Grilovaná zelenina

by - sobota, března 17, 2018



Obyčejný název a přitom jde o chuťovou delikatesu, o kterou se budete chtít jen sotva dělit :-)
Recept je inspirován přípravou grilované zeleniny v jednom ze starších ročníků časopisu
FOOD. Občas mne chytne vařící a pečící mánie. A ta probíhá tak nějak zrovna teď. 
Vždy si sednu k časopisům a k internetu a dám na papír zhruba pět až osm receptů,
které chci vyzkoušet a které mám již dlouho uložené. Pár jich bývá právě z časopisů,
pár z mé oblíbené stránky yummly.com a pár z těch, které si porůznu ukládám
do mobilu nebo si je ukládám na svém FB profilu. To se stalo zrovna teď během týdne.
Sepsala jsem si seznam, co vše budu pro recepty, které chci vyzkoušet, potřebovat,
dnes ráno je jela nakoupit a první recept je už na oběd hotov a já se s vámi o něj mohu
podělit, protože dopadl výtečně :-)


Budete potřebovat:

3 stroužky česneku
1/2 velké cibule
50 g anglické slaniny
3 velké žampióny
1 bílou papriku
1 červenou papriku
1 malou cuketu
100 g cherry rajčátek
1 stonek (nať) z jarní cibulky
sůl, pepř
1/4 lžičky oregana
1/4 lžičky bazalky
1/4 lžičky rozmarýnu
1/4 lžičky sladké mleté papriky
špetku zázvoru
olej

Jak na to:

Česnek nakrájejte na plátky, cibuli na proužky, na větší kousky také slaninu, žampiony, 
papriky, cuketu na kolečka  a nať z jarní cibulky také na malá kolečka.
Na oleji orestujte česnek a cibuli. Po chvíli přidejte slaninu a žampiony. 
Po dvou minutách přidejte papriky a cuketu a zhruba 5 minut restujte.
Nakonec vhoďte nať z jarní cibulky, rajčata, osolte, jemně opepřete
a přidejte do pánve také zbytek bylinek a koření.
Restujte do té doby, dokud nechytne zelenina zlatavý nádech.

Dobrou chuť!

K.


Mohlo by se ti líbit

0 komentářů

Poslední komentáře