Křehký podzimní koláč se skořicí

By neděle, listopadu 05, 2017 , ,


(inspirováno Jablkovým koláčem ze stránky Apetit Online)

Budete potřebovat:

100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
špetka soli
2 lžíce cukru
100 g másla
1 žloutek
3 lžíce vody

náplň:
1 kg jablek
1/2 hrnku cukru
1/4 hrnku mouky
2 lžíce citr. šťávy
1 lžička skořice

Prsty v míse zpracujeme těsto a dáme na půl hodiny do lednice.
Předehřejeme troubu na 180 °C a formu vymažeme máslem.
Jablka nakrájíme na tenké plátky a smícháme z ostatními ingrediencemi pro náplň.
Těsto rozválíme do velikosti formy a ve formě upravíme.
Poklademe jablky. Můžeme poházet asi 50 g másla.
Pečeme 45 minut a na posledních 5 minut zapneme na troubě gril.



Mohlo by se vám líbit

1 Comments

  1. Vše co je skořicové naprosto zbožňuju, ta vůně je úžasná :)
    Některý recept si určitě s dovolením vypůjčím :)

    OdpovědětVymazat