Moje tělo: online koučink - den 6 (Nadmíra cvičení, málo jídlo - jaký to má výsledek?)


Vítejte :) Pokračujeme s naší online koučink jízdou. Dnes se zastavíme na návštěvě u cvičení :) Jestli ženy nemají s něčím problém, pak je to odhodlání do cvičení. Vážně. Zkušenost mám takovou, že spíše často musím ženy krotit, když mi napíší, že hodně cvičí a výsledek žádný. Mají strach, že těch pár minut denně nestačí. Jedou jak naprogramované stroje, kardio, silový trénink několik hodin týdně a do toho málo jí. Protože se myslí, že jen pouze takto lze docílit úspěchu. Bojí se, že když budou cvičit jen půl hodinku denně, šíííííííleně přiberou. Přitom neví, jak tím tělu uleví a dokonce tímto trikem mohou rozpohybovat hubnutí. 

V knize Moje tělo: koučink jsem na toto téma zmiňovala jedinou větu: Chovejme se k tělu tak, abychom ho dokázali předělat, ne oddělat!

Dnešní video je zcela v tomto duchu. Co vám mám říkat, opět jsem se nevlezla do slibovaných 5 minut :-) Ale člověk má pocit, že vám musí toho předat co nejvíc. Co nejvíc myšlenek, které ho napadnou ve spojení s daným tématem. 

Možná se vám dnešní video bude zdát trochu chaotické, tak pokud byste měli doplňující dotazy, sem s nimi. Ráda objasním :)





7 potravin, které vyženou bolest z hlavy



ilustrace: www.purewow.com

11 komentářů:

  1. Milá Kristi, moc dekuji za Tvou energii a cas, který tomuto projektu věnuješ! Mas to opravdu pekne zmaknute☺️ Jinak co se mě týče, tak jedu Jillian Bodyshred uz 6 týdnu (cca 5x týdne), ale asi kvůli Vánocům nevidím moc velké pokroky - vsechno jsem to pravděpodobně dohnala vánočním hodovanim. Takze jsem si ted řekla, ze musím jinak. Zapisují si jídlo a rozhodla jsem se pro reverzní dietu, jak popisuješ v knize. Mam ale problém s tuky - podle kalorickych tabulek jich mam moc - limit tam mam 39g, ale vyčerpám ho již po odpo svačine. Na druhou stranu mam méně sacharidů - cca 130 za den. Bílkovin mam ale více - 43 g za den. Tak nevím, jestli to tak mohu nechat, nebo ubrat tuky? Jinak můj cíl je hlavně zpevnit, zhubnout bych chtela 2 kg...i kdyz vím, ze to neni smerodatne😉 Moc dekuju za Tvou odpověd. Měj se fajn a užívej zimy😀 Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, tuky a sacharidy mohou být v pořádku, spíše mi příjde, že máš dost málo bílkovin. 43 g na den opravdu není moc. Kolim měříš a vážíš? když tak mi napiš na email, pokud to nebudeš chtít řešit tady.

      Vymazat
  2. ahoj, chtěla bych se taky zeptat na cvičení. Chci v lednu odcvičit 30 days shred. Doufám, že je to v pohodě, že nevadí, že cvičím každý den. Říkám si, že když Jill tento program sestavovala, tak ho navrha tak, aby to bylo v pořádku. Od února chci najet na plán, co máš v knížce. Chci střídat HIIT, běh a volno, tak jak to popisuješ. Já jen, že jsem si to tak už v prosinci naplánovala a chtěla bych ho odvičit, tak aby to nebylo zas kontraproduktivní. Děkuji a přeji pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, určitě můžeš, tento program je "neškodný", nemůže ublížit. Pokud však přijde opravdu únava aneb (jsem unavená tak, že mám chuť jít spát a nic nedělat jiného), pak se neboj trénink vypustit. Ono to tělu prospěje, naopak, budeš mít pak na cvičení i více energie :) Ať se ti daří :)

      Vymazat
  3. Kristy,jsi skvělá.Jestli to tentokrat vse zvládnu,tak jen díky tobě,tvým výzvám,radám,díky tvé podpoře...A já to zvládnu!..a spoustu ostatních holek určitě také! ❤️

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj Kristinka..aj ja sa kazdy den tesim na tvoj koucink a rady. Pravdupovediac cvicim uz dlho ci uz Zuzku Light, skusila som Bodyrock alebo ine videa z youtube. Moj problem bude asi v tej strave. Cvicim cvicim a toho tuku hlavne z brucha sa nemozem zbavit. Snazim sa jest zdravo ale prave neviem ci dost. Kde by som si vypocitala kolko mam jest pri vyske 168 cm a 58 kg?Ja chcem hlavne zformovat postavu a zhodit tuk z brucha. Tvoju knihu nemam zijem v zahranici a este som sa k nej nedostala. Snazim sa aspon takto podla tvojich clankov a videi. Dakujem za radu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. AHoj Jani, napiš mi na mejlíka, pošlu ti návod do přílohy, jak si to vypočítat :) Jinak do neděle by měla jít kniha jako ebook, v zahraničí vás žije dost a nemáte se k ní jak dostat, tak právě pracuji na ebookovém vydání. Bude to to samé jako kniha, jen se to musí celé přeformátovat a také bylo potřeba zařídit nové ISBN :) Tak pak můžeš platit skrze PayPal, pokud máš :)

      Nicméně, napiš mi na mejlíka, link je nahoře úplně :)

      Vymazat
  5. Ahoj Kristinko,moc pěkné video, vždy se večer těším až si ho poslechnu a připravím se na další den.Už jsem si do svého nového fitness diáře poznamenala dvě, alespoň pro mě,motivující věty, které jsi ve videích použila a to - změny nemusí být vidět na venek, ale již se dějí uvnitř a stravování musí jít ruku v ruce se cvičením.Jsi skvělá, pěkný večer.Terka

    OdpovědětVymazat
  6. Připomněla jsi mi, jak jsem se hnala za Shaunem T. Jak jsem jela Insanity, Insanity Asylum a Insanity Max a tělo řvalo NEDĚLEJ TO! Neposlouchala jsem, věřila jsem Jill, která v některém svém videu tvrdila "if you put stress on your body, it´s gonna adapt". No, nestalo se, někdy byl doslova problém přes únavu a bolest vstát z postele a skončilo to tak, že jsem zapla video, začala cvičit a po 5 min. jsem ho musela vypnout. Nešlo to. Tohle jsem měla vědět dřív, že se to nedá urvat, a že méně je někdy více...ale jsou to zkušenosti ;-)

    OdpovědětVymazat