Domácí banáno-arašídová granola


Kdo má rád ovesné vločky, zcela určitě bude ujíždět i na této granole.
Kdo ovesné vločky rád nemá, začne je milovat :-) 

Kdysi dávno jsem si koupila pekanovou a jahodovou granolu v obchodě, ale i když šlo
o zdravou výživu, byla granola plná cukru. Zbytečného cukru. A to mi dost vadilo.

Pár let jsem na granolu zapomněla a během toho koukala na všechny ty lidi,
co si doma pečou vlastní. Jelikož u všeho, co dělám, jsem schopná udělat příšernej
nepořádek, odmítala jsem se do toho doma sama pustit a říkala si, že granolu
raději oželím. A přitom jde o naprosto čistou práci, která je do 5-7 minut hotová.


Prakticky si můžete udělat granolu jakoukoli. Dokonce si ji můžete udělat bez ovesných vloček
jen z oříšků a semínek. Je to jen na vás, jak si ji namícháte a kolik čeho si do své směsi dáte.

Já jsem použila obilné vločky z DM, které mají navíc dýňová semínka, amarant, slunečnice,
lněné semínko, také jsem přidala nasekané arašídy, sezamové semínko a neslazený sušený 
banán. To celé jsem pokapala medem a pořádně v rukách promnula, aby se med dostal všude.

Směs rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě na 160°C pečte 
zhruba 5-7 minut nebo do požadované "zlatosti". Určitě směs nepřipalte a zhruba 3x běžte 
granolu promíchat během té doby. Je to opravdu rychlovka :-)

Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Můžete podávat.

Je možné přidat také skořici, pistácie, mandle, různé druhy vloček, pufovanou rýži, různé
pukance, sušené ovoce, kousky čokolád, atd. Fantazii se meze nekladou.

Vhodné do jogurtu, do mléka, nebo jen tak na mlsání do ruky, či do pytlíku na cesty :)

Dobrou chuť!



Share on Google Plus

♡ Kristina Cechova

    Komentáře čtenářů
    Facebook komentáře

0 komentářů :

Okomentovat