Tak tento recept pochází údajně z Indie, ale já bych jej klidně dokázala označit jako nějaký staročeský recept, protože pečené neloupané brambory s cibulkou jsou zkrátka typicky českou záležitostí. Nicméně, tak, jak mi tento recept padl pod ruku svým názvem, tak jej ponechávám. Přestože jde o naprosto primitivní záležitost, je to takový žrádlo, že bych jej pasovala na nějaký top jídlo někde na trzích, když je nějaká akce ve městě, chladno a vy do sebe házíte teplé brambory. Prostě lahůdka.
Brambory i se slupkou umyjeme a zhruba 15 minut vaříme v osolené vodě.
Olej a cibuli smícháme a dáme stranou.
Jakmile se brambory uvaří, scedíme je a propláchneme.
Do pánve vložíme olejovou směs plus brambory a smažíme.
Stáhneme teplotu, vsypeme povolený hrášek a smícháme.
Smažíme dalších zhruba 5-7 minut a často chodíme zeleninu promíchat.
Podáváme teplé.
Miluji pohodu, klid, ticho, svůj koutek, čas pro sebe, hygge, knihy, psy, jaro a podzim, život v horách. Věčně nestíhám číst, cvičit jógu, shlédnout film, nalakovat si nehty nebo se jít někam provětrat ven a přijít na jiné myšlenky. Jsem ta, co potřebuje hudbu do uší, tanec sama v pokoji, vaření, pečení a následně i jedlíky kolem sebe, co to všechno zkonzumují. Jsem ta, co potřebuje všechno krásné vyfotit, protože kreslit neumí. Jsem ta, co nemá trpělivost a všechno chce mít hned. Naštěstí jsem už dorostla do věku, kdy je mi spousta věcí jedno a tak mě toho už moc v životě netrápí. S hlupáky neargumentuji, drzouny ignoruji, šikovnost, píli a hezkou povahu umím ohodnotit. Jsem schopná neznámé ženě v obchodě pochválit její šaty nebo účes. Dobrých slov není nikdy dost. Dělá mi radost další spousta věcí, ale na prvním místě je vždy moje rodina. Jsou mojí oporou a důvodem, proč dýchám! Jsou mi vším.
Tak mě hlavně zaujal název, ten je unikátní :D
OdpovědětVymazatFIT MADDIE
Tak dnes jsem recept vyzkoušela jako novoroční oběd a bylo to supeeeer :-) !!!
OdpovědětVymazatDěkuji za tip Kristi.