Lesley Fightmaster: kompletní průvodce


Lesley Fightmaster se narodila v New Yorku. Již v dětství trpěla depresemi a úzkostmi, stydlivostí a pocitem méněcennosti. Svou útěchu později hledala jak v alkoholu, tak i v drogách, které ji dodávaly pocity "duchovního propojení" a smysluplnosti života. V listopadu 1994 se díky nesprávným lidem dostala do mnoha nebezpečných situací a rozhodla se pro léčbu. Po ní se však vrátily nežádoucí stavy, kterými trpěla již dříve. Vnitřní válku zaháněla nevhodnými vztahy, nevhodným jídlem, až v roce 1999 navštívila v San Franciscu první hodiny jógy. Naplno propadla józe o rok později a díky ní v sobě na pár let našla mír, který tak marně roky hledala.

V roce 2006 měla již tolik zkušeností, že začala v Kalifornii vést své první hodiny jógy. Provdala se za muzikanta a herce Duka Fightmastera a porodila dva syny. Své první video na YouTube natočila poprvé v lednu 2012. Nebyl to její prvotní záměr, jelikož video natáčela pouze jako testovací materiál pro novou kameru svého manžela. Narůstajícímu číslu diváků zprvu vůbec nevěnovali pozornost, později se však rozhodli zkusit videa další, a jak to dopadlo, už dnes fanoušci Lesley ví.


V prosinci 2013 začala natáčet videa na svůj YT kanál pravidelně. Do dnešního dne si Lesley získala srdce milionů příznivců díky své srdečnosti a laskavosti. Náklonnost si získala také díky svému něžnému humoru, ale též svou jedinečnou schopností předat svým divákům kvalitní lekci s dávkou pozitivní energie, klidu a celkové vyrovnanosti. Od prvního "testovacího" videa natočila společně se svým manželem za kamerou téměř tisícovku cvičebních videí, tutoriálů, motivačních vlogů, a také má na kontě pár ucelených cvičebních programů.

Lesley odešla z tohoto světa dobrovolně v sobotu 21. listopadu 2020 ve věku 50 let. 

***

PROGRAMY

201590denní programYoga Fix 90 odkaz
201630denní programYoga For Beginners odkaz
201730denní programHatha Yoga Happiness odkaz
201830denní programYoga Fix 30 odkaz
201930denní programBeginner Yoga odkaz
202030denní programHatha Yoga Joy odkaz



Photo:
archiv Lesley Fightmaster
Robert Sturman z kolekce "Mastering the Art of Yoga Photography"

2 komentáře:

  1. Priznám sa... pustila som sa do jej Hatha Yoga Happiness a som zatiaľ nadšená. Práve to hľadám... ten vnútorný kľud. Ten pokoj v tele. Na internáte sa mi cvičí ťažko... hlavne HIIT apod. udýchané cvičenia a hlavne to môže rušiť ostatných pri učení. A nevedela som sa dostať na správnu cestu, aj keď som čosi z váhy zhodila. Nejako stravu upravila. A veľmi som tlačila nato, aby som zhodila na váhu, na ktorú som zhodila predtým a namiesto toho len priberala a priberala a bola pod stresom. A potom som videla, že si Lesley spomínala... a pustila si nejaké jej video a už mám na ceste aj novú podložku a joga bloky :) Rozhodla som sa, že zainvestovať do zdravia, zato stojí. A myslím si, že som na správnej ceste. Nechcem tú váhu riešiť, aj keď viem, že je ďaleko od ideálnej. Ale vždy, keď som to riešila príliš, dopadlo to ešte horšie. Budem si sledovať stravu, snažiť sa dodať telu všetky dôležité živiny, ktoré potrebuje a cvičiť jogu. Možno keď v sebe nájdem ten kľud a pokoj a podarí sa mi schudnúť síce možno tou dlhšou cestou, tak vtom nájdem taký ten hlbší zmysel a nestane sa to, čo naposledy. Ďakujem, Kristínka! Si veľká inšpirácia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, určitě :) čím více to člověk řeší, tím hůř. Já když tomu nechám volný průběh, tak se mi také lépe hubne... nebo teď už ne, ale prostě krásně se mi moje váha udržuje, hlídání je fajn, když má člověk krátkodobý cíl, něco si chce dokázat, ale z dlouhodobého hlediska je to na prd, obtěžuje to a "zasírá" procesor (tedy mozek) :D Ať se ti moc daří, Hatha jógu také cvičím, Lesley je skvělá, po ní se hned vrhnu na dokončení té 90denní jógy, ta je trošku náročnější, tak chci být připravena, první videa mi daly dost zabrat :D Měj se krásně!

      Vymazat