Plněné batáty s pečeným masem a zeleninou


Sladké brambory patřily velmi dlouhou dobu k těm, ke kterým jsem si hledala cestičku. Fígl je v tom, že se zkrátka musí umět chutně udělat. Tak chutně, abyste trošku "se strachem" takový oběd postavili na stůl někomu, kdo je moc fajnový na zdravou stravu a kdo se spíše experimentování v kuchyni bojí. Chlap - dřevorubec. Dávala jsem mu tenhle kousek, tedy spíše velký kus, s tím, že když mu nebude chutnat, mám pro něj připraveno něco jiného. Vlastně jsem spíše počítala s tím, že to tak dopadne. Ostatně právě proto jsem měla v záloze na pánvičce těstoviny se smetanou. K mému překvapení však celou bramboru i s masem zblaznul takovým fofrem, že jsem se ani nestihla divit :-) A navíc mu vážně chutnalo. Věřím, že pokud to prošlo u něj, projde to i u vás!



Budete potřebovat:
(cca 2 porce)

1 velkou sladkou bramboru
300 g kuřecích prsou
1 malou červenou papriku
1/2 větší cibule
3 stroužky česneku
olej, sůl, pepř
sladkou mletou papriku
petrželka (na ozdobu)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 190 °C, plech vystelte pečícím papírem, vložte celou nerozkrojenou
bramboru doprostřed plechu a umístěte do trouby tak, aby byla brambora vprostřed trouby. Pečte zhruba 45-60 minut, v závislosti na velikosti brambory. Zda je hotová poznáte tak, že nožem vpíchnete do středu brambory. Jde-li to hladce, je hotová.

Mezitím si připravíme maso a zeleninovou směs. Maso nakrájejte na dva plátky, osolte, opepřete, zasypte sladkou mletou paprikou a na oleji z obou stran důkladně opečte. Jakmile bude maso hotové, vyjměte jej z pánve a dejte stranou. Jakmile mírně vychladne, nakrájejte ho na malé kostičky.

Do pánve, ve které jste dělali maso, vhoďte na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Asi minutku restujte a po chvíli přidejte na kostičky nakrájenou papriku. Pokud chcete a máte, můžete přidat také špenátovou mraženou kostku. Malinko osolte. Jakmile bude směs hotová, dejte stranou na talíř.

Hotovou bramboru vytáhněte a rozkrojte na dvě poloviny. Vidličkou nyní většinu vnitřku
rozmačkejte vidličkou na kaši. Udělejte menší žlábek vprostřed brambory. Tam nyní vložíme kuřecí kostičky a navrstvíme zeleninovou směsí. Ozdobte petrželkou. A můžete podávat.

Dobrou chuť :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat