Moje tělo: online koučink - den 5 (Co dělat, když se změnou nesouhlasí rodina.)


Pro dnešek jsem si vybrala téma, které sice nepatří mezi časté problémy, ale když už se objeví, řešení bývá nepříjemné a mnohdy nemá konce. Aneb, co dělat, když zbytek rodiny vaše změny ve stravování přijímat nechce a dokonce nechce, abyste je přijímali vy sami. Nebo jak vařit, když chce každý něco jiného. 

Víte, nebudu popírat. Od počátku mého hubnutí jsem měla podporu od přítele i rodiny. Ale ty obličeje, co jsem občas musela vidět :) Jak se přítel tvářil na mnohá jídla, divil se, jak to můžu jíst a doslova se třásl strachy, zda ty nové neidentifikovatelné věci, co mám na talíři, nebudu najednou cpát i jemu :) Z počátku se mé nabídce ochutnání různých jídel bránil zuby nehty. Pak tedy na milimetrovém kousku lžičky něco ochutnal, pak spolkl pýchu a chtěl celý talíř toho, co jsem měla já :) 

A pak dokonce mohl zamachrovat, když mu na jedné návštěvě nabídnul kamarád kafe:
Kámoš: "Ty udělal bych ti kafe, ale teď jsem ho vysypal celou dózu do koše. Nechápu, že ta moje tady má starý kafe. Divně to vypadalo."
Přítel: "A bylo to určitě kafe?"
Kámoš: "Jooo, co by to byly jinýho, se podívej hnus."
Otevřeli koš a přítel se zasmál. "Hej kámo, nechci tě strašit, ale ta moje to má doma taky. To není kafe. To je natuty třtinovej cukr. A tenhle bude dost kvalitní, když je tak tmavý. To vím. To ona kupuje." 

:) :) :) :) 

No, co mám říkat, udělal mi radost a pobavil zároveň :D
Zajímalo by mne, jak reagovala přítelkyně kamaráda :D

Pokud řešíte doma podobné téma, nedejte se!
Držím palce a přeji úspěšný den v tom, na čem pracujete.




8 komentářů:

  1. dobré ranko:) tak mě naštěstí obyč voda nevadí, vypiji jí i 3 litry, ale musím na to myslet. Jak nemyslím, dokážu celý den nepít. Co se týče vaření pro rodinu, tak přes týden se každý stravuje jinde, tak to je v pohodě, večeře jsou taky v pohodě. Horší jsou pak víkendy...já vařím takovou tu klasiku. Manžel je dost štíhlý, takže je nechci ani ubírat o další kalorie. Základ udělám plus mínus stejný a před třeba zahuštěním odeberu sobě atd. myslím, že se to dá. Místo knedlí pak jinou přílohu atd. Taky musím různě přizpůsobovat manželovi, starším dětem a ročnímu dítěti, ale nevadí mi to :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky, tak já vodu miluju. ;-) Nejlepší je teda s kapkou citronu, zázvoru.... Nesnáším sladká pití, říkám si, jak to někdo může pít! S vařením to mám podobně. Já nic moukou nezahušťuji, dávám více cibule, porku...Nebo odeberu pro sebe, chci-li přidat něco, co ostatní nejedí. ;-)Dnes jdu relaxovat do sauny, už se moooc těším. Pěkný den! D. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja vodu vypijem uplne v pohode, ale je pravda ze ta chut nie je nic moc. Ale tuto si spravim na vikend, dakujem za dobry tip :) Dnes vecer mam len sama pre seba, takze budem mat oddych a nejake skraslovacie procedury, horucu sprchu, periny, kniha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No paráda :) já dnes měla také očistu, sice jiného charakteru, šli jsme dělat blbiny do sněhu :D ohromně jsme vypli s přítele ty naše hlavy na chvíli :)

      Vymazat
  4. Můj přítel je v tomhle úžasný. Podporuje mě ve zdravé stravě na 100% a ještě se nestalo, že by mu něco nechutnalo. Když jsem třeba nedávno dělala pohankový nákyp s jablky, bála jsem se, že se dočkám něčeho jako že "zrní jíst nebude", ale olizoval se až za ušima a další týden ho chtěl zase :D Včera mě odrovnal, když jsem mu říkala, že si na večeři zapeču brokolici s červenou čočkou a on mě prosil, jestli mu nechám kousek na ochutnání, že si dá, až přijde z práce. Je skvělej. Navíc cvičí doma a dokopal mě, ať cvičím s ním - je to boží motivace :) Mimochodem, cvičí se stránkou darebee a před pár dny na mě nadšeně volal, že narazil na uživatele Kristina Čechová a že mu to prej něco připomíná :D (Dostala jsem od něj totiž k Vánocům knihu ;) ). Přeji hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je supr :D Tak ho moc zdravím :D A pohankový nákyp zní dobře, máš nějakej spešl recept? :)

      Vymazat
    2. Dělám nákyp podle druhé knížky Břicháče Toma :) Původně jsem ho sem chtěla napsat, ale jsem docela blázen na respektování copyrightu a tak :D Má moc fajn recepty :)

      Vymazat
    3. Nikolo, to máš tu knihu Rychlovky a chuťovky? Koukla jsem na net, že napsal 3 knížky. Nějaké nové recepty bych potřebovala. ;-)Dík za odpověď. :-)

      Vymazat