neděle 3. září 2017

Hraběnčiny řezy


Přiznávám naprosto dobrovolně, že si některá jídla nedokážu představit v nějakých lepších verzích, než jsou ty klasické, které máme obšlehnuté od našich babiček. Hraběnčiny řezy jsou jedním z těch receptů, které prostě nikdy nijak upravovat nebudu, jelikož se nechci připravit o tak skvělý moučník, jakým tyto řezy jsou.  Pokud máte s kým se rozdělit, abyste plech řezů nesnědli sami, směle se pusťte do pečení =)

Budete potřebovat:

1 máslo
4 vejce
100 g moučkového cukru
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
400 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
6 jablek
ořechy

Jak na to:

Změklé máslo, moučkový cukr a žloutky utřeme do pěny.  Přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Zpracujeme tuhé těsto. 1/3 těsta schováme do lednice. 2/3 těsta vyválíme a mokrýma rukama rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto posypeme nakrájenými ořechy. Na struhadle nahrubo nastrouháme jablka (bez slupky) a poklademe na ořechy. Zasypeme vanilkovým cukrem.
Z bílků za současného přidávání krupicového cukru ušleháme sníh. Ten pak rozetřeme na jablka. Nakonec řezy posypeme nahrubo nastrouhaným těstem, který jsme měli v lednici. Pečeme při 170 °C.

Dobrou chuť.

Kristina


Žádné komentáře:

Okomentovat