MEMORIES | Září 2017





Občas se ve vašem životě objeví věci, které vás dostanou na kolena. Ze dne na den. Možná lépe řečeno, během jediné hodiny se vám všechno sesype jak domeček z karet. Máte pocit, že jste snad ve snu, že to, co se děje, nemůže být ani pravda, ale druhý den se vyčerpaní probudíte a vyfackuje vás krutá realita. Jo holka, prima život ti přeji.

Byl to den, kdy jsem po roce a půl po smrti mého táty opět neviděla smysl v tom, proč existuju. Zkrátím to. Neviděla jsem smysl naprosto v ničem. Opět. Veškerou práci, kterou jsem měla pro firmu naplánovanou, jsem odložila na další dva týdny, vyhlásila neplacené volno vůči světu, vzteky schovala bradla, činky, KB, nechtěla jsem to ani vidět. Ze stresu jsem ztrácela kila a nevypadalo to, že by se to chtělo zastavit. Ještě stále můj partner mě prosil, ať jím. Nešlo to. 

Za poslední měsíc mám za sebou kilometry procházek a desítky hodin pobytu venku. Když člověk pořád přemýšlí a je opravdu uzlíček nervů, táhne ho to ven. Ani se nedivím, že táta chtěl pořád pryč. I v noci. Třeba ve dvě ráno. Dělala jsem to stejně. Ve tři ráno neschopná spát jsem se oblíkla a šla čučet do hvězd na balkón, kde jsem vedla rozhovory s tátou a s jakousi vyšší mocí. Jak blbeček. 

Pak se to zlomilo a mně bylo jednoho rána po probuzení prostě dobře. Prostě nějakej druh osvícení či co. Zašla jsem na trénink ve stolním tenise, ať chytnu druhej dech, vytáhla podložku a zapla Lesley, která mi vždycky svoji jógou udělala dobře. Od té doby je pro mne jóga zase alfa a omega. Kromě lekcí přes den ji dělám kdykoli během dne, prostě kdykoli mne napadne, tak se protáhnu, udělám stojku, blbnu, jen abych ty chmury ze sebe dostala. I když lépe řečeno, abych jim nedala absolutně žádný prostor se ke mně dostat. Jóga stres zabíjí, nekecám :-)

Jóga mi pomáhá takovým způsobem, až mne to děsí. Kdyby mi někdo před měsícem řekl, jak na tom budu dnes psychicky, řekla bych mu, že se do takového klidného stavu nemůžu NIKDY dostat. Že se toho pocitu v prsou nikdy nezbavím, že mne to sežere zaživa a zbude ze mne jen troska, která se bude bát každé chvíle, kdy bude možnost, že se to zesere úplně. Nestalo se. Ono se prostě děje přesně to, co se má dít. A jak řekla moje kamarádka: "Je jedno, jak to dopadne. Ať to dopadne jakkoli, dopadne to dobře." A víš co? Máš pravdu, Jíťo! Ono se to prostě v tom vesmíru nějak zařídí a já se z toho neposeru. 

Jóga mě teď naplňuje neskutečným způsobem a musím říct, že i s příchodem podzimu má na mne fantastický vliv. To zpomalení bylo v podstatě dobře načasované, jelikož více jógy a strečinku volím poslední léta v tomto období skoro pravidelně. Takže moje úžasná nová podložka nezahálí :) Miluji Lesley Fightmaster, ke které se neustále už léta vracím a které za všechno moc děkuji! Za to, že se vždycky po lekci s ní cítím silnější, svěžejší, schopnější, odventilovaná, šťastná, energická, mámtouprdele-ová  a prostě OFF vůči světu :)

Sakra, lidi by měli cvičit jógu každej den.

Kristina




Na první podzimní den a na podzimní rovnodennost a na první den Vah oslavila moje Eliška 4. narozeniny. Ty svíčky na dortu jsme museli zapalovat asi 16x,  protože ji to bavilo pořád foukat. Mně už bavilo méně dokola zpívat "Hodně štěstí zdraví..." :D ale nepoznala to. O to jde. A dort není dortem jako takovým, upekla jsem jen tvarohový koláč, u kterého je jistota, že jej sní všichni... Fakt mě mrzí, že nemám pro koho péct. Kdysi jsem pekla hodně tátovi... no, jo... kdysi. Možná se vše jednou změní časem =)






Moje předělaná knihovna. Asi jde jasně vidět, které poličky jsou moje. Já si s tím prostě ráda hraju, pak je ta knihovna pokaždé jiná. A knihomolové mi dají za pravdu, že přeskládávat knihovnu je jistý druh terapie =)










Odkazy:
Madonna - Forbidden Love

Přečetla jsem:
Když to tam není, tak to tam nehledej | Ivana Chřibková
Sukničkář | Karin Krausová
Jak najít lásku | Cecelia Ahern

Viděla jsem:
Habermannův mlýn
Teror
Na vlásku
Velmi nebezpečné známosti
Matky na tahu
Proč právě on?
Panna nebo orel
Něžné vlny
Nevinnost
Pohádky pro Emu
Mumie

5 komentářů:

  1. Já se musím k procházkám vždy nutit. Musím to napravit ! :D

    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, hodně štěstí ! Procházky mám moc ráda, až se vybarví listí, bude to ideální počasí na pár kilometrů skrz přírodu.:) Vypadá to slibně, tak jen tak dál a měj se krásně. Š


    Corculum | Stepanka_T
    Instagram

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Niki, já se rozhodla pro jógu, na kterou máme možnost chodit z práce místo oběda. Chtěla jsem chodit už loni, ale časově mi to nevycházelo. Letos to vychází a dnes jsem byla poprvé, a musím říct, že ... ach :-) ...bylo to tak příjemné, ne moc pomalé, mělo to dynamiku a docela jsme se i zapotili :-) ... příjemné vyplnit obědovou pauzu v práci cvičením :-) a když na konec při odpočinku lektorka všechny obešla a promasírovala šíji, spánky úžasně vonícím olejíčkem, tak jsem byla v ráji :-) ... bylo moc fajn a už se těším na příští úterý.
    PS: ještě že jsem cvičila jogu s Adriene na začátku roku, nebyla jsem úplně mimo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to je moc hezký komentář, úplně z toho jde cítit ta spokojenost :) Se vůbec nedivím, že se těšíš na příště, mně osobně z tvého popisu dostal ten olejíček, to si též musím někde pořídit :)

      Vymazat
    2. :-) Ta vůně byla fakt úžasná a úplně mě to dostalo. Prostě mi to sedlo jak hrnec má prdel :-) Protáhla jsem si tělo a pohladila duši.

      Vymazat