28denní soustředění (bootcamp) se Zuzkou Light


Zdravím všechny své čtenáře a také nadšence cvičení :) Stejně jako předloni s Jillian Michaels, i letos jsem se rozhodla pro 28denní cvičební plán jen s malou změnou v trenérské pozici a tou bude tentokrát Zuzka Light. Nejde o program sestavený Zuzkou, ale o můj vlastní, který si dám do kupy právě ze Zuzčiných workoutů, které nabízí ve své virtuální tělocvičně ZGYM.

Ti z vás, kteří mne sledují delší dobu, ví, jakým způsobem cvičím a jakým způsobem preferuji sestavení tréninků během týdne. Nejsem typ, co by se hnal do posilovny. Ani nejde o to, že bych to neměla ráda. Naopak se mi společné lekce např. kruhového tréninku velmi líbily, ale tělo to takto nechce. Vždy jsem byla po takovém tréninku příšerně unavená a odepsaná na několik pár dalších dní. A to si prostě nemůžu dovolit. Z toho důvodu preferuji domácí tréninky, které jsou krátké a intenzivní, s tréninky, které jsou méně náročné. Takto prakticky mohu cvičit každý den, aniž bych se bála, že své tělo přetrénuji. Navíc, pohyb každý den je v pořádku, pokud vás to nevysiluje, nevyčerpává a pokud vás ta pravidelnost pohybu spíše naplňuje energií. 

Velmi se mi osvědčilo zařadit do svého tréninkového plánu HIIT tréninky, které pak prokládám strečinkem, jógou, ale i tréninky pro začátečníky, které mne udržují v činnosti. Už jsem se setkala s otázkou, zda je zařazení začátečnického tréninku v pořádku. Tímto tedy říkám, že rozhodně ano! Nezapomínám také na klasický kardio prvek o mírné zátěži, které podstupuji každý týden na hale stolního tenisu, kde se příjemně vyblbnu v tzv. aerobní tepové frekvenci. To je takový ten moment, kdy odehrajete míček a jste schopni s protihráčem laškovat (pokud naproti vám za stolem stojí chlap) a komunikovat :) 

Moje obvyklé rozdělení tréninků v týdnu: 
3x HIIT (12-20 min)
1x kardio o mírné zátěži (+ 60 minut)
1x Strečink nebo jóga (20-30 min)
2x trénink pro začátečníky nebo mírně pokročilé (15-30 min)

Mám takovou teorii: stejně jako se ve stravě klade důraz na pestrost a časté obměny, aby tělo dostalo to nejlepší z různých zdrojů potravin, tak zastávám názor, že je stejně tak důležité dodržovat pestrost tréninků tak, aby každý den byl jiný a tělo zakusilo různý druh pohybu a zátěže. Znáte to určitě všichni. Můžete být skvělí v tom, co děláte - zvedáte těžké činky, chodíte běhat dlouhé tratě, děláte náročný crossfit, ale pak si zajdete zaplavat, nebo si zacvičíte power jógu, nebo si s přáteli zahrajete tenis a druhý den se nemůžete pohnout, protože tělo zkrátka zaznamenalo úplně nový druh zatížení. Je to tak? No ano, je :-)

Jestli někomu skutečně důvěřuji a kdo je mi i stylem trénování nejbližší, tak to je právě Zuzka Light. Období náročných tréninků den co den mám za sebou a vzhledem k tomu, jak mé tělo postupem času opakovaně na takovou náročnost reagovalo, jsem takovému přístupu přestala fandit. Až v momentě, kdy jsem začala kombinovat různé styly tréninků od velmi náročných přes méně náročné, po jógu či strečink, vzaly tyto pokroky za své. Stejně tak to prezentuje i Zuzka Light. Nemám v úmyslu vypadat jako ona, na to máme rozdílné genové dispozice, ale sama na sobě jsem si mohla vyzkoušet, co taková nenásilná variabilita každodenního cvičení může přinést.

A z toho důvodu jsem se rozhodla veřejně prezentovat tento 28denní bootcamp/soustředění s jejími tréninky, které vám zde po celou dobu budu psát. Stejně jako v případě s Jillian Michaels, i tentokrát se zaměřím na zápisky každodenních pocitů, tipů, s fotkami jídel, které jsem jedla a zápisků ze všedního dne :). Předloňský 4týdenní BodyShred s Jill byl velmi úspěšný a velmi žádaný a doposud je také jeden z nejvyhledávanějších článků na mém blogu. A pokusím se na to tedy navázat tentokrát s již zmiňovanou Zuzkou Light.

Tréninky nebudu vypisovat na celý měsíc ani na týden dopředu, jelikož na mne takové dlouhé plánování příliš neplatí. Ráda vybírám tréninky v daném dni kvůli tomu, že mám někdy chuť na švihadlo, jindy na bodyweight trénink, jindy zase KB nebo kombinaci všeho :-) Každopádně vám vždy napíšu, co jsem cvičila pro každý den z těch čtyř týdnů tohoto soustředění.

Nepoužívám žádné doplňky stravy, tedy žádné spalovače, ani proteiny, ani vitamíny. Vše získávám přirozenou stravou tak, jak si to tělo momentálně žádá. Možná sami poznáte, že se u mne bude střídat období, kdy mi více pojede ovoce, jindy zelenina, někdy maso, jindy hodně ořechů apod. Řídím se zkrátka tím, jaké má tělo poptávku a já jsem tu od toho, abych to vnímala a přicházela s co nejlepší nabídkou :-)

CO OD TOHOTO "PROGRAMU" ČEKÁM?
Prakticky není nic, co bych očekávala. Chci si jen znovu naplno užít režimu, který mi moc chybí. Spousta věcí nebyla ideálních a teď, když mám vše za sebou, mám ohromnou chuť fungovat jako člověk :-D Pohyb je můj život, miluji to. Miluji ty pocity po odcvičení a pocit z dobře vykonané práce na sobě, pocit, že jsem pro sebe udělala něco dobrého. Potřebuji to už jen pro ten pocit sebedůvěry a sebeposílení. Cvičení je zkrátka pro mne druh terapie. A psát o tom zase mým koníčkem :-) Tento bootcamp není prakticky pro mne fyzickou transformační záležitostí. To, že to bude fungovat vím. Z velké většiny mi zkrátka chybí řád a režim a lepší pocit ze sebe samé.


PŘEHLED ODCVIČENÝCH TRÉNINKŮ BĚHEM SOUSTŘEDĚNÍ

Zuzka Light - Bootcamp, tyden 1                                                                                 
KOMPLETNÍ
Den 1 Cardio shred 26
Den 2 Bodycrush 25
Den 3 Beginner Cardio 9 X
Den 4 Power Yoga 15
Den 5 Zropes 1
Den 6 Stretch & Tone 12
Den 7 All Level Kettlebell 8

Zuzka Light - Bootcamp, tyden 2                                                                                 KOMPLETNÍ
Den 9 Lifted Butt 10
Den 8 Zwow 37
Den 10 Summer Shred 7
Den 11 ---
Den 12 Bodyweight Beginner 5
Den 13 JRC Beginners 8
Den 14 Stretch & Tone 48

Zuzka Light - Bootcamp, tyden 3                                                                                 KOMPLETNÍ
Den 16 Summer Shred 22
Den 15 Bodyweight Beginner 6
Den 17 Low ImpactLower Body 8
Den 18 Power Yoga 7
Den 19 Cardio Shred 31
Den 20 Summer Shred 23
Den 21 Cooldown &Stretching

Zuzka Light - Bootcamp, tyden 4                                                                                 KOMPLETNÍ
Den 23 Black Diamond 3
Den 22 15 Min Stretching
Den 24 Bodyweight Beginner 7
Den 25 Low Impact Lower Body 5
Den 26 All Level Kettlebell 12
Den 27 ---
Den 28 Stretch & Tone 50


ZÁPISKY Z KAŽDÉHO DNE

Den 1 - Návrat po téměř 3 týdnech necvičení byl, jak jinak, náročný. Důvod, proč jsem tak dlouho necvičila, je prostý. Málo času, málo psychické pohody, málo síly, hodně napětí a celková nechuť, jakási vnitřní vyčerpanost - potřebovala jsem pauzu. Každopádně jsem hodně prostoru věnovala v té době kvalitnímu jídlu, takže následky z necvičení nejsou tak zlé :-) Moje nevýhoda však je i mojí výhodou. Rychle jde na mně poznat, když přestanu cvičit. Svaly ochabnou a celkově se mi tělo ze dne na den mění. Když však zaberu, tak jdou u mne rychle poznat změny k lepšímu. Na to sázím i teď, když vím, jak to u mne funguje :)

Takže první trénink po delší době byl 17minutový Cardio Shred, měla jsem chuť na švihadlo a kettlebell, tak mi to v Zgym vyhledalo tohle :-) Docela fajný workout na "začátek". Akorát jsem místo zdvihů dělala kliky, nemám vybavení, ale to mi ani nevadilo. Takže mám ze sebe krásný pocit. Jestli mi právě o to nešlo, že? :)

K jídlu jsem dnes poprvé měla Pak Choi, no teda řeknu vám, úplně jsem slyšela po jeho ochutnání hlas svého přítele v hlavě: "Před barákem je trávy dost." Chutnalo to úplně stejně :-D Takže všechno z talíře (kuřecí maso s kurkumou, koriandrem a česnekem, ledový salát, fazole, paprika a ředkvičky) zmizelo, kromě "trávy".

Co ještě: 3 hodiny procházka s dcerkou, kopeček kávové zmrzliny :P

Den 2 - jestli mi něco říkalo, že fyzička a síla šly rapidně někam do řiti v posledních týdnech, tak to byla pravda. Dnešní krátký 10minutový bodyweight trénink mne dozajista probral ze všech těch domněnek, jak na tom skutečně jsem. Pravda, šlo o samé náročné cviky, ale stejně... ale stejně, bylo to, jak kdyby se místo mého těla za mne pohybovala nějaká lemra. Ach jo, takovou zpátečku tělo hodilo. Nic. Jdu grilovat s rodinkou. To doženu :-)

Dnes jsem přemluvila přítele, aby nechodil do práce. Po asi dvou týdnech už mi fakt chyběla jeho společnost a nakonec se z jeho "ale já musím do práce" stal krásný rodinný den. Bazén, oběd v restauraci a večerní grilovačka. Nejsou neplánované věci úplně ty nejlepší? :)

Den 3 - dnes tedy krapet jednodušší workout... hahahaha :D ono se to zdá, že "beginner workout" by měl být pro začátečníky, no... kdepak. Zuzka tomu musela dát podnázev "beginner extreme", takže to berte jakože kvalitní HIIT cardio trénink, lije ze mne jak z vola, 16 minutek stačilo a fakt jsem si přála, ať už je konec. Trénink samých angličáků, lunges, poskoků, kliky... no, co mám povídat. Navíc v tomto počasí. Teď si jdu hodit sprchu a jdu za rodinkou na zahradu na oslavu narozenin. Abych byla upřímná, nikam se mi nechce, ale půjdu natahat trošku těch vitamínů na sluníčko :)

Den 4 - jak jsem psala už v úvodu, tak se dnes potvrdilo. Přítel se na mne koukal a říkal: "Mně se zdá, že ti dost zhubly ruce." No, ono ve skutečnosti nezhubly, ale tvarují se a pak prostě vypadají jinak :-) Stačí mi zkrátka málo a svalíky se opět začínají formovat tam, kde původně byly. Dnes jsem zvolnila dost a dala si Power Yogu se Zuzkou, bylo to moc příjemné. Sice jsem se zapotila, ale bylo to úplně jiné vypětí sil a jiný nápor na tělo, než u HIIT tréninků. Otevřela jsem si balkon, takže jsem cvičila krásně při čerstvé vzduchu s vůní deště :) Paráda prostě. Trošku protahování to chtělo a byla jsem překvapená, že jsem zvládla (aspoň z poloviny) Flying Pigeon Pose. Zuzka ji umí samozřejmě dokonale, ale já to na videu stopla v místě, kterého jsem dosáhla já a jsem za to na sebe strašně pyšná. Už jen proto, že jsem nepotřebovala ani ten polštář pod hlavou :D Strašně mne to motivuje do dalších pokroků, protože chci v tomto dosáhnout skutečné změny - být ohebná jak gymnastky. Nebo se tomu aspoň přiblížit :)

Den 5 - mám za sebou jedno z nejbáječnějších cvičení poslední doby a poté ještě trénink na Flying Pigeon Pose. Zašmátrala jsem do starších workoutů Zuzky a našla trénink ještě ze staré ZGYM, trénink, který vydala také na DVD pod názvem Zropes. Schválně si to zkuste. Rozpis napíšu :) Jde jen o dva cviky v podstatě, ale střídají se s takovou intenzitou, že jsem myslela, že těch posledních 20 vteřin nevydržím a poblinkám se :D Ale představila jsem si, jak na mne křičí a povzbuzují mne všichni trenéři světa a dala jsem do toho všechno. Srdce mi bouchalo až v mozku, ale ten pocit... úžasné!

Dnes jsem probudila vcelku napumpovaná a měla ohromnou sílu a chuť cvičit. Dala si pořádnou sacharidovou snídani a pak po dvou hodinách, jako kdyby mě někdo vypnul a šňůru vytáhl ze sítě. Seděla jsem tu na zemi unavená jak lemra a nechápala, kam se veškerá ta energie poděla. Odpověď mne napadla vcelku brzy... kopa sacharidů, leč zdravých, hned po ránu, mne zkrátka vyčerpala. Musím na to dávat pozor. Jinak nejsem schopná fungovat. To jen takový postřeh :)

A teď už ten trénink:
2 minuty high knees přes švihadlo
10 burpees s klikem
1 minuta snožmo přes švihadlo
10 burpees s klikem
2 minuty high knees přes švihadlo
10 burpees s klikem
1 minuta snožmo přes švihadlo
10 burpees s klikem
2 minuty high knees přes švihadlo

Zdá se snadné? Tak pojďte. Já měla stejné domněnky :D Přes švihadlo jsem ani jednou nezakopla, takže vkuse, což mi udělalo ohromnou radost. Myslela jsem, že to budu packat. Bože, jak ze mne lilo po skončení. Mazec. A super zároveň... chápete, že? :)

Den 6 - dnes ráno jsem byla plná energie, tak jsem ji hned zužitkovala při cvičení. Plánovaně dnes lehčí workout, u kterého jsem se krásně protáhla, ale i lehce zaposilovala. Miluju tuhle sérii. Naprosto. Stretch & Tone je zkrátka kombinace jógy, pilates, a lehčího posilování. Moc se mi tohle zamlouvá. 25 minut uteklo jak voda :-) Také jsem dnes plánovaně zařadila IF (přerušovaný půst) den, Okno pro jídlo si dávám kolem deseti hodin. Občas IF zařazuji, jelikož mne to usměrňuje a dodává pocit jakési sebekázně :) Navíc, když si přečtete, že jej doporučuje jednou týdně i Zuzka, což jsem dřív nevěděla, přečetla jsem si to až včera, tak mne to tak jako potěšilo. Prostě máme asi přirozeně hodně podobnej přistup, který nám vyhovuje.

Den 7 - první týden dokončen. Jupí :) Dnes jsem opět sáhla po KB, mám tuhle věc strašně ráda, daleko víc než činky. Zvolila jsem trénink pro všechny úrovně, kde vlastně závisí na váze KB, který vám ten trénink udělá náročný nebo méně náročný. Já měla 8 kg, přiznávám. :) Ale i tak jsem si dala krásných 15 minut, kde byly také kliky a cviky na bříško, nechtěla jsem být dnes úplně vyšťavená, takže mi to sedlo parádně. Zítra zkusím nafotit celodenní jídelníček, jen tak pro srandu, docela mne teď focení baví a piplání s jídlem na talíř také :D No, ale uvidíme, s čím se vyspím. Já pro dnešek splněno. Jdu si nalakovat nehty za odměnu :D

Den 8 - něco na tom fakticky je. Nejlepší je si dát trénink ráno nebo dopoledne, aby si tělo vůbec nestihlo uvědomit, co se to s ním vlastně děje :) Odpoledne už bývám dost unavená a to rozmýšlení jít cvičit bývá daleko náročnější než ráno. Dopoledne jsem vlastně celkem fresh a mám pocit, že mi někdo pod zadkem přikládá polínka :D Takže dnes další skvělý workout, tentokrát na nohy a zadeček ze série Lifted Butt, tuším něco kolem 20 minut. Paráda to bylo, skvěle sestavený. Ze včerejšího KB workoutu mě dost bolí ramena a záda, dostalo to zabrat včera :)

Jinak moje strava nic moc ideální prozatím dnes, ale nijak mne to netrápí, jen abyste věděli, že nejedu na 100 % každý den. Ale co už, zmrzlinu s dcerkou jsem si nemohla odpustit, pražené mandle taky nic moc "clean", bílej rohlík se šunkou taky do mne spadl jak kýbl do studny :D Ale hlavně že mám v tašce květák pro nějakou tu low-carb baštu :D Nedělám si s tím však hlavu, čím víc budete nad stravou přemýšlet a vyčítat si občasný prohřešek, tím víc si budete vlastně v sobě vytvářet problém :) On ten stres z jednoho bílýho rohlíku a zmrzliny je daleko horší než rohlík a zmrzka sama :) xxx

Den 9 - ok, tak dnes bylo v plánu úplně něco jiného, chtěla jsem dát strečink, ale holky ve FB skupince to vymyslely jinak a k mým narozeninám uspořádaly výzvu a tím bylo odcvičení tréninku se Zuzkou z doby Zwow mánie :-) Nemohla jsem trhat partu, takže jsem se přizpůsobila a strečink nechávám na zítra, jelikož se mi pro něj už nenašlo v dnešním dni místo. No, byl to pěkně humusovej workout vám povím :D Samé kliky, poskoky do stran nic moc, nebaví mě, ale byl to teda první trénink se Zuzkou, u kterýho se mi ani čelo neorosilo a přesto jsem byla vyždímaná docela slušně. Zajímavé :) Učinila jsem dnes nájezd na zdravou výživu, kde jsem nakoupila oříšky, vegan pomazánku, tyčinky a hrozně mne mrzí, že jsem tam nechala Ghítellu :D No, i když je dost možný, že jsem udělala dobře :D Dnes jsem opět zařadila IF, zcela intuitivně, první jídlo až v poledne a tím byly oříšky a borůvkový nápoj, který se mi pěkně vychlazený v tom horku hodil. Je osm večer a všechno jídlo jsem dohnala :) Zdravě! :)

Den 10 - měla jsem v plánu strečink, jak jinak, zase v plánu :D Ale vybrala jsem si letní shred, jehož sérii mám všeobecně moc ráda a je od Zuzky jedna z nejkvalitnějších. Tréninky jsou v této sérii trochu delší, dnes třeba zhruba 25 minut, ale stojí za to. Líbí se mi hlavně, že se zde neopakují žádná kola ani cviky, je to rozdělený na několik okruhů, kde se střídá švihadlo, činky, KB a bodyweight cviky. Fakt výborný. Chtěla jsem ho dát už odpoledne, kdy jsem ještě měla sílu, ale padla volba jít na bazén, kam se mi strašně nechtělo. Vím, jak jsem z toho vždycky unavená, milion schodů s malou na tobogánu a celkově mě ta voda hodně unaví. Ale když jsem viděla ten zdrcující výraz přítele, že nechce jít s malou sám a doslova očima trpěl při odchodu ve dveřích, tak prostě "panebože, počkej, jdu s váma, nemůžu se na tebe dívat" :D Ne na malou, té je to jedno, ta si to užije tak či tak, ale prostě ten pohled na něj mi překazil plány :D No co už. Samozřejmě jsem se vrátila dobitá jak pes a vždycky v takovém případě trénink odložím. Dneska jsem si však řekla, že to jako fakt ne, žádné opakování historie. Oblíkla jsem si kraťasy, dala sportovní Panache a šla na to. Chudáček Marley (náš nový pejsek) ještě nezná a neví, co to provádím, co to je to cvičení :D Takže se mi motal mezi švihadlem a dostal jednu :( Mám ho gumové, takže to fakt bolí :( Chudáček se z toho na místě počůral. A pak namísto pletení se pod noha na mne štěkal, co blbnu s tím "prutem" :D No, zvykne si :D Závěrem: proč Summer Shred a ne strečink? No, protože jsem Peppa Pig a ke včerejší večeři snědla celé balení mrkvánků :D

Den 11, 12 - i takové dny jsou. Někdy to nejde vůbec tak, jak si naplánujete, protože se vám celej den přehází vzhůru nohama, stanou se věci, po kterých jste netoužili a prostě... celej den je pak v prdeli a vy se ani na těch podělanejch pět minut nedostanete ke cvičení. No, takový byl přesně včerejšek. Jeli jsme na výlet, který nám měl zabrat čtyři až pět hodin, ale nechtěně trval asi milion let a my přijeli až v jedenáct v noci. Všichni totálně vyčerpaní, unavení, zalehli jsme do postele a spali. Na trénink by i nálada byla, ale síla už nikoli. Malá včera zlobila. Strašně. Všude se vztekala, fňukala, trucovala, takže jsme se všude zdržovali a aby toho nebylo málo, tak se nám při cestě zpátky domů pokazilo auto. V těch největších zatáčkách, nepřehledných, přítel neměl trojúhelník - borec, tak jsem tam mávala na auta jak ten debil, ať zpomalí a ještě nám do té naší kraksny nevrazí. Což o to, auta by mi líto nebylo, ale seděli v něm děti, kterým začínala být zima, bo bylo pozdě, uprostřed podělanýho lesa už fakt byla strašná kosa. Zastavila nám romská rodina, zda nepotřebujem pomoc (jako jediní, všichni nás jinak objížděli), dali nám trojúhelník a odjeli. Auto nakonec chytlo a jelo se domů.
Dnes opět den blbec. Malá měla naopak tulivou, všechnu tu zlost asi chtěla dohnat a pořád mi visela na rukách. Odpočítávala jsem každou minutu, kdy usne a budu si moci zacvičit. Aleluja... stalo se. Sice až skoro v jedenáct večer (a to přes den nespala), ale řekla jsem si, že i kdyby usnula ve tři ráno, tak to odcvičím. Byla jsem tak napumpovaná a naladěná, že to ani jinak nešlo :) Vybrala jsem si bodyweight beginner trénink, který Zuzka odcvičila na boso, takže mi bylo jasný, že u toho nebudu dupat a nevzbudím půlku baráku. Nevím, ale mám pocit, že Zuzka snad "beginner" trénink udělat neumí :D Pot ze mne tekl proudem, možná už to přeci jen bylo celodenním vyčerpáním a tělo jelo už se zbytkem sil, ale když to ve vás prostě pozitivně vře a vnitřně prožíváte, že to chcete a nejdete proti přesvědčení, pak to nevadí. Trénink sice krátký, ale skvělý, sice jsem kliky nejela z kolen, ale klasiku, ale bylo to bomba. A teď už můžu jít s klidem spinkat :)

Den 13
- naprosto psychicky vyčerpávající den, ani nebudu zmiňovat co a proč, je to jedno :-) Dnes jsem opět zařadila IF, první jídlo ve 12 hodin, poslední ve 22 hodin, spát jsem šla o půlnoci. Zbyla síla a čas "jen" na začátečnický trénink, ale co vám budu říkat, stejně ze mne kapal pot, protože když si jej uděláte s vlastními modifikacemi, pak i těch 12 min HIIT stojí za to. Dnes fotku naprosto úžasného jídla... banán na kolečka, zalité docela velkou hromadou kokosovo-mandlového másla, to jsem ještě zasypala lískovými ořechy a přidala mražené borůvky :) Naprostá chuťová euforie :)

Den 14 - chtěla jsem vám dát sem fotku toho, jak i při strečinku se Zuzkou se dokáže člověk totálně vyřádit a pot mu teče po celém obličeji. Fotka to nezachytila, jsem na ni jen rudá jak rak, tak dnes alespoň symbolicky právě díky dosaženého polovině tohoto soustředění postuji fotku mé maličkosti. Jak je vidět, spodního bříška po dětech se asi jen tak nezbavím. Jdou mi vidět žebra, ale spodní bříško tam bude asi ještě pěknou dobu :D Není to nic strašného, jen to zmiňuji proto, že se mne ženy hodně ptají, jak se toho zbavit. No, těžko :D Já tu spodní část vážně neřeším a soustředím se na to, ať to tělo stabilně vypadá celkově pěkně na pohled. Možná tohle není cílem pro mnoho žen, některé chtějí být hubenější, jiné vysekanější, další touží po více svalech. Ale já jsem spokojená a fakt mi dělá radost vidět se takto i s tím věkem :) Kdyby mi bylo dvacet záviděla bych si současnou postavu a říkala si, že to snad není možné. Když mi bylo dvacet, měla jsem 80 kg. Byla jsem hodně velká kulička vypapaná :) Dnes prakticky téměř o dvacet kilo méně :) Už se těším, až se vám vyfotím v mých nových plavkách :D



Den 15 - dnes výborný trénink, po kterém jsem myslela, že zdechnu už po prvním kole na břicho další dvě kola jsem „nějak“ přežila, ale u posledního jsem byla fakt ráda, když Zuzka stáhla „ladder“ u double knee tuck burpees na 5 opakování, protože jí to samotné přišlo „ridiculous“ dělat toho víc  A to nemluvím ani o „scissors“, u kterých jsem se musela chlámat a nemohla jet dál, bo Zuzka se taky smála sama sobě, že už nemůže a to se pak těžko poslouchá to její "goooo", když tam sama leží   to se pak těžko jede dál  Rozhodně „fun“ workout, který se mi moc líbil  Vůbec tuhle Summer Shred sérii zbožňuju. Ale to jsem psala už výše :)


Dnes jsem byla v jídle opět velmi vzorná, k večeři už byl docela hlad, což se mi teda fakt nestává, takže jsem upekla ovesné placičky s tyminánem, česnekem a majoránkou a strašně mi bodly :) Recept najdete tady :)

Den 16 - dnešek jsem pojala velmi "easy", zkusila jsem zase nějaký beginner trénink a moc se mi líbil. Dělala jsem dnes naopak pár starších receptů a tím bylo máslové kuře a tvarožník s borůvkami, který s mým novým objevem - banánovou moukou - dopadl naprosto skvěle :) Recept jsem trochu pozměnila, místo třtinovýho cukru jsem dávala rozmačkaný banán, místo krupice tedy banánovou mouku a celý to navíc přelila máslem z kokosu a madlí. Lahoda největší. Zítra budu snídat a ještě mi kousek zbude :)

Den 17 - dnes byl náročný den, tichá domácnost :D Prostě, chlapi umí někdy pěkně zlobit, dnešním dnem se ten můj doslova vyznamenal, respektive včerejším večerem. Tak nějak se jakože na oko snažil udobřit si mne po celý den, bych mu dala nejradši po čuni, prevít jeden. Každopádně, dnes mám v nohách snad 100 km, bo právě máme Dny města, takže jsme se s malou dost nachodili po atrakcích, pak ještě mamce pomáhali stěhovat věci z Dobročinného bazaru, který pořádala, pak asi milion kroků v hračkářství, bo naše dcerka to musela projít snad pětkrát, na konci si vždy vzpomněla, že se na něco zapomněla podívat na začátku a věřte mi, naše hračkářství na Žlutém kopci je docela velké :D No moje nožky. A tak mne nenapadlo dnes nic lepšího, než si na večer pustit trénink na nohy a odcvičit ho. Navíc je 22:40, chtěla jsem jít spát v deset. No, co vám mám povídat. Ještě sprcha a vidím to zas až na půlnoc. Bych spala až bych brečela, nechápu, proč kolem toho malá dělá takový divadlo, já být na jejím místě.... no... mlčím, jako dítě jsem nebyla jiná :D

Den 18 - jakmile přijde víkend, dostanu se ke cvičení až večer, protože mám úplně přeházenej harmonogram, takže cvičím až pozdě večer, a to tak pozdě, že vlastně už většina spí. Bylo však v plánu něco snadnějšího, teda jakože "snadnějšího" v uvozovkách, bo jsem se stejně celá smočila potem :D Power yoga byla skvělá, hodně na ruce a nohy a já se šla hned po ní ještě projít s pejskama ven. Byla skoro půlnoc :D

Den 19 - dnes jsme započali nádhernej den vskutku parádně. Šli jsme s přítelem na oběd, já si dala zeleninovej salát s mozzarellou a pečenou bagetkou, k tomu vývar (polévku), pak jsme vyzvedli Elišku, šli na bazén, kde jsem zase stokrát vyšplhala schody na tobogán, až se mi už točila hlava z té jízdy :D Pak jsem zašli na zmrzlinu, dala jsem si kopeček vlašského oříšku (jakože příchuť) a teď jsem dotrénovala Zuzčin Cardio Shred, kterej se mi strašlivě líbil a ze 15 min HIIT se koupu v potu. Doslova. Teď se už chystáme zajet pro prcka, kterej byl na výletě se školou v planetáriu v Ostravě a pak už valíme do kina na Auta 3 :))) No, prostě báječnej den. :)

A teď si půjdu ještě vyzkoušet tenhle proteinovej koktejl, který jsem koupila u nás ve zdravé výživě, čistě ze zvědavosti :) Hodnoty to má samozřejmě dost vzdálené klasickému kvalitnímu proteinu, ale nejsou zase tak strašný, já si do toho dám beztak ještě banán a mlíko, takže mi to je u zadele :D

Den 20 - dnes slibovali tropy, teploty kolem 35°C, takže jsem cvičení musela hodit okamžitě na dopoledne, dokud se dá ještě jakž takž dýchat. Vybrala jsem novej Summer Shred, kterej se mi strašně líbil, a kterej mi dokázal, že jde síla rapidně nahoru. Workout plnej všeho, co si přejete - bodyweight, cardio, KB, švihadlo, bradla, sliders. Pestrost jak má být :) 

Den 21 - dnešním dnem končím třetí týden soustředění se Zuzkou, končí také jaro a začalo léto, je letní slunovrat ... a tak no :D Já si po včerejší náloži dnes dala plánovitě strečink a byl úúúžasnej. Také jsem opět zařadila IF, a dnes mi teda sedl úplně skvěle.

Den 22 - neodcvičila jsem ráno, jelikož jsme s přítelem čučeli na film :D Takže moje chyba, šla jsem v tom největším pařáku cvičit Black Diamond, což je hodně posilka jak na bříško, tak hlavně ruce, ale není tam žádný kardio, který by mi rozervalo srdce :D Takže se to dalo. Jsou tři odpoledne a na stole mám už dvě hodiny oběd. Se na to fakt vykašlu :D Hlavně že je mu tam dobře. Tak chvilku počkám a jdu na něj. Vaječná omeleta s hráškem, hromadou zeleniny a možná kousek pečiva k tomu dám :)

Den 23 - dnes jsem byla tak strašně unavená a vyčerpaná, že to snad ani nebylo možný. Hned ráno jsem cítila, že to na nějaký cvičení vůbec nevypadá. Odpoledne jsem bouchla se svým tělem do postele a spala. Jen co jsem se probudila, měla jsem takovou neskutečnou chuť na rychlý cukry, že bylo prakticky nemožný vyhnout se tomu. Šoupla jsem do sebe Horalku, co tu měl přítel a pak ještě dva pudinky jakýsi. Asi se čeká čeká, že řeknu, jak jsem si na tom pochutnala, ale opak je pravdou. Hodila jsem to do sebe čistě pro tu potřebu. Jako když máte žízeň a potřebujete se napít vody a nemůžete říct, že to bylo vynikající :D Zkrátka takto. No a stalo se přesně to, co tělo potřebovalo. Dostalo energii a pak ji taky navečer mělo :) Byla jsem úplně jak jiný člověk. Ale jelikož jsem to nechtěla přehánět se cvičením, zvolila jsem jen patnáctiminutový strečink, který mi udělal strašně dobře. Jako fakt moc. Nebudu to přehánět ani zítra.

ZA DVA TÝDNY
TO UCÍTÍŠ,
ZA ČTYŘI TÝDNY 
TO UVIDÍŠ,
ZA OSM TÝDNŮ
TO USLYŠÍŠ!

Den 24 - dnes už nebylo po únavě ani památky, ale ani tak jsem to nechtěla přepísknout, tak jsem zvolila "jen" beginner bodyweight workout, který v tom horku byl i tak docela výživný a jako prostředek na udržení nějakého stavu tělo to bylo úplně super. Měla jsem dost rozlítanej den, děti i rafani doma měli fakt na pilno doma dělat bordel, prakticky jsem nepustila hadr z rukou, vysavač celej den venku, když si malá napustila kýbl s vodou a šla "vytírat", už jsem to ani nekomentovala a jen se dívala... to fakt člověku už dojde řeč :D Otočila jsem a šla pryč se slovy "mně je už všechno jedno, dělej si co chceš" :D Ale dobrý, aspoň budu mít vzpomínku, až si tohle jednou přečtu :D Cvičila jsem až večer, ale cvičila. Neskutečné!

Den 25 - dnes jsem se cítila úplně jinak, mnohem lépe, chtěla jsem si odskákat nějaký kardio, ale malá usnula, při mém hopsání psy štěkaj jak pitomí, takže jsem vybrala trénink bez dupání a víte co? Miluju tu sérii Low Impact Lower Body, naprosto skvělá, dnes se mi po buy-outu pěkně nožky třepaly, ty cviky s power bandem mi krásně formují zadeček na bocích a stehna ze všech směrů taky. Naprosto tuhle sérii žeru. Stejně jako nový tyčinky od Survivalu, které jsem dostala od Ronnie.cz na zkoušku :) Fakt milé překvapení :) Ochutnala jsem tyto flapjacky a tyhle proteinové tyčinky a mají i vegan :)


Den 26 - nevím, co se stalo, ale mezi námi holkami, měla jsem poprvé v životě zpoždění MS a to celé tři dny. Už jsem příteli dnes ráno říkala, že seru na to, být znovu těhotná :D Nosit břicho a všechno to pak zase dávat do kupy a do šedesáti trčet s puberťákem doma :D Naštěstí to dopadlo dobře (pro něj) :D A i když dnes nebyly bolesti, na jaké jsem byla zvyklá (fakt mi bývalo vždy příšerně špatně, byla jsem slabá a bylo mi na zvracení), dnes jsem úplně v pohodě, jako by nic nebylo ani, takže jsem po extrémně dlouhé době cvičila první den MS :) A bylo to super, skvělý, 12 minutek s KB uteklo jak voda a věřte nevěřte, pot mi tekl z čela všemi směry i nesměry a bylo to naprosto supr. A jen tak jako si všímám, že soustředění pozítří končí :) 

Den 27 - odpočívám. Potřebuji to. Nějak jsem to zakřikla a dnes jsem jak praštěná něčím po hlavě. Říkala jsem si, že se překonám alespoň ke strečinku, ale doslova na to kašlu. Potřebuji tento den pro nicnedělání. Takže jen lítám kolem dětí (prcek už má prázdniny) a hraju karty :D Toť vše.

Den 28 - dnešním půlhodinkovým strečinkem jsem dokončila své 28denní soustředění a jsem strašně spokojená, protože dnes ráno jsem viděla, jak moc mají tyhle tréninky se Zuzkou smysl. Čekám ještě, až se trochu splasknu po MS, a pak se vyfotím, protože při MS se ani nevážím, ani neměřím a ani nefotím. Moje zásada. Takže dneškem tedy konec a pokračuji s tou naší blonckou nadále :) Napíši ještě celkový dojem. Dnes je příšerný vedro, ani jíst mi nechutná, natož stát v kuchyni a něco u plotny tvořit. Ale mám v plánu dušenou mrkev s hráškem a brambory :-) Moje srdcovka!!!

Závěrečné dojmy

Mám to za sebou, je den 29 a jsem nadmíru spokojená. Splnilo to mé očekávání, cvičila jsem kromě dvou dnů každý den, nejedla jsem vyloženě low-carb jídla, ale tak nějak střední cestou. Abych byla upřímná, moc jsem to neřešila, jelikož tohle soustředění bylo první svého druhu, kdy jsem nejela na výsledek, ale na pocit :) Chtěla jsem se znovu dostat do kolotoče, který mne naplňoval, znovu jsem si zamilovala kettlebell a švihadlo a naprosto miluju, jakože fáááákt hodně strečinkové tréninky, které tedy na mém těle společně s pilates prvky udělaly docela hodně práce. Člověk by neřek, co to střídání jak pomůcek, tak cvičebního vybavení, s progresem udělá. Pokračuji samozřejmě dál, jsem spokojená s nohami, s boky (obzvláště na zadečku), se zadečkem samotným, kterej se tedy hodně zvedl a vyhladil, bříško se taky trochu zlepšilo, ruce jsem necvičila cíleně ani jednou a tam je progres asi největší :) Jenže na rukou mi to jde nějak samo :) Celkově jsem šťastná a děkuji, že jste mou 28denní cestu sledovali :)





7 komentářů:

  1. Kristi, držím palce, ať to šlape - přidala sem se k tobě - akorát zůstávám věrná Jillian, Zuzka mi moc nesedla...ale dnes zkusím její zropes :-) Chtěla sem se jen zeptat, jestli někdy vyjde tvá knížka věnovaná low carb - určitě o ní budu mít zájem :-) Děkuji, Kristýna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kristy. Chtěla bych ji dopsat přes prázdniny. Tak drž palce :)

      Vymazat
  2. Ahoj Kristínko, těším se na další den, kdy přidáš další příspěvek s tobě vlastní humorem/ironií a konstatováním, že "bílej rohlík se šunkou taky do mne spadl jak kýbl do studny". Super. Až docvičím vzvu do plavek chstám se taky na Zuzku a dokončení jejího 12 ti týdenního plánu - cardio + posilko + pilates. Též se těším na další knihu o LC stravování. Měj se krásně a užívej si nové zážitky se čtyřnohým kamarádem.

    OdpovědětVymazat
  3. SUPER článek, paráda!! Pls který workout jsi to cvičila 15. den ať se taky zasměju??? :D Taky jedu Zuz, ale Bikini Butt Lift Workout Program... mám za sebou 14 dní a nářez... A začínám to cítit (; Už se nemůžu dočkat, až to uvidím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky :) cvičila jsem Summer Shred 22. Nahoře je rozpis den po dni v tabulkách :) Ať se ti daří se Zuzkou :)

      Vymazat
  4. Ahoj Kristi,

    parádně sepsané...Také jedu Zuzku, baví mne ze všech nejvíc! Když si vzpomenu o dva roky zpět - jak jsem si říkala, že cvičit se Zuzkou je hodně pro mne vzdálený level...a jak s ní sílím opravdu den po dni! Tak mnoho úspěšně odcvičených tréninků s tou " naší blonckou " přeji Tobě, sobě i všem ostatním! :-)

    OdpovědětVymazat