváš přirozená a lidská. Lidé se snaží za každou cenu být perfektní a zapomínají žít a hlavně užívat si ten život.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, je to přesně tak :) Zrovna tohle téma "perfektnost" bude obsaženo v dalším videu :)

      Vymazat