Z mého stolu (38): léto 2017

by - čtvrtek, srpna 31, 2017

Sbírka fotek jídel, které jsem nafotila v průběhu léta 2017 jako inspiraci do jídelníčku. Moc jich tedy není. Chyběla chuť a možná i motivace. Berte moje fotky pouze jako možnost toho, jak by vaše stravování mohlo vypadat. Každý máme jiné potřeby, každý z nás na skladbu jídel i na množství reaguje rozdílně. Proto tohle skutečně neberte jako návod, ale jako nápad pro tvoření vlastního stolu :-)

K.


Moje nejoblíbenější snídaně za poslední dobu. Řecký jogurt rozmíchaný s medem, posypat
pohankou lámankou, která krásně křupe jako oříšky. Přidat mleté ořechy a mrazem sušené ovoce. 


Venku je takové horko, že odmítám stát u plotny a něco připravovat. Určitě to máte stejně v takových dnech. Já si k obědu tedy dala bílý jogurt oslazený půlkou banánu, do toho borůvky, skořici, lžíci arašídového másla a pár mandlí.


Občas je fajn na ten talíř napatlal všechno, co doma najdete, v mém případě: plátek čistozrnného
chleba, vejce, šunka, sýr, mrkev, paprika, cherry rajčátka. okurky a ledový salát s trochou domácí
majónézy.


Upečeno na snídani. Tvarožník podle tohoto receptu, jen s malými úpravami. Místo cukru banán,
místo 
krupice banánová mouka  To vše přelité máslem z kokosu a mandlí od sufanek.cz 



Trocha brambor a čevapčiči z mletého masa :) K tomu okurka salátová, lžíce domácí majonézy,
kupa hrášku vařeného v mírně osolené vodě. Absolutně ne-clean, ale jde o množství ;)


Jsou jídla, která si neodpustím v nezměněné podobě. Nedokážu si představit koprovku s vločkami, kokosovým mlékem, špaldou, petrželí a bůhví čím ještě. To už by mne snad trefil šlak. Pokud jíte z velké většiny zdravě a vybíráte podvědomě neustále zdravé potraviny, není třeba si už navždy odpustit kousek koláče, čokolády nebo koprovku s trochou mouky a smetany  



Miluju lososa. Jestli nějaká ryba stojí za to, je to losos. Zde k obědu se sladkým bramborem. Bramboru rozkrojíte a pomažete ten rozkrojený povrch olejem, osolíte, posypete rozmarýnem a dáte péct do změknutí.

Lososa jsem marinovala 20 minut v pomerančové šťávě z jednoho pomeranče, do které jsem přidala trošku čerstvého zázvoru, trošku sojové omáčky, utřený česnek a lžičku medu. Pak jsem lososa přidala do trouby k bramboře. Vnitřek brambory pak rozmačkáte vidličkou a dochutíte solí.


Recept na fitness makovec již na blogu je. Tentokrát jsem jej zkoušela bez pšeničné bílkoviny a přidala na jemno nastrouhanou mrkev. Jablíčko jsem nedávala na kostky, ale nahrubo nastrouhala. 


Kuřecí maso s kurkumou, koriandrem a česnekem, ledový salát, fazole, paprika a ředkvičky - zmizelo, kromě "trávy", kterým byl naprosto nechutný Pak Choi :-D


Protože jsem Peppa Pig, ke včerejší večeři jsem snědla celé balení mrkvánků :D


Banán na kolečka, zalité docela velkou hromadou kokosovo-mandlového másla, to jsem ještě zasypala lískovými ořechy a přidala mražené borůvky :)


Ovesné placičky s tyminánem, česnekem a majoránkou

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů

Poslední komentáře