Moje tělo: online koučink - den 22 (Začnu cvičit a pravidelně onemocním.)



Krásné dopoledne všem :) Jak se vám daří? Vy víte, na co se ptám :) Zaznamenali jste zase další
 pokrok? Napište mi o něm :) Jsem zvědavá. V knize připište svoje dnešní míry. Doufám, že jste to zvládli pěkně na lačno a po toaletě, jen takmohou být výsledky co nejrelevantnější.


Dnes si ve videu povíme něco na téma, které je sice v knize v samostatné kapitole, ale beztak se mne na něj ptáte. Vlastně před pár dny jsem dostala podobný dotaz, tak jsem se rozhodla o tom natočit i krátké video. Tím problémem je, že kdykoli po nemoci začnete cvičit, do týdne nebo do pár dnů se vám nemoc vrátí. Jste tak neustále v bludném kruhu, kdy se vlastně nemůžete plně věnovat cvičení a pokroky jsou tak samozřejmě v nedohlednu. Moje rada zní: pořádně se vyležte, nechte tělo řádně se uzdravit a až pak se vraťte ke cvičení. Ale ne tak, že si dáte hned Insanity se Shaunem. Ta intenzita cvičení musí narůstat postupně, zátěž se musí navyšovat. Tělo je i po nemoci stále oslabené a i když vy se cítíte lépe, jste vlastně stále napadeni viry a bakteriemi. Vyčerpáním těla cvičením nedocílíte ničeho jiného, než že dáte oslabenému tělu prostor, aby si v něm ty bacily mohly zase dělat svoji práci. Nic neuspěchejte.


Dokonce i v době, kdy jste plně zdraví a kolem vás řádí viry, tak pokud tělo budete vyčerpávat
a oslabovat cvičením, je dost možné, že onemocníte. Pamatujete na citát o atletech
a maratoncích z knihy?

Nepřeceňujte své schopnosti. Raději se na dva tři týdny vzdejte cvičení s vidinou, že se pak do toho opřete a výsledky budou za chvíli vidět. Stylem týden cvičit, dva týdny stonat nedocílíte moc velkých změn. Navíc vás tohle bude deprimovat, zanevřete na cvičení. I když si za tyhle kolotoče vlastně můžete sami svým přístupem. Nechali byste své dítko jít po týdnu antibiotik uběhnout 5-10 km? Nechali byste ho potit se s KB v ruce až do vyčerpání? Myslete na to. Buďte trpěliví! Nic vám neuteče :)

Mějte se světově a těším se na vaše komentáře. 






6 komentářů:

  1. Ja momentálne cvičím a zmenila som svoj jedálniček. Už je to 27 dní a cítim sa super :) Schudla som 2 kilá, mám vyššie sebavedomie a na mojom bruchu sa začínajú pomaličky ukazovať aj svaly. Nikdy pred tým som tak dlho pri žiadnej diéte ani cvičení tak dlho nevydržala. Snáď mi táto zmena vydrží navždy! :)
    A tebe držím palce, nevzdávaj sa! :)

    dazzlera.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Kristy, díky za toto téma, já třeba pravidelně onemocním, když to s cvičením přeháním během MS, to jsem neuvěřitelně oslabená nebo když chci zhubnout rychle a nemám v hlavě nic jiného, jako by mně tělo říkalo, že takto to nepůjde.
    Pokud jde o výsledky měření, tak po dvou týdnech zmenčování se, tělo stagnuje, ale ráda bych to přičetla právě již zmíněné a probíhající MS :-)
    Tvoje výsledky jsou úžasné a moc gratuluji;-) Na jednu stranu mě to neuvěřitelně motivuje, ale na druhou stranu si vždycky říkám, kde je chyba, že mně to tak pěkně a rychle nejde...jj, ta trpělivost :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, určitě je to ta MS :) Já při ní vždycky, fakt vždycky naberu jak na kila, tak na cm... a já zase právě "viním" za ten pokrok právě MS. Že už mi skončila :D Tělo je méně opuchlé a cítím to i na kalhotech, proto jsem vzala metr, abych se přesvědčila a je to tam. Ale ty Vánoce stály za to :D

      Právě při MS hodně žen zpanikaří a začnou ubírat na jídle, více cvičit apod. Moje rada je, nedělat vůbec nic jinak. Takže žádná chyba na tvé straně, počkej ten 31. den :)

      Vymazat
    2. Díky Kristy, na ten 31. den jsem moc zvědavá :-) Cítím se skvěle a energie mám na rozdávání, paráda.
      Jsem si jista, že ty Vánoce za to stály, tělo se potom vrátí "do normálu" raz dva, když je zvyklý, co?:-)
      Krásný den!

      Vymazat
  3. Ahoj, tak jsem po třech týdnech splaskla alespoň přes břicho 2cm. Na váhu jsem raději neměla lézt, protože ta stojí. Je to 14 dní, co jsem začala také víc cvičit, tak mi zlepšuje náladu, že jsem nabrala očividně nějaké svaly. Jinak jsem hned po měření a vážení byla dost demotivovaná....chtěla jsem vidět lepší čísla...na druhou stranu vím, že u mě to hubnutí šlo vždy pomalinku, takže je vlastně vše v pořádku. Tvoje videa jsou super, pomůžou a zlepší náladu:)

    OdpovědětVymazat